Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes capital mundial de la vela amb el Costa Brava World Championship Europe Class fins el 12 de juliol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/03/2017 09:43:43 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes capital mundial de la vela amb el Costa Brava World Championship Europe Class fins el 12 de juliol

Més de 300 regatistes participen al campionat que organitza el Club Vela Blanes. Ja ha començat l’Open Week, i del 7 al 12 de juliol hi haurà el campionat tancat amb els capdavanters

Des del passat cap de setmana Blanes és la capital mundial de la vela en la classe Europa a través del Costa Brava World Championship Europe Class, que tindrà lloc fins el 12 de juliol. El passat cap de setmana van arribar al Club Vela Blanes, organitzador de les regates, els primers navegants des d’arreu del món, que ja es van fer a la mar per a la primera etapa de la competició.


Esplanada Club Vela Blanes, primeres sortides Mundial de Vela
Es tracta de l’Open Week, la primera fase que s’allargarà fins dimecres vinent, 5 de juliol. Es tracta dels esportistes que no han accedit encara al campionat tancat, que tindrà lloc durant la fase vinent, del 7 al 12 de juliol. Durant aquesta primera etapa participen més d’un centenar d’esportistes, que lluitaran per obtenir alguna de les 40 places pel mundial a les què encara poden optar.

Més de 300 regatistes, els millors d’arreu del món

El campionat està reunint a Blanes més de 300 esportistes, els millors regatistes d’arreu del món, que provenen d’una vintena de països com ara Dinamarca, Finlàndia, Brasil, Veneçuela, Suècia, Colòmbia, França, Itàlia i Alemanya, entre d’altres. Al mateix temps, mourà gairebé un miler de persones, entre regatistes, entrenadors, tècnics, familiars i acompanyants, i s’espera que generi un impacte econòmic d’un milió d’euros, aproximadament.


Amb l’organització d’aquest esdeveniment mundial, el Club Vela Blanes enfilarà el seu 75è aniversari el pròxim 2018, i per afegit la ciutat de Blanes està sent el centre d’atenció indiscutible per als amants de la vela i per a la premsa especialitzada a nivell internacional que s’ha acreditat per cobrir-lo. Serà l’esdeveniment esportiu més destacat de la temporada, i per això fa mesos que s’està treballant en els preparatius.

Cerimònia Oficial d’Inauguració del Campionat Mundial

La segona etapa del mundial, durant la qual es decidiran el campió i campiona de la competició, començarà divendres vinent, 7 de juliol. Serà llavors quan tindrà lloc la Cerimònia Oficial d’Inauguració, que es farà amb tots els honors que envolta un esdeveniment esportiu d’aquesta categoria.


Els actes començaran a les sis de la tarda al Club Vela Blanes, quan els diferents equips participants protagonitzaran una cercavila fent onejar les banderes dels respectius països. Acompanyats per la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle, la comitiva travessarà el Passeig de Mar i arribarà fins al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial.

Dalt d’un entarimat aixecat davant l’Ajuntament de Blanes tindrà lloc la part més oficial de la cerimònia, que comptarà amb la participació de diverses autoritats. Els parlaments inaugurals els encapçalaran el Secretari General de l’Esport de la Generalitat, Josep Pujols; el president internacional de la Classe Europa, Paul Depoorter; el president del Club Vela Blanes, Amadeu Nualart; i l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez.


També participaran la presidenta de la Federació Espanyola de Vela, Julia Casanueva; el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torras; el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos; i el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Joel Comas, entre d’altres. Un cop acabats els parlaments, els equips acompanyats de nou per la música de la banda tornaran al Club Vela Blanes, on tindrà lloc un aperitiu de benvinguda.

La competició finalitzarà dimecres de la setmana vinent, 12 de juliol, amb la darrera de les regates, i la cerimònia de lliurament de premis que s’emplaçarà al Club Vela Blanes a la tarda, un cop hagin acabat les proves.
Data de realització: 07/03/2017 | Data de la darrera actualització: 07/03/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300