Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’alcalde de Blanes es disculpa amb el poble agermanat d’Ardales


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/30/2017 01:04:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AsocArdaleñosL’alcalde de Blanes es disculpa amb el poble agermanat d’Ardales

L’Ajuntament malagueny va aprovar ahir una moció on li demanava a Miquel Lupiáñez que fes una rectificació pública, sense saber que poc abans ja ho havia fet al ple de Blanes

Durant la maratoniana sessió plenària celebrada aquest passat dijous a l’Ajuntament de Blanes se li va comunicar a l’alcalde, Miquel Lupiáñez, la notícia que l’Ajuntament d’Ardales -ciutat amb qui està agermanada la vila gironina-, havia aprovat una moció que l’afectava directament. La proposta d’acord, aprovada amb la unanimitat de les tres forces polítiques (PSOE, Izquierda Unida-Convocatoria por Andalucia-Ardales para la Gente i PP), estava relacionada amb les declaracions de l’alcalde de Blanes que tanta polseguera mediàtica han aixecat els darrers dies, arran que se li va demanar el seu posicionament sobre el referèndum de l’1 d’octubre.


L'alcalde de Blanes, durant la declaració pública abans del ple
En la moció, hi havia dos únics acords: exigir la rectificació pública de les paraules de Miquel Lupiáñez, que consideren vexatòries envers altres poblacions de l’estat espanyol, i que aquesta rectificació se li fes arribar a l’Ajuntament d’Ardales, així com a la Casa de Ardales de Blanes. Avui al matí l’alcalde del municipi gironí agermanat s’ha posat en contacte telefònic amb la seva homònima a Ardales, Maria del Mar González Vera, explicant-li que, sense saber-ho, ja havia donat compliment al primer punt de l’acord.

Tots dos batlles han mantingut una distesa conversa durant la qual l’alcaldessa d’Ardales ha acceptat les seves disculpes en nom de la corporació que representa, coincidint amb Miquel Lupiáñez que entre els dos pobles hi ha una afinitat i respecte que, malauradament, aquests dies havia trontollat. L’alcalde blanenc li ha explicat a Maria del Mar González que justament abans que debatessin la moció a l’Ajuntament d’Ardales –els plens els fan a les 20’30 h, mentre que a Blanes es fan a les 19 h-, ell ja havia obert la sessió plenària a l’Ajuntament de Blanes amb una declaració pública, demanant disculpes.

Per últim, en compliment del segon punt de la moció, avui al migdia ja s’ha enviat a través de correu electrònic la declaració de l’alcalde de Blanes traduïda al castellà:

“En relación a algunas de las informaciones, opiniones y mensajes en las redes sociales que han aparecido desde mi intervención el pasado lunes en un programa de radio, quiero hacer la siguiente declaración pública.

He querido hablar en el Pleno Municipal, órgano que representa a la ciudadanía de Blanes, porque es a la gente de mi pueblo a quién también quiero dar explicaciones.

No tengo ningún afán de notoriedad y no tengo más aspiraciones políticas que las de cumplir con el mandato democrático que se me encomendó.

Creo que, quien ha querido hacer interpretaciones parciales o tergiversar lo que he dicho, lo ha hecho movido por intereses políticos. Con el objeto de faltar a la verdad, hacer daño y, sobretodo, crear polémica.

Como este no era mi objetivo, quiero pedir disculpas a cualquier persona que se haya sentido ofendida por la comparación que hice. Fue un error, no supe expresar bien mis opiniones. Pero reitero que no pretendía ofender a nadie.

Y sí, soy andaluz de nacimiento y catalán de adopción. Por eso precisamente, soy el primero que entiende que mis palabras han podido ofender y eso es lo que más lamento.

Siempre he creído en la igualdad de oportunidades y en el respeto hacia todas las personas y colectivos, sea cual sea su origen y el lugar donde vive.

Espero que, con esta declaración pública, se pueda dar por cerrada una polémica que nunca habría tenido que existir”.



Data de realització: 06/30/2017 | Data de la darrera actualització: 06/30/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300