Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Alumnes de l’Institut Sa Palomera celebren un ple municipal on han presentat un Pla Municipal d’Esports


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/09/2017 03:01:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Alumnes de l’Institut Sa Palomera celebren un ple municipal on han presentat un Pla Municipal d’Esports

Ha estat la segona sessió plenària celebrada aquest curs, ja que es tracta d’un recurs educatiu que s’ha incorporat a l’Ajuntament de Blanes per primera vegada

Aquest divendres al matí la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes ha allotjat de nou una experiència que s’ha fet per segona vegada des que es va recuperar la democràtica. Es tracta d’una sessió plenària protagonitzada per alumnes del municipi que, durant unes hores, han fet les funcions que habitualment tenen els polítics amb representació municipal de Blanes.


Ple amb alumnes de l'Institut Sa Palomera
En aquesta ocasió s’han encarregat d’encapçalar el ple els alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Sa Palomera, que han volgut debatre un tema únic: un Pla Municipal d’Esports. D’aquesta manera, l’equip de govern ha proposat un projecte dividit en cinc seccions: presentació i finançament del pla, potenciació dels esports de platja, creació de seleccions locals, instal·lació d’un servei de bicing i construcció d’una piscina municipal.


Al centre de la imatge, l'alcaldessa Lisa Jordà
Igual que ja van fer els seus companys del Col·legi Santa Maria el passat 3 de maig, quan es va fer el primer plenari d’escolars, els alumnes han representant un ple municipal assumint els diferents rols que es necessiten, de manera que la Lisa ha fet d’alcaldessa, i 11 companys i companyes han complert el paper de regidors i regidores a l’equip de govern. En aquest cas, a l’oposició hi havia 9 edils dividits en 4 grups polítics: partit verd, vermell, groc i blau.

Els han ajudat a preparar la sessió membres del Departament d’Alcaldia de l’Ajuntament de Blanes. L’experiència forma part de la 50a de propostes que cada any elabora el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, que s’emmarquen en la Guia de Recursos Educatius que es posa a disposició de tots els centres escolars. Més concretament, es presenta sota el nom Fem una Sessió del Ple Municipal, i aquest curs 2016-2017 ha estat la primera vegada que s’ha ofert.


Igual que ja es va fer en la primera sessió del passat 3 de maig, un cop acabat el ple l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del regidor d’Educació, Albert Sanz, el tinent d’alcalde Àngel Canosa i la regidora d’ICV-EUiA, Dolors Rubio, han agraït als escolars el seu interès per conèixer el funcionament d’aquest òrgan de treball decisori. D’altra banda, s’ha obert un improvisat i animat torn de preguntes que finalment s’ha tancat amb una fotografia de grup dels 21 regidors i regidores escolars, així com de la resta de companys i companyes.

Data de realització: 06/09/2017 | Data de la darrera actualització: 06/09/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300