Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

15è aniversari de la Festa dels Contes de Sant Joan d’Amics Joan Petit-Nens amb Càncer Fundació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/25/2017 10:36:23 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

15è aniversari de la Festa dels Contes de Sant Joan d’Amics Joan Petit-Nens amb Càncer Fundació

Una de les principals novetats ha estat la participació d’un grup dels ‘Manaies Iuniores’, que van introduir els 5 rondallaires i els interludis musicals de l’Escola de Música ‘El metrònom alegre’

El Templet de Linné, un dels racons més emblemàtics del Jardí Botànic Marimurtra, va allotjar la tarda d’aquest passat dissabte un esdeveniment que, a cada nova edició, compta amb més seguidors. Es tracta de la Festa dels Contes de Sant Joan, que organitza Amics Joan Petit-Nens amb Càncer Fundació, una vetllada on els nens i nenes acompanyats dels seus pares i mares i familiars són els protagonistes.


15a Festa dels Contes de Sant Joan
L’objectiu és alhora recaptar diners, així com difondre informació sobre els serveis d’atenció i investigació que realitza la fundació, tant per a la mainada que està hospitalitzada rebent tractament, com per als seus familiars. Aquest 2017 la festa ha complert un assenyalat aniversari, 15 anys entretenint petits i grans coincidint amb la festivitat de Sant Joan. Els primers anys la festa es va allotjar al pati de l’esbarjoo parroquial de l’Església Santa Maria, però el gran nombre de públic aviat va provocar que aquell espai quedés petit.


El president de la fundació, Joan Torner
Durant un parell d’edicions es va traslladar al Jardí Pinya de Rosa, i finalment ha passat a fer-ho de manera permanent al Jardí Botànic Marimurtra, que cedeix la instal·lació gratuïtament a través de la Fundació Carl Faust. En cada edició es compta amb la col·laboració de diversos voluntaris i voluntàries de Blanes, rondallaires i convidats especials.

Participació d’un destacament dels Manaies Iuniores

La 15a Festa dels Contes de Sant Joan ha comptat amb la participació d’una entitat que tot just es va donar a conèixer fa dos anys, i que aviat s’ha fet popular entre blanencs i visitants. Un destacament dels Manaies Iuniores de Blanes va intervenir en la festa fent el paper de mestres de cerimònies per anar introduint els diferents ingredients de què va comptar.


Manaies Iuniores de Blanes
Abans d’iniciar la festa, el públic assistent ja els va poder veure apostats al llarg del recorregut d’entrada al recinte, fent guàrdia a l’espera que comencés. El destacament de soldats romans va baixar de manera majestuosa i marcial per les escalinates que connecten la Plaça Goethe amb el Templet de Linné per situar-se en l’improvisat escenari davant la canalla i espectadors que omplien el recinte per explicar-los en què consistiria la vetllada.


Per últim el president d’Amics Joan Petit-Nens amb Càncer Fundació, Joan Torner, va donar la benvinguda als assistents, destacant una altra novetat que en aquest cas va agrair especialment la canalla. El públic infantil va poder seure còmodament sobre diverses colxonetes de gimnàs, després que els darrers anys ho havia estat fent sobre una moqueta.

Cinc rondallaires i interludis musicals per amenitzar la festa

Potser aquest darrer detall és el què menys importava a l’inquiet públic, que va poder gaudir de cinc contes. Les narracions es van completar amb breus interludis musicals que van oferir alumnes i professors de l’Escola de Música El metrònom alegre, que encapçalen els músics Josep Maria Piguillem i Marina Alum, i on tots els que hi assisteixen aprenen a tocar el piano i el violí.


Alumnes i professors de l'Escola de Música
'El metrònom alegre'
La sessió la va encetar un dels col·laboradors més assidus de la festa, el músic i animador Pep Rams, que va narrar el conte Les eines del fuster, aconseguint com sempre captivar la mainada en una intervenció que va reblar amb el seu inseparable banjo. Darrera d’ell va participar Xavier de Bèrgam, que va presentar El pipi va a dins, finalista dels Premis Literaris Recvll en la categoria Joan Petit de Conte Infantil 2017.


Mia Ametller, de la Llar d'Infants 'La Mainada'
Mia Ametller, directora de la Llar d’Infants La Mainada de Blanes, va ser la següent en intervenir, ficant-se l’audiència a la butxaca amb la seva animada narració de La rateta Giberta. Val a dir que la participació d’aquesta rondallaire ha coincidint amb el 40è aniversari que està celebrant enguany la llar d’infants que dirigeix, per la qual han passat un gran nombre de blanencs i blanenques, tota una institució.

Estrena del IV Premi de Conte Infantil dels 53ens Premis Recvll

Des de fa quatre anys, la Festa dels Contes de Sant Joan inclou una narració de manera permanent. Es tracta de l’obra guanyadora del Premi de Contes Infantils Joan Petit, una de les categories inclosa als Premis Recvll. Enguany ha estat la quarta ocasió en què la celebració serveix per presentar en públic la narració.


Ruth Tormo, autora del Premi de Conte Infantil Joan Petit 2017
L’autora de l’obra premiada, Ruth Tormo, es va encarregar d’explicar el conte Una nau de preguntes. Protagonitzada per l’Ariana i un ximpanzé de peluix, en Bóblos, la història ensenya la canalla que cal no defallir en la recerca de la veritat, fent totes les preguntes que faci falta per arribar-hi, sense perdre mai l’esperança que s’aconseguirà l’objectiu que es busca.


Apoteòsic final de festa amb Mercè Domènec
Per últim, la Festa dels Contes de Sant Joan es va tancar amb una rondallaire que s’ha encarregat de tancar les sessions els últims anys: Mercè Domènec. En aquesta ocasió, va presentar La muntanya de llibres més alta del món, després de fer una aparició des de les escalinates acompanyada d’un grup de joves ajudants i armada amb un estel que simbolitzava el 15è aniversari de la festa.


La vetllada es va tancar amb un berenar amb coca i refrescos cedits per diversos col·laboradors, així com amb la possibilitat de obtenir material de la fundació a canvi de donatius. Per a l’organització de la festa, Amics Joan Petit-Nens amb Càncer Fundació compta amb la col·laboració del Jardí Botànic Marimurtra, l’Ajuntament de Blanes, la Parròquia Santa Maria, voluntaris i voluntàries, així com empreses i institucions.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/25/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300