Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Xavi Marina, l’atleta d’ultrafons internacional de Blanes, presenta el seu llibre ‘Una vida llena de metas’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/17/2017 05:13:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Xavi Marina Medalla Ice RaceXavi Marina, l’atleta d’ultrafons internacional de Blanes, presenta el seu llibre ‘Una vida llena de metas’

L’acte va tenir lloc aquest passat divendres a la Sala de Plens, i la presentació va anar a càrrec d’un amic personal de l’autor, Rafel Montells, col·laborador des de fa anys amb el món esportiu

Al llarg de la vida es poden conèixer persones extraordinàries, d’aquelles que malgrat haver protagonitzat proeses impensables pels senzills mortals, continuen tenint la modèstia per bandera i no es venten d’haver superat els límits humans. Aquest és el cas de l’atleta d’ultrafons internacional de Blanes, Xavi Marina, que aquest passat divendres va penjar les bambes durant uns minuts per presentar la seva darrera fita aconseguida.


Rafel Montells presenta el llibre de Xavi Marina
En aquest cas no es tracta d’haver guanyat una cursa d’aquelles que ja cansa només de sentir quin és el seu recorregut i el temps que s’hi ha d’invertir. Xavi Marina ha escrit el seu primer llibre, que es presenta sota un explícit títol: Una vida llena de metas. La presentació va tenir lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, i va comptar amb una gran quantitat de públic que no es va voler perdre l’ocasió de compartir aquesta vivència.


Al centre de la imatge, els pares de Xavi Marina
Entre ells s’hi comptaven la seva dona i els seus pares, així com familiars i amics. També van assistir-hi l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Quim Torrecillas, així com d’altres regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes. Es va encarregar de fer de mestre de cerimònies un altre autor blanenc, Aitor Roger.

Introducció de Xavi Marina a càrrec de Rafel Montells

Per presentar el llibre, l’atleta va comptar amb la participació d’un seu amic personal, Rafel Montells, conegut sobretot a Blanes perquè ha donat un cop de mà en l’organització de centenars d’esdeveniments esportius i culturals a través de la seva empresa, Montalt. Es van conèixer fa més de 20 anys, i és esportista com en Xavi, amb qui va ser dos dels fundadors del Club Triatló Blanes.


En primer terme, Rafel Montells
Per presentar al seu amic, en Rafel va fer un símil amb la fruita. Va avançar als qui encara no han llegit el llibre que quan ho facin cada vivència generosament explicada per l’ultrafondista, gaudiran d’una experiència tan generosa i vital com l’esclat que gaudeixes a la boca al provar la fruita. També va haver-hi moments per a l’emoció: “Estem davant d’un heroi que, a més a més, allà on va sempre deixa el nom de Blanes molt a munt” va sentenciar Rafel Montells.

Xavi Marina, una vida plena de fites aconseguides

Editat aquest 2017, el llibre Una vida llena de metas narra l’experiència del seu autor en les carreres més dures del món. Tothom qui coneix Xavi Marina destaca sobretot la seva força mental i la seva actitud positiva. Totes dues l’han portat a culminar totes les proves esportives, per dures que fossin. Al mateix temps, resseguint les seves petjades, viatgem per selves tropicals, deserts però també a gèlides terres, des dels Emirats Àrabs fins a la Lapònia finlandesa o a l’Amazones.


Ara bé, no val a equivocar-se. No és una enumeració de dades, sinó també un recull de vivències molt personals, amb viatges que comencen molt abans del dia de la prova, quan es prepara a la seva vila, a Blanes. Es tracta de la seva primera incursió literària amb unes memòries que també poden ser llegides com un viatge fins allò que per a nosaltres resultaria impossible, però que per en Xavi senzillament és una fita més que vol assolir a base d’esforç i superació.

La peculiaritat d’aquest atleta de 37 anys és que és pastisser de professió, i que als 17 anys va pensar que li havia arribat l’hora de posar-se en moviment per conèixer el món i fer-se’l seu petjada a petjada, desafiant-se a si mateix. Amant de l’esport en el seu estat més pur, des de fa poc temps conrea una altra disciplina que lliga amb el seu cognom: el Paddle Surf.


Fent gala de la seva principal virtut, en Xavi va contradir els què tots i totes les persones que omplien la sala pensaven d’ell: “No sóc cap superheroi, però m’han passat coses molt especials que he volgut compartir a través d’aquest llibre. La meva passió és córrer, però els meus projectes no acaben quan creuo la meta. A cada passa que faig tinc més ganes de viure, de cuidar-me... de ser feliç”. Ha entrenat amb dofins en un parc aquàtic per adaptar-se al repte de creuar l’estret de Gibraltar, i es va tancar al congelador de la pastisseria on treballa per habituar-se als reptes en gèlides temperatures.

També va crear un somni que va durar cinc anys, la Costa Brava xtrem Running, un projecte molt emblemàtic que va tancar al 2013 i que va portar fins a Blanes participants de 45 nacionalitats diferents d’arreu del món, rellevada ara per la Trail Selva Marítima. Els seus propers reptes són la Global Limits CAmboya, Le Treg Ghana i The Lost Island Fiji. Abans, però, a Blanes organitzarà la 1a Cursa de Paddle Surf el 26 d’agost.


Per tancar la vetllada, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas, va destacar que més enllà dels reptes esportius aconseguits per Xavi Marina, calia recordar també la seva generositat com a persona. Per reblar les seves paraules, va llegir un fragment del llibre que l’havia colpit especialment, no tan sols per l’extrema gravetat del què narrava –la seva dona patia un greu estat de salut-, sinó per l’humor amb què recordava la situació, tot i el sofriment que va experimentar quan fins i tot va arribar a pensar que era morta.


D'esquerra a dreta: Rafel Montells, Dafne Galvany, Xavi Marina,
Quim Torrecillas, Juanjo Navarro, Miquel Lupiáñez, Pepa Celaya i Aitor Roger
Quim Torrecillas va convidar tothom a gaudir de les vivències de l’esportista extrem a través del llibre, per descobrir a través de les seves paraules la seva vàlua com a persona: “Té un valor brutal ser tan positiu com ets tu”. De fet, una força difícil d’entendre per qui no està tocat pels Déus. Xavi Marina demostra una vegada més estar en aquest peculiar estat de gràcia quan recomana a tothom: “Heu d’atrevir-vos a somniar una mica. És el més important”.


Selfie col·lectiva
Només un darrer detall. Tots els assistents van trobar sobre la seva cadira un targetó amb tota una declaració d’intencions: “Les passions fan viure a l’home, la saviesa només el fa durar”.Data de realització: 06/17/2017 | Data de la darrera actualització: 08/10/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300