Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple de l’Ajuntament de Blanes aprova la revisió del POUM sense incloure l’ampliació dels càmpings


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/30/2017 07:28:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellEl ple de l’Ajuntament de Blanes aprova la revisió del POUM sense incloure l’ampliació dels càmpings

Es va mantenir un minut de silenci en senyal de dol per la mort d’una jove blanenca de 16 anys a Mallorca. Un altre dels temes de més intensitat va ser una moció de l’AMPA de l’Escola Bressol de La Plantera

La revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Blanes 2017 es va aprovar amb caràcter inicial en la sessió plenària del mes de juny, celebrada la nit d’aquest passat dijous. L’han recolzat els vots de 13 regidors i regidores del PSC, PDeCAT, ERC, C’s i PP. Per contra, ICV-EUiA, Batega per Blanes i la CUP s’hi van oposar. Després que durant els darrers mesos la negociació d’aquest tema ha ocupat bona part de l’actualitat política blanenca, finalment el POUM ha prosperat perquè l’equip de govern no ha inclòs les ampliacions dels càmpings.


Votació dels grups favorables a l'aprovació del POUM
La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Pepa Celaya, va explicar que una de les principals raons per aquest canvi de posicionament ha estat que, per aprovar el POUM, es necessiten 11 vots a favor, un recolzament amb el què no comptaven. Un altre motiu ha estat l’informe de l’ACA sobre l’avanç del Pla Especial Ampliació del Càmping Bellaterra posa de manifest les condicions d’inundabilitat de la zona, desestimant en les seves conclusions la possibilitat de noves legalitzacions,.

Característiques del nou POUM aprovat

Entre els diversos aspectes que incorpora el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal aprovat inicialment hi ha que es dibuixa la línia de servitud de Costes que passa pel Carrer Vila de Madrid i el Passeig e S’Abanell. D’altra banda, a la zona centre els àtics es podran segregar del pis de baix sempre que es respecti la densitat de 80 m2.

En aquesta mateixa zona del nucli històric també es podran agrupar finques fins a un màxim de 15 metres de façana total, sempre i quan l’estètica exterior respecti les fesomies originals. Aquest canvi permetrà que es puguin instal·lar ascensors en l’interior dels habitatges, així com facilitar l’accessibilitat de cases antigues.


Intervenció de la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pepa Celaya,
durant l'explicació inicial del POUM
Per últim, també hi ha dues darreres qüestions. D’una banda, desapareix l’afectació de terrenys que hi havia davant la possibilitat que en un futur es pogués fer un túnel per unir la zona del port amb la Carretera de Lloret. De l’altra, es dibuixa la via del camí de ronda a Sa Forcanera, amb accés al penya segat d’aquesta cala.

Minut de silenci per la jove de 16 anys morta a Mallorca

Abans de la intervenció inicial de l’alcalde i que comencés el contingut de la sessió plenària, el primer tinent d’alcalde Quim Torrecillas va convidar a tots els assistents, per acord exprés de tots els grups municipals, que es mantingués un minut de silenci. Es tractava de manifestar públicament un sentiment de dol i solidaritat envers la seva família per la mort d’una jove de Blanes de 16 anys que va succeir dilluns a Mallorca, al caure-li al damunt una columna mentre era al cim d’una hamaca.


Minut de silenci en senyal de dol per la jove morta en un accident a Mallorca
Maria Garres estudiava quart d’ESO a l’Institut S’Agulla. Dimarts passat amics i familiars de la noia, juntament amb la comunitat educativa, van retre-li un sentit homenatge amb una concentració que es va fer al jardí del centre educatiu de secundària, que va incloure simbòlicament la plantada d’un pi. També es van escriure missatges de record i estimació per la jove en un mural de l’institut.

Moció en nom de l’AMPA de l’Escola Bressol de La Plantera

A banda del POUM, un altre dels temes que va generar un debat més intens al ple va ser la moció presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes en nom de l’AMPA de l’Escola Bressol de La Plantera per una llar d’infants municipal pública i de qualitat. La proposta d’acord va ser rebutjada, ja que tan sols va comptar amb els únics vots a favor dels proponents, als quals s’hi va sumar la CUP. L’equip de govern va votar en contra, i tant PP com Ciutadans es van abstenir.


Intervenció de l'AMPA de l'Escola Bressol de La Plantera
Els darrers mesos s’han estat mantenint diverses reunions amb l’Ajuntament de Blanes arran d’unes queixes que van fer públiques pares i mares i l’AMPA del centre escolar, principalment contra la directora del centre educatiu. Donat que properament s’ha de portar a concurs públic la gestió de les tres escoles bressol, entre les peticions a la moció s’hi incloïa que hi hagi diverses clàusules, així com que l’empresa que actualment les gestiona faci diversos canvis en el personal de direcció i coordinació de l’Escola Bressol de La Plantera.

Altres temes a l’ordre del dia del ple

El ple municipal va tractar un total de 15 punts a l’ordre del dia, incloent l’apartat de precs i preguntes i l’aprovació de l’acta de la sessió anterior. A banda de l’aprovació del POUM, dins les propostes d’acord de la Comissió Informativa General es va aprovar el Document Únic de Protecció Civil Municipal de Blanes (DUPROCIM) per unanimitat i es van resoldre les al·legacions de la modificació del ROM (Reglament Orgànic Municipal). La normativa que regula les sessions plenàries va prosperar amb els vots a favor de l’equip de govern, el PP i Ciutadans, mentre que la CUP ho va fer en contra i tant ICV-EUiA com Batega es van abstenir.


Ple Municipal 29 de Juny
En la part de control hi va haver sis mocions. La presentada conjuntament per ICV-EUiA, ERC, Batega per Blanes i la CUP per crear un Protocol contra les Agressions Sexistes a la Festa Major, l’Ensorra’t, Zones d’Oci i grans esdeveniments festius a la ciutat es va aprovar per unanimitat. També va prosperar la proposta d’acord de tots els grups polítics perquè l’Ajuntament de Blanes s’adhereixi al projecte No puc esperar !, pensat per facilitar el dia a dia de les persones que per un problema mèdic no contagiós necessiten utilitzar urgentment un lavabo.

Els destinataris d’aquesta iniciativa són els pacients amb malalties inflamatòries intestinals –malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa, principalment-, els pacients ostomitzats o colectomitzats, els que s’han sotmès a cirurgia per un càncer de recte, i totes aquelles persones que els metges col·laboradors amb el projecte considerin que cal incloure. També es va aprovar per unanimitat la moció d’ICV-EUiA i Batega amb motiu del 28 de juny, Dia de l’Orgull i l’Alliberament LGTBI.


Vista posterior del públic que omplia la Sala de Plens
Per contra, l’altra proposta que no va prosperar, a banda de la de l’AMPA de l’Escola Bressol, va ser la presentada per Ciutadans perquè s’establís la celebració anual d’un ple extraordinari per debatre l’estat del municipi. Es va rebutjar per 18 vots en contra i les abstencions del PP i Pepa Celaya (PSC), que es va desmarcar del posicionament de l’equip de govern explicant que ho havia fet per recolzar moralment al portaveu de Ciutadans per la manca de respecte que, segons la regidora, havien mostrat contra ell alguns edils.

D’altra banda, la moció d’ICV-EUiA i Batega per un pla de xoc pels lloguers assequibles la van recolzar tots els grups llevat de Ciutadans, que va votar en contra. Val a dir que el ple municipal del mes de juny va allargar-se més de cinc hores, i va acabar a quarts d’una de la matinada.Data de realització: 06/30/2017 | Data de la darrera actualització: 06/30/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300