Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Bollywood, Gospel, Danses xilenes i africanes, Sardanes, Salsa i Country a la Festa de la Diversitat de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/19/2017 11:57:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bollywood, Gospel, Danses xilenes i africanes, Sardanes, Salsa i Country a la Festa de la Diversitat de Blanes

Amnistia Internacional va fer una foto multitudinària per condemnar les polítiques contra els drets humans de l’Administració Trump. La festa va incloure una Mostra Gastronòmica i una Fira d’Entitats

Blanes sempre ha estat un lloc d’acollida, on les migracions han enriquit el seu teixit cultural i social. De fet, segons dades de l’Idescat, a partir de l’Estadística de variacions residencials de l’INE que corresponen al 2016, del total d’habitants –prop de 40.000-, gairebé 23.800 ciutadans i ciutadanes són nascudes a Catalunya.

Pel que fa a la resta -més de 15.000 persones-, n’hi ha més de 8.000 nascudes en alguna altra població d’arreu de l’estat espanyol, mentre que prop de 7.500 ho han fet a l’estranger. Actualment conviuen a Blanes més de 90 nacionalitats diferents, i les més nombroses són, entre d’altres, la marroquina, gambiana, romanesa, uruguaiana, italiana, senegalesa, argentina, russa, txeca, dominicana i colombiana.


Festa de la Diversitat 2017
Amb aquests precedents, és fàcil d’entendre que si es tracta d’organitzar un esdeveniment per mostrar en públic la riquesa cultural del municipi, pot comptar amb un gran nombre d’ingredients. Això és el què pretén des de fa molts temps la Festa de la Diversitat, hereva de la Quinzena Intercultural, que s’organitza cada dos anys a Blanes, i que va tenir lloc dissabte passat.

Una variada mostra de la diversitat cultural i associativa del municipi

En relació a la Festa de la Diversitat celebrada al 2015, l’esdeveniment va retornar als seus orígens i es va tornar a allotjar a la Plaça de davant la Biblioteca Comarcal, incloent la ja tradicional Mostra Gastronòmica així com la Fira d’Entitats. Aquests són dos dels principals ingredients amb què compta, i que no falten mai a la cita, conjuntament amb les Actuacions de Músiques i Danses d’Arreu del Món que es van anar rellevant dalt l’escenari. Aquesta vegada van actuar com a presentadores i conductores de l’acte Mercè Domènec i Arabi Jaiteh.


En la línia del què caracteritza aquest esdeveniment, dissabte passat van anar desfilant tot tipus de manifestacions artístiques, amb un total de 9 entitats que van aportar el seu granet de sorra: sardanes, danses xilenes i de bollywood, gospell, country, dansa africana i un llarg repertori que va fer allargar la vetllada fins quarts d’una de la matinada. Per organitzar l’activitat a través de l’Àrea d’Acció Social, es compta amb la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, formada per les entitats socials del municipi, que oferien informació dels serveis que ofereixen i campanyes que protagonitzen.


Com és habitual, una de les activitats més concorregudes va ser la Mostra Gastronòmica, on es podien degustar plats d’arreu del món, que es venien al preu de 0’50 € el tiquet. Hi havia de tot, des de plats autòctons com la truita de patates o els ous durs farcits fins a varietats més exòtiques com el cus-cús, pastissets de guayaba o els mojitos cubans, especialment agraïts la tarda-vespre del dissabte per la xafogor que apretava.

Acció d’Amnistia Internacional contra les polítiques de Donald Trump

Al llarg de la vetllada també va haver moments per a la reivindicació, protagonitzada per Stop Mare Mortum a través de Blanes Solidari –que va recordar la greu situació dels refugiats de Síria que encara batega-, així com per Amnistia Internacional. Aquesta ONG va convidar tothom qui es volgués afegir a la campanya que està fent actualment on demana als congressistes dels Estats Units que frenin les polítiques contràries als drets humans que està impulsant l’Administració Trump.


Ariadna Claret fent la lectura del manifest
Al llarg dels mesos de maig i juny Amnistia Internacional està sortint al carrer per mostrar el seu suport a les persones refugiades i migrants que s’estan veient amenaçades per les polítiques que està intentant posar en marxa el president dels Estats Units, Donald Trump. Mitjançant fotos multitudinàries que s’enviaran als congressistes nord-americans, activistes d’AI mostren com la societat catalana i espanyola, juntament amb la resta del món, s’oposen a les polítiques de Trump que violen els drets humans.

Per aquest motiu, després de fer la lectura del manifest de la campanya, la portaveu d’Amnistia Internacional a Blanes, Adriana Claret, va demanar a tothom que volgués col·laborar-hi que aixequés uns cartells reivindicatius. Va ser llavors quan es va realitzar la foto multitudinària amb el públic assistent que es va voler afegir a l’acció.


Des d’AI el què es pretén és recordar que les persones que fugen d’un conflicte, la violència o la persecució no són una amenaça, són persones que necessiten protecció i que hi tenen dret. La fotografia multitudinària que es farà arribar als congressistes dels Estats Units compta amb els lemes No Hate, No Fear #RefugeesWelcome.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/19/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300