Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L'Ajuntament de Blanes està instal·lant parcs de gossos a Mas Moixa i Quatre Vents


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/28/2017 02:09:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOL'Ajuntament de Blanes està instal·lant parcs de gossos a Mas Moixa i Quatre Vents

S’han invertit 18.000 € en les dues àrees d’esplai caní, que estaran acabades la primera quinzena de juliol, i periòdicament hi haurà un servei de neteja, desinfecció i recollida de residus

L’Ajuntament de Blanes ha començat aquesta setmana els treballs per instal·lar dos parcs de gossos que estaran situats als barris de Mas Moixa i Quatre Vents. En total, s’han invertit uns 18.000 €, aproximadament, si bé caldrà tenir en compte els costos addicionals associats del respectiu manteniment que també hi haurà, ja que periòdicament s’haurà de netejar, desinfectar i fer la recollida de brossa i altres tipus de deixalles que generen aquest tipus d’equipaments.


Instal·lació del Parc de Gossos de Mas Moixa
De tots dos, el primer que estarà enllestit és el parc de gossos de Mas Moixa, que significa un cost aproximat de 8.000 €, mentre que el de Quatre Vents s’ha planificat que s’instal·li la setmana vinent, estarà acabat durant la primera quinzena d’aquest proper mes, i compta amb un pressupost que volta els 10.000 €. Un cop estiguin acabats els treballs d’instal·lació tant un com l’altre estaran operatius, i tan sols quedaran per afegir-hi altres elements puntuals com ara arbrat, bancs i altres tipus de mobiliari urbà complementari.

Els treballs d’instal·lació de les tanques que acotaran l’espai dels dos recintes s’han encarregat a l’empresa Vallas Vallès de Sabadell, mentre que la instal·lació d’electricitat anirà a càrrec de les Brigades Municipals, i les obres de conduccions d’aigua es realitzaran a través de l’empresa Aigües de Blanes. En tots dos casos, s’està encarregant de supervisar l’execució dels treballs l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes.


Plaça de Quatre Vents on anirà situat el Parc de Gossos
El parc del barri de Mas Moixa és una de les actuacions incloses als Pressupostos Participatius 2016, que s’han coordinat a través de l’Àrea de Participació Ciutadana. L’altra espai que es farà la setmana vinent al barri de Quatre Vents ja estava previst que fos una realitat des de fa mesos, fruit del treball conjunt entre les àrees de Salut i Medi Ambient.

Parc de Gossos de Mas Moixa

Aquesta àrea d’esbarjo per a gossos està situada a l’extrem de la zona verda de la Plaça de Mas Moixa –al xamfrà que dóna al Carrer Vilar Petit i l’Avinguda de l’Estació-, i ocupa una superfície d’uns 650 m2 rodejats per una tanca flexible d’un metre i mig d’alçada. Hi ha una doble porta d’accés, de manera que els propietaris dels animals de companyia compten amb la seguretat que els gossos no podran escapar-se de l’àrea encerclada.


Igualment, s’hi està instal·lant una font d’aigua potable amb dues canelles per a ús dels animals i les persones, així com un sistema de reg per netejar tot l’entorn i una instal·lació sanitària. Tant a l’interior com a l’exterior del parc està previst que s’hi plantin arbres de cara a la tardor, ja que sí es fa a l’estiu no arrelen de manera adequada . D’altra banda, s’està planificant posar una tanca arbustiva a la banda que dóna a la l’Avinguda de l’Estació perquè l’activitat no pugui ser un motiu de distracció pels conductors que hi circulen.

Parc de Gossos de Quatre Vents

L’espai que s’instal·larà la setmana vinent al barri de Quatre Vents inicialment estava previst que estigués situat dins del Parc de Xon Ferrer –en aquest mateix barri-, però l’orografia inclinada de l’emplaçament originari ho ha fet desaconsellable. Per aquest motiu, finalment estarà ubicat a l’extrem oest del Parc de Quatre Vents, a tocar de l’Avinguda d’Europa i del Carrer Guilleries.


