Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes inverteix 117.000 € en la Campanya d’Asfaltat 2017, que ha començat aquesta setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/13/2017 11:51:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obres TransitBlanes inverteix 117.000 € en la Campanya d’Asfaltat 2017, que ha començat aquesta setmana

Entre els vials que s’arranjaran s’hi inclou el tram que quedava per millorar de l’Avinguda Vila de Madrid, al cor de la zona turística, així com diverses carrers d’arreu del municipi

Aquesta setmana han començat els treballs per millorar els paviments i accessibilitat a la via pública, que inclou actuar en diversos trams d’arreu del municipi. En total, l’Ajuntament de Blanes invertirà 117.638’91 € a través de l’adjudicació de dos contractes menors que s’encarregarà de dur a terme la mateixa empresa que ha guanyat els dos concursos, ‘Aglomerats Girona SA’.


Treballs d'asfaltat a l'Avinguda Vila de Madrid
Les obres es faran en dues fases: al llarg d’aquesta setmana, i posteriorment en la darrera setmana de juny, ja que s’han de fer coincidint amb l’acabament d’uns treballs d’obertura de carrers. Les actuacions corresponen a dos projectes: el de ‘Millora de Paviments i Accessibilitat a la Via Pública’ redactat aquest 2017, i una part inclosa en el global de ‘Millora de la via pública de Blanes’, de fa tres anys.

El primer es farà en la seva totalitat ara, i compta amb un pressupost d’adjudicació de 60.478’77 €, mentre que el segon forma part d’un projecte global valorat en prop de dos milions d’euros, 1.938.689 €. L’execució d’aquest segon projecte es va iniciar al 2014, i ja se’n porta fet un 50% aproximat de la superfície total.


El tinent d'alcalde d'Obra Pública i Medi Ambient i el
president de la ponència d'Activitats, Salvador Tordera
Avui al matí s’han acostat a un dels primers indrets que es milloraran, l’Avinguda Vila de Madrid, el tinent d’alcalde d’Obra Pública i Medi Ambient, Juanjo Navarro, acompanyat del president de la ponència d’Activitats de l’Ajuntament de Blanes, Salvador Tordera. Ho han fet per comprovar sobre el terreny com estan evolucionant els treballs, que s’espera tenir enllestits en un temps màxim d’un mes en dues fases.


La planificació prevista contempla que durant aquesta setmana es faran totes les actuacions incloses a l’Avinguda Vila de Madrid, amb l’objectiu que en tres dies estiguin enllestides. Aquesta mateixa setmana també començaran les obres en d’altres dues zones, i es culminarà divendres amb la pintura. Per últim, la darrera setmana del mes de juny, després del cap de setmana de Sant Joan, es faran tres darrers àmbits que quedaran per fer.

Asfaltat i millora de l’Avinguda Vila de Madrid

Un dels arranjaments més destacats inclosos al projecte global de l’any 2014 per millorar diversos vials és el què té a veure amb l’Avinguda Vila de Madrid. Ara s’han adjudicat les obres que corresponen al darrer espai que quedava per millorar en aquest carrer, i s’ha fet per un import de 57.160’14 €.

El tram on s’està actuant des d’aquesta setmana a l’Avinguda Vila de Madrid inclou diverses reparacions i, un cop estiguin enllestides, finalitzarà el projecte d’execució global inclòs al Projecte del 2014 pel que fa a aquest vial específic. L’any 2016 ja es va fer una primera fase fins a l’alçada de l’Avinguda del Mediterrani, i enguany s’actuarà des de l’alçada del Carrer París fins el Carrer Enric Morera.


L’actuació que s’està fent afecta una superfície total de 2.600 m2, i inclou arranjaments com ara reforç de ferms, diverses modalitats de fresat, sanejament, caixes noves de registre i una rasa dels pins. La millora del paviment i serveis d’aquest vial, situat en plena zona turística de Blanes, ha estat una reivindicació llargament demandada no tan sols pels veïns d’Els Pins, sinó sobretot perquè a l’estiu és molt transitada pels visitants que accedeixen als establiments d’allotjament del municipi que estan situats principalment aquí.

