Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia per l’Alliberament LGTBI fent onejar la bandera que simbolitza la lluita al balcó consistorial


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/28/2017 02:55:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bandera gaiBlanes celebra el Dia per l’Alliberament LGTBI fent onejar la bandera que simbolitza la lluita al balcó consistorial

Coincidint amb aquesta jornada, un any més s’ha fet onejar la bandera de l’arc de Sant Martí que identifica el moviment LGTBI a la façana principal de l’edifici consistorial

Coincidint amb el 28 de Juny, Dia Mundial per l’Alliberament Lesbià, Gai, Bisexual i de persones trans i intersexuals, la bandera de l’arc de Sant Martí que identifica el moviment LGTBI estarà onejant durant tota la jornada d’aquest dimecres. Ho farà, tal com s’ha estat fent igualment durant els darrers anys, a un dels balcons d’Alcaldia que donen a la façana principal de l’edifici consistorial.


La bandera de l'arc de Sant Martí a la façana de l'Ajuntament de Blanes
D’ençà d’un any, la bandera del moviment LGTBI ha onejant en tres ocasions a l’Ajuntament de Blanes. Això és perquè els 21 regidors i regidores del consistori blanenc van aprovar per unanimitat en el ple del mes de maig del 2016 una moció presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes. A banda del 28 de Juny, la bandera també ha onejat dos altres dies més: el 17 de maig, Dia Internacional contra la Transfòbia; i el 24 d’octubre, Dia Internacional a favor de la Despatologització de la Transexualitat com a malaltia mental.


El Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI, conegut també com el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, se celebra el 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquesta data. Es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York el 1969, i que es consideren que marquen l’inici de l’alliberament homosexual. Van iniciar-se arran d’una batuda de la policia de Nova York a un local gai del barri de Greenwich Village, el bar Stonewall, i va ser el primer cop que un nombre significatiu d’homosexuals es van oposar a què els arrestés la policia.S’hi va denunciar la vulneració de drets i la repressió social conra les persones LGTBI. Tot i que actualment s’ha avançat força en matèria legislativa arreu del món, encara hi ha 73 estats on es segueix perseguint i castigant aquest col·lectiu, i en 7 d’ells se segueix condemnant l’homosexualitat amb la pena de mort. Fins i tot on no hi ha persecució legal, continua havent-hi persecució social.Data de realització: 06/28/2017 | Data de la darrera actualització: 06/28/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300