Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull la 25a Fira de Manualitats de la Gent Gran de la Selva


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/21/2017 01:10:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

gent granBlanes acull la 25a Fira de Manualitats de la Gent Gran de la Selva

Va tenir lloc diumenge passat i van participar vuit casals de la comarca, organitzada per la junta de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes del Casal Benet Ribas

Aquest cap de setmana l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes del Casal Benet Ribas ha protagonitzat dos destacats esdeveniments que donen fe del gran nombre d’activitats que organitza habitualment i que, des que es va crear, sempre l’han caracteritzat. L’acte més important va tenir lloc diumenge passat, al ser l’amfitriona de la 25a Fira de Manualitats de la Gent Gran de la Selva.


25a Fira de Manualitats de la Gent Gran - Consell Consultiu de La Selva
Van participar un total de 8 casals de la comarca de la Selva que van exposar una mostra del què fan habitualment al llarg de l’any, a través d’una sèrie de parades que es van allotjar a la Plaça d’Espanya, davant del Casal de la Gent Gran. Al llarg del matí, tothom que s’hi va acostar va tenir l’oportunitat de poder comprovar algunes de les activitats manuals que desenvolupen les diferents entitats convidades en el seu dia a dia habitual.


Foto de grup dels casals participants
A banda del Casal Benet Ribas de Blanes, també va participar casals de gent gran i associacions de pensionistes i jubilats dels següents municipis: Arbúcies, Lloret, Breda, Vidreres, Riudellots de la Selva, Sant Hilari Sacalm i Maçanet. Després que els visitants van poder admirar les autèntiques obres d’art que exposaven els participants, a 2/4 d’1 del migdia va arribar el moment de fer l’acte institucional.

Acte Institucional amb el Consell Consultiu de la Gent Gran

L’acte institucional el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del regidor d’Acció Cívica, Cooperació i Solidaritat, Mario Ros, així com la vocal del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Selva, Ma Carme Viñas. Abans, la introducció i benvinguda va anar a càrrec del president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, Josep Lluís Merino.


Parlaments oficials. D'esquerra a dreta: Carme Viñas,
Miquel Lupiáñez, Mario Ros i Josep Lluís Merino
Per la seva banda, Mario Ros va encoratjar tots els participants a seguir conreant les diferents activitats que habitualment es fan als respectius casals, destacant les excel·lents peces artístiques que hi havia a la fira. Pintura, costura, caixes de fusta, i un llarg etcètera. Tot seguit es va adreçar als assistents Carme Viñas, que va recordar que amb activitats com que s’estava fent diumenge, quedava demostrat una vegada més que el Consell Consultiu de la Gent Gran de la Selva té una merescuda fama de ser un dels més actius d’arreu de Catalunya.


Per últim, va tancar l’acte institucional l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, qui també es va afegir als elogis expressats pel regidor d’Acció Social. D’altra banda, va demanar un aplaudiment pel ciutadà de Blanes més longeu, que aquest proper mes de juliol complirà 108 anys. Es tracta de Joaquim Illas, conegut amb el sobrenom de Falet, que va assistir com a espectador a la fira.


A la dreta de la imatge, Joaquim Illas "Falet",
acompanyat de la seva filla
Després de fer-se la corresponent fotografia de família de rigor, que va aplegar els principals assistents de la fira, l’activitat es va traslladar al Restaurant Mont-Ferrant, on va tenir lloc un Dinar de Germanor. La celebració va incloure el lliurament dels diplomes als representants de tots els casals i associacions de pensionistes i jubilats assistents.

Fira d’Artesania del Casal Benet Ribas

L’altra activitat destacada d’aquest cap de setmana que també ha protagonitzat el Casal de la Gent Gran de Blanes va tenir lloc dissabte, amb la inauguració de l’Exposició de la Fira d’Artesania que s’allotja al tercer pis. Es tracta d’una completa i enriquidora mostra dels diferents tallers d’activitats que s’hi poden realitzar al llarg de l’any.


Inauguració de la Fira d'Artesania
A través de la seva visita, es pot fer un recorregut per l’ample ventall de les arts manuals: marqueteria, pintura sobre tela, fusta, vidre, vestits de paper i altres especialitats. Es tracta de figures decoratives i objectes que rivalitzen en la seva excel·lent execució. Alguns d’ells també criden l’atenció per la seva insòlita finalitat, com per exemple un rellotge fet de ganxet.


L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del president del Casal de la Gent Gran, Josep Lluís Merino, i membres de la junta directiva, van tallar la preceptiva cinta inaugural abans de fer una visita. L’exposició es podrà visitar fins el proper diumenge 25 de juny en el següent horari: de 17’30 a 19’45 h. D’altra banda, el mateix diumenge a les 5 de la tarda el Casal de la Gent Gran celebrarà la tradicional festa de la Revetlla de Sant Pere amb ball i coca a la Plaça d’Espanya.Data de realització: 06/21/2017 | Data de la darrera actualització: 06/21/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300