Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament aposta per potenciar ‘Blanes & Tu’, la nova acció promocional d’aquest cap de setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/12/2017 11:25:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament aposta per potenciar ‘Blanes & Tu’, la nova acció promocional d’aquest cap de setmana

La mostra gastronòmica ‘TastABlanes’ ha superat totes les expectatives, amb centenars de tastets venuts. També hi ha hagut música al carrer i els comerços amb el ‘Venem a la Fresca’

La nova acció promocional ‘Blanes & Tu. Descobreix-lo’, del passat cap de setmana del 10 i 11 de juny es va viure amb especial intensitat el dissabte, quan van tenir lloc els tres esdeveniments centrals. La regidora de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, Dafne Galvany, ha fet un balanç positiu de la campanya, que ha agafat el relleu de les cinc anteriors edicions del ‘Blanes 12’, amb un notable canvi de filosofia.


Ambient del 'TastABlanes' la nit de dissabte
Segons Dafne Galvany, “La nova experiència ha superat totes les expectatives, i ha seguit amb l’objectiu de promocionar i posicionar Blanes com a ciutat comercial, gastronòmica, cultural i turística”. La regidora de Promoció de la Ciutat té clar que s’ha de seguir en aquesta mateixa línia: “Cal seguir apostant per potenciar ‘Blanes & Tu’, sumar esforços del sector públic i privat, i fer prevaler la qualitat abans que la quantitat”. En aquest sentit, Dafne Galvany ja ha avançat que d’aquí a dues setmanes té previst convocar una reunió amb les entitats i empreses que han participat en la primera edició del ‘Blanes & Tu’ per fer una valoració conjunta.

Èxit de la 1a Mostra Gastronòmica ‘TastABlanes’

La principal novetat que ha presentat ‘Blanes & Tu’ en relació a l’anterior experiència del ‘Blanes 12’ ha estat també el principal atractiu i el major èxit que ha tingut la nova acció promocional. Es tractava de la mostra gastronòmica ‘TastABlanes’, que es va fer dissabte de 7 de la tarda a quarts de 2 de la matinada.


Durant tota aquesta estona, el Passeig de Dintre on es va instal·lar va bullir d’activitat amb centenars de clients que van poder degustar una mostra de la gastronòmica que es troba en diversos locals de restauració del municipi. Hi havia 16 restaurants, així com les empreses blanenques de cervesa artesana i cava: Marina i Popaire per un costat, i Laviret i Ses Vernes per l’altre.


Diuen que la unió fa la força i, en aquest sentit, això és el què han demostrat els qui han apostat en aquesta primera edició pel ‘TastABlanes’. L’objectiu ha estat promocionar la gastronomia de la vila, reivindicar que des de fa temps s’hi estan fent experiències molt innovadores i atractives, per satisfer els paladars més exigents i els gustos més aventurers.

Com el nom ja indicava, el públic ha gaudit en un mateix indret del bo i millor de la gastronomia blanenca a través de tastets. La idea de proposar a l’Ajuntament de Blanes l’organització de ‘TastABlanes’ va sorgir de cinc restauradors, que confien que l’èxit d’aquesta primera edició atregui de cara a l’any vinent encara més establiments. Per fer encara més palesa aquesta unió, el nom dels restaurants van quedar al marge de les respectives indumentàries, i es va crear un mateix uniforme que lluïen tots i totes: un polo negre amb el nom de l’experiència, ‘TastABlanes’.


Cada establiment va aportar 3 o 4 tastets representatius que costaven entre 1’5 € i 4 €. Hi ha hagut des d’una pizza o una crêpe passant per cornets de crema d’escalivada amb crema de bacallà, sonsos, croquetes de diversos gustos, empanades criolles, menjar mexicà, patates braves,... Un llarg llistat de plats i tapes que en molts casos es van arribar a esgotar, de manera que es van haver d’afanyar a anar als respectius locals per reposar existències.


