Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les banderes blaves de qualitat mediambiental ja onegen a totes les platges de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/23/2017 09:28:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo de bandera blavaLes banderes blaves de qualitat mediambiental ja onegen a totes les platges de Blanes

Aquest matí l’Ajuntament de Blanes ha instal·lat aquests guardons que certifiquen l’excel·lent estat de les zones de bany a Cala Bona, la Platja del Centre i la Platja de S’Abanell

Aquest divendres a quarts de nou del matí l’Ajuntament de Blanes ha hissat a les platges del municipi les banderes blaves de qualitat mediambiental, que certifiquen el seu excel·lent estat. Se n’han encarregat de fer-ho les Brigades Municipals, acompanyats de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, el tinent d’alcalde d’Obra Pública i Medi Ambient i el president de la Ponència Tècnica d’Activitats, Salvador Tordera.


D'esquerra a dreta: Salvador Tordera, Juanjo Navarro i Miquel Lupiáñez
Aquesta setmana s’han acabat d’instal·lar tots els serveis a les platges de la vila, un altre dels requisits indispensables per obtenir l’apreciat guardó europeu. Aquest 2017 Blanes ha revalidat de nou la concessió del distintiu Banderes Blaves, que s’atorga a nivell internacional, i que certifica no tan sols una excel·lent estat mediambiental, sinó també que es donen tota una sèrie de serveis als usuaris de les platges i ports esportius.


Les Brigades Municipals instal·lant la bandera blava de la platja del centre
Des de fa molt de temps, les tres principals zones de bany d’aquest municipi de la Costa Brava han obtingut any rere any aquest guardó. També ho ha fet el Club Vela Blanes. El distintiu de Banderes Blaves l’atorga un tribunal internacional de la FEE, la Fundació d’Educació Ambiental, amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya arreu de l’estat espanyol. Es tracta d’un guardó reconegut a nivell internacional, que valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, així com les instal·lacions i la prestació òptima de serveis i informació, i l’educació ambiental.

Un dels punts centrals que s’exigeix és que les platges tinguin una qualitat d’aigua excel·lent. L’obtenció d’aquesta certificació és la conseqüència de les mesures de gestió i equipament que Blanes implanta a les zones de bany. Així ho certifiquen les analítiques que setmanalment efectuen els inspectors encarregats per l’Agència Catalana de l’Aigua.


A més a més, l’adopció d’actituds cíviques continuades, que redueixen l’abocament de residus a les platges, i les accions que s’efectuen en origen, també contribueixen a la bona qualitat d’aquests espais que a l’estiu incrementen lògicament la seva utilització. Arreu de comarques gironines s’han atorgat enguany 28 banderes blaves, de manera que aquesta demarcació és actualment la segona amb més distincions després de Tarragona, que lidera el rànquing a Catalunya amb un total de 42 banderes blaves.Data de realització: 06/23/2017 | Data de la darrera actualització: 06/23/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300