Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 300 regatistes internacionals competiran al Mundial de Vela de Blanes de l’1 al 12 de juliol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/16/2017 04:36:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ClubVelaBlanes2Més de 300 regatistes internacionals competiran al Mundial de Vela de Blanes de l’1 al 12 de juliol

Organitzat pel Club Vela Blanes, el Costa Brava World Championship Europe Class s’ha presentat avui a Girona, i generarà un impacte econòmic d’un milió d’euros

Aquest matí s’ha presentat a la seu de la Generalitat a Girona el World Championship Europe Class, que es disputarà en aigües de Blanes de l’1 al 12 de juliol d’aquest any. Organitzat pel Club Vela Blanes amb el suport de diverses institucions, el campionat aplegarà en aquest municipi de la Costa Brava més de 300 esportistes, els millors regatistes del món, procedents d’una vintena de països com ara Dinamarca, Finlàndia, Brasil, Veneçuela, Suècia, Colòmbia, França, Itàlia i Alemanya, entre d’altres.


Presentació Costa Brava World Championship Europe Class
Al mateix temps, mourà gairebé un miler de persones, entre regatistes, entrenadors, tècnics, familiars i acompanyants, i s’espera que generi un impacte econòmic d’un milió d’euros, aproximadament. Amb l’organització d’aquest esdeveniment mundial, el Club Vela Blanes enfilarà el seu 75è aniversari el pròxim 2018, i per afegit el municipi esdevindrà en el centre d’atenció indiscutible pels amants de la vela i per la premsa especialitzada a nivell internacional que s’ha acreditat per cobrir-lo.

Blanes, capital mundial de la vela en Classe Europa al juliol

El representant territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Pujols, ha encetat la roda de premsa explicant l’orgull que significa assumir aquesta responsabilitat a terres gironines, després que l’anterior mundial en aquesta categoria es va celebrar l’any 2016 a Itàlia. En aquest sentit, Pujols ha remarcat el seu convenciment que es tracta d’un repte que sense cap mena de dubte està sobradament capacitat de superar l’entitat blanenca.


D'esquerra a dreta: Ramon Ramos, Amadeu Nualart, Josep Pujols,
Joel Comas i Juan Miguel Aguirre
Per la seva banda, des del Club Vela Blanes el director esportiu de la regata, Juan Miquel Aguirre, ha explicat que l’organització d’aquest campionat significarà la culminació de molts esforços. També ha avançat que hi haurà dues fases. La primera serà de l’1 al 5 de juliol, quan es disputarà l’Open Week, la fase on encara queden places lliures per participar. Es tracta dels regatistes que no han accedit al campionat tancat, que tindrà lloc en la fase següent, del 7 al 12 de juliol.


Amadeu Nualart, president del Club Vela Blanes, ha coincidint amb Josep Pujols en reafirmar l’orgull que significa per a l’entitat que representa ser la seu d’un esdeveniment tan destacat, i ha agraït el suport institucional necessari que hi ha hagut per afrontar-ho. També ha remarcat la importància de poder disposar d’un personal tècnic molt qualificat, grans professionals disposats a fer-ho tot possible.

El director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, ha destacat que des del primer moment es va tenir clar des de la institució que representa que havien de donar suport a aquesta iniciativa, sobretot per la projecció que significarà arreu del món de la marca Costa Brava. En aquest sentit, també ha avançat el seu convenciment que serà tot un èxit, compartit per tots els qui han donat suport.


Joel Comas, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Blanes
Joel Comas, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, ha remarcat l’orgull que significa per aquest municipi de la Costa Brava acollir el Costa Brava World Championship Europe Class. En aquest sentit, ha explicat que Blanes és un territori de contrastos, on és possible practicar un ample ventall de disciplines esportives gràcies a equipaments com la Ciutat Esportiva i el Club Vela Blanes, que tot just fa dos anys que va inaugurar les noves i modernes instal·lacions de què disposa.


El Club Vela Blanes ja compta amb una contrastada experiència en l’organització de grans esdeveniments esportius d’àmbit mundial. Fins ara, el més important que s’hi havia allotjat va tenir lloc l’any 2014, amb el 22è Campionat Mundial de Raceboard, que va aplegar 140 participants procedents de 4 continents i 16 països d’arreu del món.


La roda de premsa de presentació també ha comptat amb la participació de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, així com de la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany, i del president de la ponència tècnica d’activitats de l’Ajuntament de Blanes, Salvador Tordera. També han assistit diversos membres del Club Vela Blanes i de la Federació Catalana de Vela, entre ells el seu delegat a Girona, Xavier Cassorran. L’acte s’ha tancat amb una fotografia de família dels representants de les diverses institucions que donen suport al campionat.Data de realització: 06/16/2017 | Data de la darrera actualització: 06/16/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300