Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Homenatge a Maria Tocabens Martí, una àvia centenària de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/04/2017 04:28:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

100 anysHomenatge a Maria Tocabens Martí, una àvia centenària de Blanes

L’Ajuntament de Blanes ha fet avui al migdia un acte de reconeixement a la veterana veïna de la vila, a qui se li ha lliurat la ‘medalla centenària’ que atorga la Generalitat de Catalunya

Aquest migdia ha tingut lloc a Blanes l’homenatge a Maria Tocabens Martí, una longeva veïna del municipi, amb motiu de complir el centenari de vida. L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del regidor d’Acció Social de l’Ajuntament, Mario Ros, han encapçalat l’acte que s’ha fet al domicili de l’homenatjada, que viu al cor de la ciutat, a Dintre Vila.


L'alcalde de Blanes amb Maria Tocabens i una seva filla
Miquel Lupiáñez ha lliurat a Maria Tocabens Martí una placa commemorativa en representació de l’Ajuntament de Blanes, així com el reconeixement més preuat instituït a nivell nacional. Es tracta de la Medalla Centenària, que atorga la Generalitat de Catalunya, i que li ha estat lliurada en nom de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa i Coll.


Després, l’alcalde ha llegit en veu alta la carta que s’adjunta a la medalla, on s’explica que vol ser un reconeixement dels valors, l’experiència, els aprenentatges i els coneixements acumulats i transmesos durant la vida i al llarg de cent anys, així com les aportacions que han fet a la història que van escrivint les persones durant la seva lluita quotidiana. En l’escrit també es remarca: “Les persones grans sou les dipositàries d’un important bagatge que cal tenir en compte per encarar el futur amb optimisme i responsabilitat”.


Altres obsequis institucionals que Maria Tocabens Martí ha rebut de mans de Miquel Mario Ros han estat un ram de flors i un llibre. Per la seva banda, també li han entregat sengles obsequis Josep Lluís Merino i Milagros Fernández en representació de l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas i l’Associació de Prejubilats i Pensionistes de la Casa del Mar, respectivament. Totes dues entitats han vingut representades amb un altre dels membres de la junta.


Maria Tocabens amb Josep Lluís Merino,
president de l'Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes
Els regals que li han entregat s’han afegit als què igualment haurà anat rebent al llarg de la jornada i aquests dies dels seus familiars i amics amb motiu de tan assenyalada data. Tot i que el dia del seu aniversari és avui dimarts, 4 de juliol, al tractar-se d’una dona tan popular i estimada la celebració s’allargarà encara durant uns dies.


L'àvia homenatjada amb Milagros Fernández i una altra membre
de la junta de la Casa del Mar
Una intensa vida plena d’esforç i dedicació

Maria Tocabens Martí va néixer a Blanes el 4 de juliol de 1917, i tota la vida ha viscut en aquesta vila. Tenia un germà més petit, i es va casar amb en Fèlix Torruella l’any 1940, quan va acabar la guerra civil. Van arribar a poder celebrar els 50 anys de casats i van tenir tres filles: la Maria l’Anna i la Núria, i actualment gaudeix de 5 néts i 4 besnéts.


Al llarg de la vida, a banda de fer-se càrrec de la seva família, també ha treballat de tot, entre d’altres llocs a la fàbrica de Can Genís de Blanes. Sempre ha estat molt manetes amb l’art de cosir, i tant és així que tota la roba la confeccionava ella. També va tenir cura de tots els avis de la família de casa i inclús de fora. Casa seva, on hi viu des de fa 80 anys després que els primers anys de vida ho va fer al barri de Sa Massaneda, sempre ha estat i estarà oberta per rebre amics i familiars, que avui no han parat de passar-s’hi per felicitar-la.

Data de realització: 07/04/2017 | Data de la darrera actualització: 07/05/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300