Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

10 dotacions d’emergència atenen dues persones amb cremades en una deflagració de gas


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/27/2017 06:57:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIES10 dotacions d’emergència atenen dues persones amb cremades en una deflagració de gas

Un dels dos ferits és un home de 50 anys que ha patit cremades de primer i segon grau, que ha estat traslladat a l’Hospital Comarcal després d’evacuar-lo pel balcó de casa seva

Una vegada més, la bona coordinació entre els diferents cossos de seguretat que operen a Blanes ha permès actuar amb la màxima celeritat i efectivitat possible en un cas que ha tingut lloc a primera hora de la tarda. Un home de 50 anys i una dona de 56 anys, tots dos veïns de Blanes, han resultat ferits de diversa consideració a conseqüència d’una deflagració de gas que s’ha produït al seu domicili.


Atenció del ferit en la deflagració de gas
Els fets han tingut lloc pels volts de quarts de dues del migdia, quan s’estaven preparant el dinar. Se sospita que la deflagració s’ha produït a conseqüència que la goma de conducció del gas del domicili era molt vella, i s’ha anat fentuna acumulació de gas que ha acabat cremant per causes que encara estan per determinar.


En el moment de produir-se la deflagració només hi havia dues persones a la cuina, de les quals l’home de 50 anys ha patit les ferides de més consideració, amb cremades de primer grau en part de la cara, i de segon grau a les cames. Segons els efectius sanitaris, les cremades han afectat un 10% del seu cos, i se l’ha traslladat a l’Hospital Comarcal de Blanes per atendre’l de les ferides.

Evacuació del ferit amb l’ajut de l’escala dels bombers

El domicili on s’ha produït l’incident està situat al quart pis d’un edifici al qual s’accedeix pel Carrer del Lloro, tot i que la façana principal dóna al cèntric Carrer Ample. Al comprovar que, si bé no patia ferides traumàtiques, calia moure el mínim possible la víctima perquè se li havien aplicat apòsits a les diferents parts afectades, s’ha decidit que per major seguretat caldria evacuar-lo des del balcó de casa seva, i no pas pel carrer posterior que és més estret i no hi ha tanta maniobrabilitat.


D’aquesta manera, els bombers han desplegat el camió proveït d’escala davant de l’edifici i han alçat el seu extrem fins el quart pis, on han acomodat la cistella adaptada per aquest tipus de rescats, amb una llitera-niu. Finalment, un cop l’home ha estat baixat fins al terra, se l’ha instal·lat a l’ambulància que l’ha traslladat fins l’Hospital Comarcal de la Selva. Un cop se l’hagi examinat de les ferides, els professionals mèdics d’aquest centre decidiran si cal transferir-lo o no a una unitat de cremats més especialitzada en funció de la gravetat que pugui tenir, si bé en principi la primera avaluació sobre el terreny semblava indicar que no hauria de ser així.


En l’operatiu d’atenció als ferits i posterior evacuació han intervingut un total de 10 dotacions de diferents cossos d’emergència: 3 camions dels Bombers de la Generalitat, un dels quals era l’escala; 2 ambulàncies del SEM –una bàsica i l’altra medicalitzada-; 3 patrulles de la Policia Local i el cap de Protecció Civil de Blanes; així com una patrulla dels Mossos d’Esquadra.Data de realització: 06/27/2017 | Data de la darrera actualització: 06/27/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300