Pavimentacions i millores en altres trams de carrers de Blanes

Les actuacions incloses al projecte específic de ‘Millora de Paviments i Accessibilitat a la Via Pública’ redactat i aprovat enguany també s’extreuen del programa marc treballat l’any 2014. Inclou fer millores i reparacions en diversos trams de carrers situats arreu de la població, englobades en sis grans zones, i compten amb un pressupost d’adjudicació específic de 60.478’77 €.

Un dels trams on s’actuarà és al Carrer Horta d’en Creus, on aquests dies s’han estat fent unes obres de conducció d’aigua. L’objectiu és que les noves pavimentacions millorin el drenatge superficial de les conduccions pluvials i que no s’origini cap punt baix on es poguessin originar bassals.


Una altra zona està situada al barri de Valldolig, on es millorarà el Carrer Sant Pere del Bosc, entre els carrers Almeria i Ca n’Illes, i una tercera actuació se situa a l’entrada del Jardí Botànic Marimurtra, al Carrer Carles Faust. Aquí cal fer la reparació de diverses deformacions a la calçada, fer desaparèixer els bonys que s’hi han detectat.

En total, sumant els treballs que s’estan fent a l’Avinguda Vila de Madrid i la resta de zones d’arreu del municipi, s’haurà millorat una superfície total aproximada de 3.260 m2. També hi ha tres altres treballs que corresponen a petites actuacions en diverses zones d’arreu del municipi, així com millores al Passeig de S’Abanell i uns treballs a l’entrada de Mas Cremat.

Trasllat de la parada d’Autobús a l’entrada de Mas Cremat

D’aquests dos darrers treballs, el què es farà destacada és la que es farà al barri de Mas Cremat significarà una important millora en temes d’accessibilitat. Es tracta de traslladar la parada de bus que actualment està situada a l’Avinguda d’Europa fins la Carretera de Blanes a Tordera, la GI-600, abans d’accedir al veïnat. Amb aquest trasllat es vol aconseguir que els autobusos evitin haver de baixar fins la girola del Carrer Primer de Maig per fer el canvi de direcció.


D’aquesta manera, els vehicles podran seguir circulant per la carretera sense haver de fer aquesta maniobra que fa allargar la duració del trajecte. Per realitzar la parada de bus serà necessari que prèviament es construeixi un petit muret d’un metre d’alçada aproximadament, amb una barana metàl·lica que encercli la superfície.

D’altra banda, per donar major seguretat als ciutadans i ciutadanes que volen traslladar-se a peu des de la zona de Mas Cremat fins a la Ciutat Esportiva Blanes, situada molt a prop, s’habilitaran dos passos de vianants. Un d’ells es farà davant de la parada, per travessar la Carretera de Blanes a Tordera (GI-600), i l’altre al carrer Greco, un dels vials d’entrada al barri.

Millora de tot un tram del Passeig de S’Abanell i resta d’actuacions

Les obres que es faran al llarg del Passeig de S’Abanell comprenen diverses actuacions molt concretes, majoritàriament per reparar els bonys que s’han detectat en el tram comprès entre l’Avinguda Mediterrani i fins a l’alçada de la Plaça Mare de Déu del Vilar. Majoritàriament es resoldrà amb fresat, i es restabliran les rases amb formigó per protegir la calçada de les arrels dels arbres.


Com en la resta de zones on s’actuarà durant aquests dies, la darrera fase consistirà en reposar la senyalització horitzontal afectada, fent un repintat. Per últim, les petites actuacions que també s’han inclòs al projecte d’enguany, que conformen el sisè apartat, tenen a veure amb múltiples reparacions puntuals de petita superfície, amb una mida inferior als 20 m2.Data de realització: 06/13/2017 | Data de la darrera actualització: 06/13/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300