Així ho expliquen gairebé tots els restauradors que van participar-hi, que recorden haver servit en alguns casos entre 700 i 800 racions. Tots parlen també de l’experiència com una ‘injecció de moral’, destacant que ‘s’ha fet pinya’ i s’ha oblidat la competència per oferir a blanencs i visitants una mostra representativa del què es pot trobar als locals de restauració del municipi. A banda de l’Ajuntament, per poder organitzar el ‘TastABlanes’ han comptat amb el suport de l’Associació d’Hostaleria i Cervesa DAMM, que ha cedit la infraestructura dels taulells i neveres.

Música al Carrer i concert nocturn amb el grup ‘Animal’

Un altre dels ingredients centrals de ‘Blanes & Tu. Descobreix-lo’ ha estat la música al carrer. Al llarg de la tarda-vespre del dissabte es va comptar amb la participació de dos grups força coneguts pel públic blanenc, perquè no és la primera vegada que han actuat. Per un costat, la banda de jazz ‘Why Not’, i per l’altre ‘Pacto entre Caballeros’, que basa el seu repertori en temes de Joaquin Sabina.


Actuació grup "Pacto entre Caballeros", tribut a Joaquin Sabina
Aquesta darrera banda va congregar un gruix molt nombrós de públic, que va taral·lejar les conegudes cançons que el cantant principal va anar desgranant amb la trencada veu que res tenia a envejar a l’original de Sabina. Els assistents tampoc es van estar de ballar acceleradament els temes més moguts davant l’escenari alçat en un entorn que darrerament s’està valoritzant: la cruïlla del Passeig de Dintre amb el Carrer Muralla.


Actuació del grup "Animal" a la Plaça dels Dies Feiners
El plat fort de la música al carrer va tenir lloc al final de la jornada del dissabte. A quarts de 12 de la nit el popular grup ‘Animal’ va protagonitzar un concert a la Plaça dels Dies Feiners, que es va omplir de gom a gom per no perdre’s cap dels seus temes. Des dels més coneguts com ‘Només amb tu’, que gairebé ha esdevingut en tot un himne, fins a ‘Fets a mida’ o ‘Més enllà’.

Una 60ena de botigues al ‘Venem a la Fresca’ i 22 activitats

El tercer eix destacat de l’acció promocional ha estat l’activitat l’activitat ‘Venem a la Fresca’, una festa de presentació on els comerços han tingut una decoració especial fora de l’aparador, així com articles seleccionats davant dels establiments durant tot el dissabte. Una 60ena d’establiments de diferent tipus han participat en la campanya.


Ambient al centre de Blanes dissabte a la tarda
S’han fet promocions concretes de productes de qualitat, comptant amb el principal tret diferencial dels petits botiguers, l’atenció personalitzada i poder aconsellar sobre el què el client estava buscant. Tot i que el plantejament en alguns casos ha estat similar a ‘La Botiga al Carrer’, no estava en la línia d’aquesta fira de rebaixes, sinó que es buscava afegir un ambient de festa al carrer, convidant a entrar en els respectius comerços.


Una de les botigues que ha participat en l'experiència "Venem a la Fresca"
Per completar l’oferta de ‘Blanes & Tu’, que incloïa 22 propostes, hi hagut la possibilitat de participar en un gran ventall d’activitats al llarg del dissabte, algunes de les quals es van poder continuar fent diumenge. Així, durant tot el cap de setmana s’han fet activitats aquàtiques –que incloïen sessions de paddle surf-, visites als dos jardins de Blanes –el Jardí Botànic Marimurtra i el Jardí Tropical Pinya de Rosa-, viatges en vaixell fins a Tossa, o bé participar en diversos entreteniments.


Activitats aquàtiques diumenge al matí
Dissabte El Club Vela va fer una nova edició del ‘Marina Day’, i al centre de la vila hi ha hagut dos contes narrats en anglès per a la canalla, i un espectacle infantil la tarda del passat diumenge. També es va fer una visita guiada de la ‘Ruta dels Cabrera’, l’exposició i concurs de Bonsais, o bé un ‘Tastet de Cava Laviret’.
Data de realització: 06/12/2017 | Data de la darrera actualització: 06/12/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300