Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra la Revetlla de Sant Joan amb una Nit de Festa Popular organitzada per 9 entitats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/24/2017 11:44:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

RevetllaSantJoanBlanes celebra la Revetlla de Sant Joan amb una Nit de Festa Popular organitzada per 9 entitats

Un dels moments culminants va ser l’entrega del premi ‘La Flameta’ per distingir el treball d’una entitat de la vila, enguany compartit per ‘Acció Solidària Mediterrània’ i ‘Stop Mare Mortum’

Ja fa molts dies que les elevades temperatures conviden a viure més al carrer, buscant aquella alenada d’aire fresc que els aparells elèctrics no poden reproduir. El canvi inexorable d’estacions ha allargat les hores de llum que guanyen a la nit, i gairebé sense adonar-nos ha arribat un any més la Revetla de Sant Joan, la nit més curta de l’any que marca l’inici d’un nou cicle vital s’ha viscut a Blanes amb l’habitual gatzara i gresca que l’ha caracteritzat durant els darrers anys.


Festa Popular Nit de Revetlla Sant Joan 2017
Fotografies: Joaquim Llorens Garangou
Aquest 2017 9 entitats juvenils, culturals, socials i esportives de la vila han sumat esforços i, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, han organitzat una Nit de Revetlla Popular. La festa va començar aquest passat divendres a les sis de la tarda i es va allargar fins aquesta matinada, tal com ha de ser una nit de revetlla on les hores passen ràpid.

Canvi d’ubicació de la revetlla popular, farcida de gresca i animació

La novetat més destacada de la Revetlla de Sant Joan 2017 ha estat el canvi d’emplaçament en relació a les últimes edicions. Sense moure’s del cèntric Passeig de Mar, l’escenari s’ha alçat uns metres més enllà, més a prop de l’emblemàtica Roca de Sa Palomera, i s’ha situat a l’alçada de l’escultura a Carl Faust –el fundador del Jardí Botànic Marimurtra- a tocar de la Plaça Catalunya.


Públic de totes les edats va tenir la seva activitat per passar una estona entretinguda, farcida de gresca i animació. Els més petits van encetar la celebració a la tarda amb l’animació infantil de Rialles, el Taller de Ninots i la Xocolatada –a càrrec de Creu Roja Joventut i Acció Solidària Mediterrània- i els Jocs d’Hoquei del Club Patí blanes Atlètic. A quarts de 9 la Colla Gegantera va continuar amb l’animació, seguida per un dels moments més destacats de la vetllada.

Dues ONG que defensen els drets dels refugiats reben ‘La Flameta’

Des de fa molts anys, Acció Cultural Es Viver aprofita la celebració de la Revetlla de Sant Joan per fer l’entrega de La Flameta, una distinció que s’atorga a alguna entitat de Blanes que s’hagi distingit pel seu treball envers la cultura popular, o bé que hagi significat un benefici per a tot el municipi. Aquest 2017 els membres d’Acció Cultural Es Viver han decidit guardonar dues ONG que treballen amb un objectiu comú: defensar els drets de les persones refugiades.


Es tracta d’Acció Solidària Mediterrània (ASM) i Stop Mare Mortum. Diverses representants d’ASM van llegir un comunicat i un manifest que precisament s’havia llegit aquell mateix dia a Atenes, Barcelona i Madrid davant l’empitjorament de les condicions de vida als squats, el projecte en què treballa a Grècia. Val a dir que totes dues entitats han sorgit a Blanes fa molt poc temps: Acció Solidària Mediterrània tot just fa vuit mesos, i Stop Mare Mortum un any exacte, ja que es va presentar a mitjans de juny del 2016.


Per simbolitzar de manera encara més explícita el mateix objectiu que uneix el treball de les dues ONG, enguany l’escultura de ‘La Flameta’ ha tornat a transmutar-se i ha esdevingut en dues meitats d’un mateix tronc d’arbre. Diversos membres d’Acció Cultural Es Viver es van encarregar de lliurar aquestes dues meitats que formen una sola peça a les representants de les entitats socials.

Encesa de la foguera, sopar popular, ball i concert amb ‘Tutú-Keké’

L’altra moment culminant, el més esperat de la Revetlla de Sant Joan pel públic en general i la canalla en especial, és l’encesa de la foguera. La Colla de Diables Sa Forcanera es va encarregar de preparar l’ambient amb una sessió de percussió que va ser especialment apreciada pel públic. Tot seguit, va haver-hi una altra novetat.


Una representant de les dues ONG que havien rebut ‘La Flameta’ va ser qui va enlairar la primera flama donant vida a la foguera prenent-li foc amb una torxa encesa amb la Flama del Canigó. Des de fa pocs anys, aquest instant va seguit per una encesa d’espelmes de l’Assemblea Nacional Catalana, que aquesta vegada va dibuixar lumínicament la paraula Referèndum amb multitud de llànties que es van encendre al terra.


El sopar popular a càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, a base de botifarres a la brasa amb seques, pa amb tomàquet, aigua o vi, i la indispensable coca de Sant Joan, va ser el següent ingredient de la nit, que va continuar amb Balls Tradicionals amb la Colla de Diables. La darrera activitat va ser un concert a càrrec del grup ‘Tutú-Kekè”, reblat amb la música de PD’s.

‘Tutú-Keké’ toca versions amb un repertori que ja està pensat per ser gaudit en les festes, amb una generosa dosi de bon humor. La banda basa les seves sessions en versions de coneguts temes musicals, i prové de Vidreres, on va començar a tocar l’any 2010 després de passar per diferents etapes. L'any 2013 es va consolidar la formació actual, quatre músics amb experiència en el món de les orquestres i amb moltes ganes de passar-ho bé.


En l’organització de la ‘Revetlla de Sant Joan 2017’ han intervingut l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, Acció Cultural Es Viver, la Colla de Diables Sa Forcanera, la Colla Gegantera, Creu Roja Joventut, Acció Solidària Mediterrània, Assemblea Nacional Catalana, Rialles i el Club Patí Blanes Atlètic.

Data de realització: 06/24/2017 | Data de la darrera actualització: 06/24/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300