Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes promou la formació i la inserció laboral dels joves de 16 a 25 anys a l’atur, amb un 32’5% d’insercions


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/05/2017 11:19:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes promou la formació i la inserció laboral dels joves de 16 a 25 anys a l’atur, amb un 32’5% d’insercions

L’Ajuntament de Blanes, a través del programa ‘Joves per l’Ocupació 2016’, tutoritza un grup de 40 nois i noies que fan Formació Professionalitzadora en diferents especialitats

Aquesta setmana s’ha fet l’acte de cloenda de la fase professionalitzadora del programa ‘Joves per l’Ocupació 2016’, un projecte que continuarà encara durant els propers mesos, després que tot el procés va començar el passat desembre. Al llarg d’aquesta primera etapa 40 nois i noies han rebut formació en quatre especialitats: cuina, cambrer, mosso de magatzem i càrnia. A partir d’ara faran tutories individuals per ajudar-los a fer els currículums, cercar feina, millorar el seu nivell d’estudis i desenvolupar habilitats socials.


Cloenda primera fase del programa
Al llarg d’aquests darrers mesos també han estat estudiant a distància (IOC) per obtenir el títol de la ESO. D’altra banda, aquells qui no tenen encara aquesta titulació continuaran estudiant a distància per intentar treure’s el màxim d’assignatures possible, i els joves de la branca de mosso de magatzem faran les pràctiques al setembre.

Un 32’5% d’insercions, bonificades en un 38’46%

Al finalitzar les formacions, s’ha assolit un 32’5% d’insercions, de les quals un 38’46% han estat amb un contracte bonificat en el marc del programa: 5 d’un total de 13 insercions. D’altra banda, fins l’1 d’octubre les empreses tenen la possibilitat de formalitzar un contracte bonificat amb una durada mínima de 6 mesos en alguna de les especialitats, ja que els nois i noies estaran tutoritzats fins a finals de març de l’any 2018.


De les 4 especialitzacions, l’única en què encara s’han de realitzar les pràctiques és la de mossos i mosses de magatzem, mentre que pel que fa a les altres tres, el nivell d’inserció ha estat força positiu, amb un 40%. Per la seva banda, en la d’Iniciació a la Cuina, amb un perfil professional d’Ajudant i Ajudanta de Cuina, hi ha hagut 4 insercions sobre 10 participants (un 40%). Una d’elles ha estat amb contracte bonificat en el marc del programa, i estan pendents de confirmar tres possibles insercions més en el grup.


En l’especialització d’Iniciació en tasques bàsiques de Restaurant i Bar, que té un perfil professional d’Ajudant i Ajudanta de Cambrer, hi ha hagut 4 joves inserits laboralment al final de la formació d’un total de 10, i estan pendents de confirmar tres possibles insercions més. En la d’Elaborador de productes carnis, amb un perfil professional d’Ajudant i Ajudanta de Carnisser l’empresa Davicarns ha col·laborat amb l’Ajuntament impartint aquesta especialitat amb una proposta de contractar 4 alumnes en modalitat bonificada en el marc del programa (40% d’inserció), i està pendent de presentar a la resta de participants més ofertes, ja que és un perfil amb molta demanda.


Fotografia de grup d'alumnes, tècniques i la regidora
de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany
Respecte l’especialització d’Activitats Auxiliars de Magatzem i Comerç, amb un perfil professional de Mosso i Mossa de Magatzem i Ajudant i Ajudanta de Dependent i Dependenta, combina mòduls formatius de dos certificats de professionalitat. Tenen pendents les pràctiques de cara al setembre, ja que actualment durant l’estiu és temporada baixa del sector logístic i hi haurà millors expectatives d’inserció quan acabi l’estiu.

Cloenda de la primera fase del programa

Per celebrar la finalització de la primera fase de formació professionalitzadora de les quatre especialitats ofertades, aquest passat dimarts a la tarda es va fer una breu trobada amb la major part dels joves assistents a l’Escola Safa, on han estat rebent part de la seva formació. La cloenda la van encapçalar la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany, acompanyada de la responsable de l’Àrea d’Ocupació, Empresa i Formació de l’àrea, Montse Torres, així com de les tècniques del programa, Cristina Jiménez i Noemí Domingo, així com de la impulsora de ‘Garantia Juvenil’, Marta Garcia.


El programa ‘Joves per l’Ocupació’ està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil. Està oferint formació a 40 joves de 16 a 25 anys amb un perfil de nivells baixos de qualificació, que no treballen ni estudien, estan a l’atur i registrats al Sistema Nacional de Garantia Juvenil. L’objectiu del programa és millorar l’ocupabilitat dels joves participants mitjançant la formació específica, la possibilitat d’obtenir el graduat en ESO, així com optar a pràctiques professionalitzadores.


La trobada d’aquest passat dimarts va finalitzar amb una fotografia de grup amb els alumnes que hi van assistir, tècniques i la regidora de Promoció de la Ciutat.Data de realització: 07/05/2017 | Data de la darrera actualització: 07/05/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300