Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Policia Local i Protecció Civil de Blanes coordinen l’operatiu per evacuar una víctima greu en helicòpter


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/11/2017 06:17:36 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIESPolicia Local i Protecció Civil de Blanes coordinen l’operatiu per evacuar una víctima greu en helicòpter

Han participat 5 dotacions de la Policia Local, el cap de Protecció Civil, efectius del Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme de les platges, així com una ambulància i un helicòpter del SEM

Efectius de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes han participat avui al migdia en l’operatiu per evacuar una víctima greu que finalment ha estat traslladada en helicòpter a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Els fets han tingut lloc aquest diumenge a primera hora de la tarda, al Carrer Sant Andreu de Sa Palomera, un passeig situat davant d’una de les platges del municipi.


Zona on s'ha atès a la víctima
Una dona de 72 anys veïna de Barcelona que té una segona residència a Blanes ha estat víctima d’una aturada càrdio-respiratòria quan sortia d’un cèntric restaurant situat en aquesta zona, on havia assistit a un dinar acompanyada dels seus familiars. En un primer moment, la dona ha estat atesa per personal sanitari que passava prop del lloc dels fets quan.


Paral·lelament, s’ha avisat al telèfon 112, que ha mobilitzat els efectius d’emergència i seguretat. A la víctima se l’ha remuntat en primera instància amb l’ajuda d’un DEA, un desfibril·lador extern automàtic de la Policia Local de Blanes, a l’hora que se li estava fent la RCP, la reanimació càrdio-respiratòria. Donada la gravetat de la dolència que patia, mentre se l’estava atenent també s’ha activat un helicòpter medicalitzat perquè fos traslladada amb la major celeritat possible a un centre sanitari on continuar tractant-la, ja que el cas és greu i amb pronòstic reservat.


La ràpida actuació dels cossos d’emergència ha permès que la dona remuntés la situació d’aturada cardíaca i, un cop estabilitzada, ha estat evacuada en un primer moment en ambulància. El trasllat s’ha fet amb l’escorta de la Policia Local i Protecció Civil, que han acompanyat l’ambulància fins l’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports, a tocar d’on estaven els camps de futbol. Allí havia aterrat l’helicòpter del 112, que ha efectuat l’evacuació definitiva de la víctima fins l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Intervenció de 9 dotacions d’emergència i seguretat

En total, en l’atenció de la víctima han intervingut 9 dotacions d’emergència i seguretat. Cinc d’elles pertanyen a la Policia Local de Blanes: tres patrulles en cotxe, una patrulla en motocicleta, la furgoneta d’atestats on s’ha traslladat el personal de l’helicòpter i material de suport, així com la grua municipal. També han participat el cap de Protecció Civil, una ambulància i un helicòpter del SEM, així com personal del Servei de Vigilància, Protecció Salvament i Socorrisme de Protecció Civil de Blanes.


Aquests efectius han portat material de suport a la metgessa del SEM que estava atenent la pacient i s’han posat a les ordres dels tècnics sanitaris per a qualsevol tipus de suport que se’ls requerís. L’operatiu sanitari l’encapçalava el personal que viatjava a l’helicòpter, que ha estat traslladat des de la zona d’aterratge fins on s’estava atenent a la víctima acompanyats de la Policia Local.


Inicialment, el pilot de l’helicòpter medicalitzat ha intentat aterrar més a prop de la zona on s’estava atenent la víctima, a l’accés que hi ha per pujar a la Roca de Sa Palomera. Això ha provocat més d’un ensurt entre la gent que hi havia en aquell moment a la platja o banyant-se.



Data de realització: 06/11/2017 | Data de la darrera actualització: 06/11/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300