Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 4a Marxa ‘Oncolliga’t en Marxa’ de Blanes ha aplegat avui al matí 600 persones


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/04/2017 04:59:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ONCOLLIGALa 4a Marxa ‘Oncolliga’t en Marxa’ de Blanes ha aplegat avui al matí 600 persones

La presidenta de l’entitat, Imma Bellatriu, ha recordat el llegat del periodista Carles Capdevila, que sempre va destacar la tasca de totes les persones que pateixen i lluiten contra el càncer

Un total de 600 persones han participat en la 4a Marxa Oncolliga’t en Marxa que ha tingut lloc avui al matí amb sortida i arribada des del Passeig de Mar. Organitzada per la Fundació Oncolliga Blanes amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i una cinquantena d’empreses i institucions, l’esdeveniment ha estat una festa on s’ha barrejat esport i el bon ambient que sempre l’acompanya.


Sortida 4a Marxa Oncolliga't en Marxa
Enguany les inscripcions anticipades que es van poder fer el darrer cap de setmana de maig així com aquest passat dissabte han fet que avui al matí la major part dels dorsals ja estiguessin repartits. Tots els participants han rebut com obsequi la característica samarreta que identifica la marxa, i que va canviant de color en cada nova edició per representar tots els colors de l’arc iris.


Proveïts d’aquest identificatiu, gent de totes les edats s’han anat aplegant avui al matí per emprendre la sortida al punt de les 10 i fer el recorregut d’uns 8 kilòmetres de llargària, que el més ràpid ha tardat 35 minuts en cobrir. Avui, però, no es tractava d’establir cap marca esportiva, sinó de caminar al ritme més adequat per a cada condició física, de manera que hi ha hagut força gent que ha fet la marxa amb el seu animal de companyia, amb el cotxet per transportar el més menut de la família, i en animats grups que anaven petant la xerrada festivament.

Record pel llegat del periodista Carles Capdevila

La presidenta de la Fundació Oncolliga Blanes, Imma Bellatriu, ha fet un balanç positiu de la positiva resposta de públic que es registra cada any que s’organitza la marxa. Capítol a banda mereix l’agraïment envers totes les mans que s’afanyen a aportar el seu granet de sorra, sobretot pel que fa a la coordinació logística del Grup Fondistes Blanes, així com la col·laboració d’una 30ena de voluntaris i voluntàries.


S’encarreguen no tan sols de formalitzar les inscripcions, sinó també de vendre material de merchandising –gorres, polseres, etc-, repartir la coca, l’aigua o les pomes a l’arribada, posar tanques, ... Hi ha molta feina per fer, però el més destacat és que tothom ho fa amb un somriure dibuixat a la cara, perquè d’això es tracta: passar-s’ho bé alhora que es col·labora en una bona causa.

Imma Bellatriu s’ha referit precisament a aquesta implicació tot fent referència a un fet luctuós de fa pocs dies, la mort del periodista català Carles Capdevila, víctima del càncer i lluitador incansable fins el darrer moment: “Ell sempre destacava la tasca que fan els voluntaris i voluntàries. El seu llegat, i tot el què ha fet per donar més importància i relleu a totes aquestes persones anònimes, de ben segur no quedarà en l’oblit. És un model a recordar i un exemple per a tothom, tant pels qui la pateixen com pels qui lluiten contra la malaltia”.


La presidenta de l’entitat fa seves les paraules de Carles Capdevila, l’esperit en positiu i d’agraïment que el caracteritzaven: “Cal donar una major rellevància a la tasca de tothom: voluntaris, infermeres, metges... tots i totes són importants!. Hem d’aprendre a ser agraïts i donar aquest punt d’humanitat en un moment en què aquests valors, lamentablement, s’estan perdent”

En aquesta mateixa línia, els voluntaris i voluntàries de la Fundació Oncolliga Blanes seran els qui el proper mes d’agost es faran càrrec del servei de bar durant les 4 sessions de Les Nits de Marimurtra que es faran al Jardí Botànic Marimurtra, al Templet de Linné, durant l’agost. Aquí el recolzament també ha estat positiu d’entrada. No tan sols perquè no faltaran mans per ajudar a servir, sinó també perquè ja compten amb la matèria prima que oferiran: el cava, la cervesa i altres entreteniments gastronòmics que els han cedit de franc per contribuir d’aquesta manera en la lluita contra el càncer.Data de realització: 06/04/2017 | Data de la darrera actualització: 06/04/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300