Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Alba Saskia, finalista del Premi Planeta, desplega les seves ales carregades d’esperança pel públic de Blanes i Lloret


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/23/2017 09:32:30 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXAlba Saskia, finalista del Premi Planeta, desplega les seves ales carregades d’esperança pel públic de Blanes i Lloret

L’escriptora blanenca va presentar ahir al vespre la seva novel·la, ‘Con un par de alas’, que va signar amb el pseudònim de ‘Hope’, en una emotiva vetllada al Jardí Botànic Marimurtra

El Templet de Linné del Jardí Botànic Marimurtra va allotjar ahir al vespre una jornada molt especial des de molts punts de vista per presentar el llibre ‘Con un par de alas’, de l’escriptora Alba Saskia. L’octubre del 2016, l’Alba va passar d’estar en l’anonimat a ser el focus d’atenció dels mitjans de comunicació, perquè amb tan sols 25 anys va aconseguir que la seva primera novel·la fos una de les 10 finalistes Premi Planeta 2016, els més ben dotats de l’estat espanyol.


Alba Saskia conversant amb Mònica Huguet
Fotografies: Javier Calvete
Ho ha estat justament la vegada en què han concorregut més treballs, 552 d’arreu del món. Obres d’autors que en alguns casos s’han passat anys per fer-la realitat, mentre que la d’aquesta jove que amaga una maduresa i una enteresa increïbles, va estar enllestida en tan sols 15 dies. Presentada sota el pseudònim de Hope –esperança-, aquest sentiment que du tatuat a l’avantbraç és també la seva forma de vida, perquè malgrat la seva jovenesa ja porta anys lluitant contra una estranya malaltia degenerativa, la síndrome Brown Vialetto Van Laere, de la qual tan sols se’n coneixen 80 casos diagnosticats a l’estat espanyol.

Una emotiva presentació conduïda per la periodista Mònica Huguet

Tenint en compte tot això, no és difícil d’entendre perquè la vetllada d’ahir al vespre va ser especial. No es va tractar tant d’una presentació literària ad hoc, sinó d’una celebració al voltant d’una bona notícia: que s’hagi complert un dels desitjos de tota escriptora com és veure publicat el seu treball, precisament a Editorial Planeta.


Per presentar aquesta cerimònia es va comptar amb una conductora d’excepció, la periodista de TV3 Mònica Huguet, a qui la mateixa Alba Saskia va demanar que l’acompanyés perquè va ser la primera que va entrevistar-la, contribuint a què la seva extraordinària experiència fos coneguda. L’expertesa de la periodista, afegida a l’emoció palpable en l’ambient, van contribuir a què la jornada fos màgica, accentuada per l’extraordinari entorn natural que és el Jardí Botànic Marimurtra.

La presentació va esdevenir en una trobada de l’autora amb els seus lectors, amb la gent a qui estima, amb la legió de fans que ha conreat aquí i arreu de l’estat espanyol, que li envien fotos a través de les xarxes socials amb el seu llibre ja publicat. ‘Con un par de alas’ és una història de superació personal, amb una protagonista que te molts problemes, però que en cap cas és autobiogràfica, tal com afirma la mateixa Alba Saskia.


A través de la seva novel·la i la seva pròpia experiència vital, l’Alba no alliçona a ningú, però convida tothom a treure bitllet per pujar al seu viatge equipats amb les ales que et regala. No exigeix res a ningú, tan sols proclama que vol viure lliure amb el seu parell d’ales que facilita poder mirar la vida des d’una perspectiva més emotiva, amb més resiliència.

Una novel·la carregada d’esperança que convida a somniar en l’impossible

La novel·la tracta de la força de l’amor i del valor necessari per complir els somnis més arrelats al cor. Un relat intimista amb una història molt propera, on tots ens hi podem veure reflectits, però a la vegada subtil. De manera fonamental, però, tracta de l’amor en les seves diferents formes –maternal, passional, amistós- i dels somnis, de la necessitat que els seguim perseguint fins que es facin realitat. L’humor és un altre dels elements presents, en la mateixa proporció que l’amor regalima per totes les planes.


A més, a qui li agradi retenir frases, podrà engruixir la seva col·lecció amb un bon grapat, com ara el què diu la protagonista, la Lia: “A mi m’agradaria tenir dues ales a l’esquena, o en el cor, per fer del més quotidià un vol”; o bé la pregunta que fa un altre personatge, una amiga de la protagonista, la Manuela: “A qui no li han apunyalat les il·lusions en una nit de primavera?”. Val a dir que la novel·la comença precisament amb una frase de Juliol Cortázar: “De vegades no necessitem que algú ens arregli, de vegades, només necessitem que algú ens estimi, mentre ens arreglem nosaltres mateixos”.

Potser el què més va agradar al públic assistent de la insòlita presentació literària desproveïda d’estereotips -per sort, totalment allunyada d’enlairades declaracions acadèmiques que no tenen res a veure amb l’espontaneïtat i senzillesa de l’autora-, és la sinceritat que va traspuar tothom. Començant per la pròpia Mònica Huguet, que va explicar com va quedar captivada per l’artista i no pas per la seva obra, que ara l’ha acabat de seduir inexorablement.


Lola Gulias, d'Editorial Planeta
Qui també va quedar seduïda va ser Lola Gulias, editora de l’Editorial Planeta que es va encarregar ahir dijous de introduir i tancar l’acte. Després de compartir amb el públic com va viure l’experiència de trobar entre més de 500 obres presentades la de l’Alba, va narrar l’efecte que en definitiva produeix l’autora en tothom: Quan la llegeixes et submergeixes en les seves planes saps que ja no podràs tornar a veure la vida de la mateixa manera.

Blanenca de naixement i lloretenca d’adopció, la presentació del llibre de l’Alba va comptar amb la presència dels alcaldes de Blanes i Lloret, Miquel Lupiáñez i Jaume Dulsat, els quals van declarar-se també total i absolutament seduïts per l’Alba. En definitiva, més que una festa literària va ser una celebració de la vida, una ocasió per sentir-se més vius que mai, potenciats i impel·lits per les extraordinàries ganes de viure i gaudir de la vida que té l’Alba, un antídot contra la tristor.


Jaume Dulsat, Alba Saskia i Miquel Lupiáñez
L’acte el van organitzar els Ajuntaments de Blanes i Lloret, el Jardí Botànic Marimurtra, Editorial Planeta i l’Associació Cultural La Focal. Igualment, es va comptar amb la col·laboració d’un bon grapat d’empreses i particulars que van aportar el seu granet de sorra, sense el qual no hagués estat possible dur-lo a terme: el fotògraf freelance Javier Calvete, Panoràmic Blanes Bus, Cafeteria i Cerveseria Aromas, Llibreria Laia, Floristeria ‘El Mundo de Carmen’, Pastisseria Marina i Caves Laviret.Data de realització: 06/23/2017 | Data de la darrera actualització: 06/23/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300