Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes fa una posta a punt del Casal Jove Morralla coincidint amb el 10è aniversari


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/26/2017 12:07:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MORRALLA ESPAI CREATIUBlanes fa una posta a punt del Casal Jove Morralla coincidint amb el 10è aniversari

Durant gairebé un any s’ha estat treballant en diverses millores i reformes del local, que ha passat a ser de titularitat municipal després que fins ara havia estat de lloguer

Divendres passat van finalitzar els darrers treballs de millora que al llarg dels darrers mesos s’han estat fent al Casal Jove Morralla, Espai Creatiu, on també s’allotgen les dependències de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes. Aquests arranjaments han coincidit amb la celebració dels 10 anys d’ençà que es va inaugurar el projecte juvenil Morralla, que inicialment estava ubicat en una nau del barri de Mas Florit.


Operaris de les Brigades Municipals amb els treballs de millora
Més concretament, el 2 de febrer de 2017 es va complir el 10è aniversari d’un projecte que els últims 5 anys s’ha allotjat en un local del polígon industrial amb major i millor capacitat, així com un aïllament acústic més adequat respecte els seus inicis. Precisament un dels canvis que ha coincidit amb aquest aniversari ha estat que l’actual emplaçament ha passat a ser de titularitat municipal, després que en un principi s’hi estava de lloguer.


Això ha estat possible gràcies a un intercanvi de terrenys del consistori. D’aquesta manera, ara tant el local com les reformes i millores que s’hi han realitzat han passat a ser propietat municipal. Es tracta d’incorporacions tant pel que fa a nou equipament com a re-estructuració de l’interior del local per optimitzar millor la seva capacitat i que els seus usuaris puguin fruir-lo en condicions més òptimes.

15.000 € en millores i la intervenció de les Brigades Municipals

En total, l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes ha destinat 15.000 euros en diferents actuacions, amb càrrec als pressupostos del 2016 i 2017. Les obres s’han anat combinant en el temps per no trencar la dinàmica de les activitats que es fan habitualment al casal. A banda de fer un rentat de cara extern amb un nou pintat a les dependències, s’ha fet un nou disseny a la planta baixa i s’ha reorganitzat el magatzem que està dins del backstage, a la planta baixa on hi ha la sala de concerts i s’hi fan la major part dels tallers i altres tipus d’activitats.


Una part dels diners correspon al material que han necessitat les Brigades Municipals per fer les reformes. De fet, si no s’hagués disposat d’aquesta mà d’obra, el cost s’hagués disparat. Inicialment, els operaris havien de fer una feina que, conforme ha crescut la implicació en el projecte, ha anat in crescendo, de manera que finalment han estat moltes més les hores que s’hi ha esmerçat. Els operaris, més enllà de la feina, han invertit moltes il·lusions i més treball del què s’havia previst.


Una de les millores afegides, per pròpia iniciativa del personal de les Brigades Municipals que ho va suggerir, ha estat pintar el característic logotip del Morralla sobre la barra de bar que hi ha a la planta baixa, que es va enllestir tot just divendres passat, coincidint amb la jornada de la revetlla de Sant Joan. Aquest senzill gest li ha conferit més personalitat, amb l’objectiu que els joves usuaris d’aquest equipament se’l facin encara més seu, que s’hi sentin identificats i més còmodes.


Tanca d'accés a la sala d'actes i concerts
Pel que fa al nou equipament que s’ha instal·lat i incorporat, la major part correspon a material de so com ara altaveus, monitoratge d’àudio a l’escenari, microfonia, cablejat, peus de micròfon, taules de control d’àudio, un ràdio-enllaç, etc. D’altra banda, també s’ha comprat un projector fixe, focus, material complementari audiovisual i material per a ludoteca, per engrescar als joves que participin en nous projectes. Una altra innovació, en aquest cas per reforçar la seguretat del local dotat d’alarma, ha estat la instal·lació d’una tanca enreixada que barra el pas a l’accés directe des del carrer a la sala d’actes i de concerts, on hi ha l’equipament d’àudio i vídeo del Morralla.

Coincidència amb els 10 anys del Morralla

Al coincidir les obres de reforma que s’estan enllestint amb els actes de celebració dels primers 10 anys de vida del Morralla, ha provocat que molts dels joves que s’havien desvinculat darrerament, se l’hagin tornat a sentir molt seu en aquest retrobament. Això ha provocat una sinèrgia molt positiva que, a l’hora, ha fet recuperar antigues inquietuds latents i usuaris que havien deixat de venir


Nova estructuració magatzem backstage
Fruit d’aquest nou interès ha estat no tan sols l’organització d’un complet programa d’activitats d’aniversari, sinó també un documental sobre els 10 anys del casal que actualment està en les darreres fases de rodatge. Fins ara han participat joves que han deixat molta empremta en el seu pas, d’altres que han encapçalat projectes molt representatius, entitats lligades al casal, mítics grups musicals avui dia ja dissolts, així com tècnics i polítics que també han aportat el seu granet de sorra.


El documental està previst que s’estreni el proper mes d’octubre, coincidint amb l’acte de presentació de la nova temporada de tallers que es fa cada any coincidint amb aquestes dates. Serà llavors quan també s’espera que aquesta major implicació, afegida al retorn de molts joves que darrerament havien deixat de venir, signifiqui l’inici d’una nova etapa en millors condicions i amb una il·lusió renovada.

Festa de Cloenda del Morralla l’1 de juliol

Abans, però, un altre punt d’inflexió destacat després de les activitats de celebració dels darrers mesos tindrà lloc el proper dissabte, 1 de juliol. Aquest dia, per segon any consecutiu, el Morralla Espai Creatiu envairà el centre de la vila amb un carregament de música, teatre i circ, a través de la Festa de Cloenda dels Tallers que s’allotjarà a la Plaça dels Dies Feiners a partir de les sis de la tarda i finalitzarà amb dos concerts amb els grups Provisional i Chotoko a partir de les 10 de la nit.

Data de realització: 06/26/2017 | Data de la darrera actualització: 06/26/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300