Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Junta Local de Seguretat de Blanes tracta el dispositiu d’estiu, la Festa Major i el Concurs de Focs


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/04/2017 11:07:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIESLa Junta Local de Seguretat de Blanes tracta el dispositiu d’estiu, la Festa Major i el Concurs de Focs

Han participat representants de totes les forces de seguretat, i l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el director dels SSTT d’Interior a Girona, Albert Ballesta

Aquest passat dilluns es va reunir a l’Ajuntament de Blanes la Junta Local de Seguretat, el màxim òrgan de coordinació en aquesta matèria que encapçala l’alcalde, Miquel Lupiáñez. També compta amb la participació tant de càrrecs polítics com de comandaments de diferents cossos d’emergència. En aquest cas, a banda del batlle de la vila, la junta també la van encapçalar el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, i la tinenta d’alcalde de Seguretat i Protecció Civil, Pepa Celaya.


Junta Local de Seguretat estiu 2017
Igualment, van intervenir els comandaments dels diferents cossos policials i d’emergència operatius al municipi: l’inspector en cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia; el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy; el sots-inspector de l’ABP dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral, Josep Marco; el comandant de la Guàrdia Civil de Blanes, Francisco José Castro; el comissari en cap del Cos Nacional de Policia amb seu a Lloret, Antoni Sánchez Dalmau; i el cap del Servei Marítim de la Guàrdia Civil amb seu a Palamós, entre d’altres.

Dispositiu d’Estiu, Festa Major i Emergències Concurs de Focs

La Junta Local de Seguretat de Blanes es reuneix regularment almenys en dues ocasions al llarg de l’any. Una d’elles es convoca pels volts d’aquestes dates, entre finals de juny i principis de juliol, per fer balanç dels dotze mesos anteriors, així com per tractar principalment els diferents dispositius que es posen en marxa en matèria de seguretat amb motiu de la temporada alta estiuenca.


Es tracta de mantenir els principals indicadors de seguretat i convivència durant l’estiu, època de màxima afluència turística, quan a Blanes s’arriba a triplicar el seu nombre d’habitants habitual, tant pels visitants com pels qui hi tenen una segona residència. Per aquest motiu, la feina en comú i la coordinació entre els dos principals cossos de seguretat que operen a Blanes, Policia Local i Mossos d’Esquadra, continua sent cabdal.

De cara a l’estiu, els Mossos d’Esquadra reforçaran la presència policial amb diversos agents i comandaments, amb unitats de l’ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius) i de les BRIMO, les Brigades Mòbils. Si la temporada estiuenca per sí sola ja atrau un gran nombre de visitants a les poblacions turístiques, a Blanes la celebració de la Festa Major de Santa Anna i el Concurs Internacional de Focs d’Artifici fan que aquest increment es multipliqui per uns quants milers més.


Albert Ballesta i Miquel Lupiáñez
Cada any, coincidint amb el certamen pirotècnic, es posa en marxa un dispositiu especial per donar cobertura al Pla d’Auto-Protecció i al Pla de Seguretat i Emergència que dissenya Protecció Civil. Aquest 2017, en què el festival pirotècnic continua incloent cinc nits d’espectacles, els operatius i dispositius seguiran en el mateix nivell que l’any passat.


A banda de la presència d’operatius dels cossos policials i d’emergència que van estar presents a la Junta Local de Seguretat, en els Plans d’Emergència dels Focs també intervenen efectius de Bombers de la Generalitat, personal Sanitari i Logístic, i guàrdies de seguretat especialitzats en explosius, que formen part dels respectius Grups d’Ordre.Data de realització: 07/04/2017 | Data de la darrera actualització: 07/04/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300