Espai on estarà situat el Parc de Gossos de Quatre Vents
Aquest és el més gran dels dos parcs canins que estarà en funcionament a Blanes, ja que ocuparà una superfície de 900 m2. Igual que el de Mas Moixa, aquest espai d’esbarjo per a gossos està encerclat per una tanca d’1’5 metres d’alçada, però en canvi sí que es rígida a diferència de l’altra zona, ja que l’orografia del terreny així ho permet. L’altra diferència és que disposarà de dues portes d’accés enlloc d’una, amb el mateix sistema de doble porta per evitar que els animals es puguin escapolir. Totes dos recintes disposen d’una font, papereres, bancs i altres complements.

Reglament d’Ús de les Zones d’Esbarjo Caní

L’Ajuntament de Blanes ha elaborat un Reglament d’Ús que es penjarà esquematitzat a través de cartells que s’instal·laran principalment a l’entrada del recinte. Es tracta d’una normativa elaborada especialment des de l’Àrea de Medi Ambient, inspirada en la que funciona en altres municipis.

L’objectiu és regular les condicions d’ús de les dues zones d’esbarjo caní de titularitat municipal, tot i que l’Ajuntament de Blanes es reserva la possibilitat d’adjudicar a una empresa privada o una associació protectora d’animals la gestió total o parcial dels serveis. En aquest sentit, a la normativa s’hi recullen els objectius genèrics que tenen els recintes d’esbarjo caní: millorar la convivència entre ciutadans i mascotes i disposar d’un recinte adequat, si s’escau, per a realitzar tot tipus d’activitats relacionades amb els gossos com ara exhibicions d’agility, ensinistraments, concursos, etc.


Zona d'accés al Parc de Gossos de Mas Moixa
Els usuaris dels parcs de gossos poden ser tots els veïns o visitants del municipi propietaris de gossos, així com qualsevol persona major de 14 anys que vulgui gaudir veient aquests animals, així com les activitats que s’hi puguin organitzar. En tot cas, les persones que desitgin interactuar amb els gossos, han de comptar sempre amb el permís del respectiu propietari. Les àrees d’esbarjo caní romandran obertes al públic permanentment durant tots els dies de la setmana, tot i que si les circumstàncies així ho aconsellen es podria establir un horari de funcionament.

Normes d’Obligat Compliment

A banda de la reglamentació genèrica que emmarca l’activitat, també hi haurà tota una sèrie de normes d’obligat compliment, pendents que s’acabin d’acotar abans de la posada en marxa dels dos espais. Són 16 articles que, entre d’altres aspectes, regulen que es tracta d’un recinte d’ús exclusiu de mascotes canines i acompanyants, així com que es prohibeix l’entrada a femelles en zel i animals amb collarets de punxes o dents.

Els animals han d’estar acompanyats del seu propietari i han d’estar vigilants constantment, ja que està prohibit deixar-los sols a l’interior de l’àrea. Només podran entrar-hi els que estan censats amb microxips i que compleixin la normativa higiènico-sanitària. Els amos estan obligats a recollir els excrements i dipositar-los en les papereres, i les portes d’accés han d’estar sempre tancades.


L’entrada i sortida a l’àrea dels gossos s’ha de fer portant-los subjectats amb corretja i han de portar el collaret en tot moment per facilitar la seva separació en cas de baralla o enfrontament. Els que siguin catalogats com a potencialment perillosos o amb característiques que així ho aconselli –forta musculatura, grans mandíbules, agressivitat, etc- han de portar el morrió, i si un animal es mostra agressiu haurà d’abandonar l’àrea immediatament.

En cas que accedeixin menors de 14 anys, hauran d’anar sempre acompanyats d’un adult, ja siguin pares, mares, tutors o persona que es faci responsable en tot moment del nen o nena. Es permet l’ús de pilotes i joguines, però en cas de baralla aquests elements s’han de retirar immediatament. Al menor indici d’agressivitat d’un gos, el propietari l’haurà de subjectar amb la corretja i abandonar l’àrea canina durant un temps prudencial fins que s’hagi tranquil·litzat.

Els gossos poden romandre dins el parc tot el temps que vulguin, sempre i quan no generin conflictes. Queda totalment prohibit menjar i consumir begudes alcohòliques a l’àrea d’esbarjo, així com alimentar als animals de companyia.Data de realització: 06/28/2017 | Data de la darrera actualització: 06/28/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300