Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Continua l’activitat del ‘II Blanes Botànic’ amb la inauguració d’exposicions temàtiques i noves accions


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/08/2017 05:27:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Continua l’activitat del ‘II Blanes Botànic’ amb la inauguració d’exposicions temàtiques i noves accions

Es pot visitar una Col·lecció de Bonsais i una Mostra Fotogràfica, i l’Oficina de Català difon l’etimologia botànica. El cicle es tanca el 18 de juny amb les Estores de Corpus, que canvien recorregut

Aquesta setmana s’han incorporat nous al·licients a la nova edició de ‘Blanes Botànic’, l’experiència que organitza l’Ajuntament per segon any consecutiu amb l’objectiu de reivindicar la vocació d’aquesta vila per les flors i les plantes, així com el fet de pertànyer a la xarxa de #Viles. Del 9 al 18 de juny es podran visitar a la sala Casa Oms dues exposicions simultànies de dilluns a divendres, d’11 a 13 h.


Antònia Perpinyà, a l'exposició de bonsais
Es tracta d’una col·lecció de bonsais elaborada per Antònia Perpinyà, així com d’una selecció de les fotografies que es van presentar l’any passat en la primera edició del Concurs d’Instagram. En aquesta darrera mostra també hi ha la imatge que va guanyar el primer premi, original de Sandra Duran (@islandika), i que s’ha utilitzat per fer difusió de la segona edició del certamen fotogràfic que es fa aquest 2017.

Pel que fa a l’exposició de bonsais, reuneix una trentena d’aquests exemplars que tenen com a comú denominador el seu lligam amb la flora autòctona del municipi, espècies que es poden trobar a Blanes i els seus voltants. Aquesta és la primera vegada que la seva propietària i cuidadora personal, Antònia Perpinyà, els exposa en un espai municipal després que amb anterioritat ho havia fet en dues ocasions a l’Església Santa Maria.


Antònia Perpinyà, Dafne Galvany i Aitor Roger davant la sala d'exposicions
Aquesta tarda s’ha acabat de fer els darrers retocs de l’exposició que es podrà començar a visitar a partir del divendres 9 de juny. Ho ha fet acompanyada de la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany, i qui s’està encarregant de coordinar totes les accions de Blanes Botànic, el tècnic de l’Arxiu Municipal, Aitor Roger.

Un centenar de comerços de la vila col·laboren al II Concurs Instagram

El II Concurs Instagram #Blanesvilaflorida, presenta com a principal novetat que hi ha dues categories: la genèrica, on es pot escollir el motiu fotogràfic d’algun espai botànic, jardins o flors on es reconegui que la instantània està feta a Blanes. La segona modalitat és la de botigues, i s’han de fotografiar decoracions de l’interior o l’aparador de comerços que tinguin motius florals. El termini de presentació és el 18 de juny, i el jurat farà públic el veredicte el dia 20.

En tots dos casos, l’etiqueta és #Blanesvilaflorida, tot i que en la segona categoria cal afegir un altre hashtag amb el nom del comerç on s’ha fet. Participen un centenar de comerços de Blanes, que han decorat el seu aparador i/o l’interior de la seva botiga expressament per a la ocasió, per col·laborar al ‘II Blanes Botànic’. Tant les bases com el llistat d’establiments estan recollits al web de l’Ajuntament: http://www.blanes.cat/vilaflorida


Façana Sala Casa Oms on s'allotja l'exposició
Els dos primers classificats de cadascuna de les categories del concurs d’instagram rebran un mateix premi. Es tracta de sengles lots de productes gastronòmics d’empreses i entitats blanenques: 2 entrades al Jardí Botànic Marimurtra i 2 altres al Jardí Tropical Pinya de Rosa, un lot de publicacions municipals i 2 entrades per a un dels espectacles de la nova temporada professional al Teatre de Blanes.

Origen etimològic de diversos noms de flors cada dia

L’Oficina de Català de l’Ajuntament de Blanes contribueix enguany amb un altre ingredient del ‘Blanes Botànic’ que és novetat. A través de la web oficial de l’Ajuntament de Blanes www.blanes.cat, tothom que obri una caixeta virtual hi trobarà la fotografia i el nom d’una flor diferent cada dia, fins que s’acabi la campanya el 18 de juny. Es tracta d’explicar el seu origen etimològic, per contribuir alhora en la difusió de les espècies i la llengua catalana.


Durant aquests dies, doncs, es podrà saber d’on prové el nom dels gladiols, la tulipa, la mimosa, el gerani, el clavell, l’atzavara, la glicina o el crisantem, entre d’altres. Aquesta tasca de recerca i difusió que està realitzant l’Oficina de Català del CNL de Blanes és una de les poques que es coneix, ja que no hi ha gaire iniciatives similars de serveis que elaborin diàriament material propi.

‘Blanes Botànic’ tancarà el 18 de juny amb les Estores de Corpus de Raval

Les populars Estores de Corpus de Raval que es confeccionaran la setmana vinent, el 18 de juny, tancaran enguany el ‘II Blanes Botànic’. En aquesta ocasió l’esdeveniment més emblemàtic que culmina la primavera en aquesta vila de la Costa Brava inclourà una destacada novetat respecte els darrers anys. Es tracta del canvi dels carrers del centre de la vila per on transcorreran els dissenys.

Enlloc d’allotjar-se només al barri de Raval, també ho farà en una part del Carrer Ample i en d’altres trams de carrers on no es feia fins ara, amb l’objectiu d’apropar més la confecció de les catifes a la població. Els encarregats de la seva confecció són els membres de l’Associació Estores de Raval de Blanes, que han convidat tota la ciutadania –petits i grans, vilatans i visitants- perquè s’afegeixin plegats i col·laborin en l’elaboració de les aromàtiques catifes.


L’activitat més efectiva començarà el dissabte 17 de juny, quan es dibuixaran els dissenys amb guix sobre el terra dels carrers per on discorrerà: Plaça Mossèn Joan Quer, la part baixa del Carrer Raval –entre Carrer Ample i la plaça-, Carrer Ample i Carrer Nou. L’endemà diumenge dia 18, a partir de les 8 del matí, es començarà l’entretinguda feina d’omplir els dibuixos de flors i material natural.Data de realització: 06/08/2017 | Data de la darrera actualització: 06/08/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300