Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Policia Local i Mossos d’Esquadra de Blanes donen consells preventius i de seguretat a guies holandesos


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/07/2017 02:24:47 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia+MossosPolicia Local i Mossos d’Esquadra de Blanes donen consells preventius i de seguretat a guies holandesos

Una cinquantena de guies ha participat en la trobada on s’han donat informació pràctica perquè els joves turistes passin les vacances sense ensurts i no siguin víctimes de furts o estafes

L’estiu del 2012 es va posar en marxa a Blanes una experiència pionera arreu de Catalunya que des de llavors no s’ha deixat de fer, ja que es considera molt positiva des del punt de vista turístic i de seguretat. Es tracta que els joves visitants que arriben a Blanes atrets pels encants diürns i nocturns de la Costa Brava passin les vacances en pau, sense ensurts, i no siguin víctimes de furts o estafes.


Dafne Galvany dóna la benvinguda als guies de turistes holandesos
Una cinquantena de guies holandesos han participat en la xerrada informativa a càrrec dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Blanes que ha tingut lloc avui al migdia al Teatre d’Els Pins. Es fa amb els guies de turistes d’Holanda perquè durant els mesos de juliol i agost són la procedència més nombrosa que hi ha en relació a d’altres nacionalitats. Organitza la trobada FECASARM, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals, amb el suport dels dos cossos de seguretat i l’Ajuntament de Blanes.


En aquest sentit, ha donat la benvinguda a tots els assistents la regidora de Promoció de la Ciutat i Turisme, Dafne Galvany, que ha convidat als guies dels joves a què gaudeixin dels nombrosos atractius amb què compta la ciutat. Alhora, ha agraït tant als representants dels cossos policials com de la FECASARM la seva feina continuada durant els darrers anys. També han assistit a la trobada les presidentes de les associacions de veïns d’Els Pins i La Plantera, Rosa Riba i Antònia Coll respectivament, ja que és a cavall d’aquests dos barris que es concentren la major part de locals d’oci nocturn.

Informació Pràctica i Consells de Seguretat

L’Ajuntament de Blanes, els cossos policials i els locals on aniran a passar hores d’oci i esbarjo consideren molt adequat que els operadors holandesos puguin fer arribar de primera mà tota la informació en matèria de seguretat i convivència ciutadana. Qüestions que donaran a conèixer als turistes que vindran a Blanes durant aquestes properes setmanes, i que se’ls ha estat explicant al llarg de la xerrada d’avui amb el suport d’un traductor.


Els ponents de la xerrada han estat el caporal de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra, Marçal López i l’inspector en cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, que ha assistit acompanyat del sergent Francisco Luna Blancat. En la primera part, recolzats amb les imatges d’un power point traduït a l’holandès, el caporal dels Mossos d’Esquadra ha donat els principals consells a tenir en compte per no acabar sent víctima dels furts més comuns que solen patir els turistes.


Marçal López, caporal de l'Oficina de Relacions amb
la Comunitat dels Mossos d'Esquadra de l'ABP Selva Marítima
Igualment, s’ha informat als operadors holandesos respecte la normativa legal vigent aquí en relació a la que hi ha al seu país d’origen: els límits d’edat en què està permès prendre begudes alcohòliques i l’accés als centres d’oci nocturn, o bé respecte el consum de substàncies estupefaents. També se’ls ha advertit sobre la necessitat que els joves holandesos vagin documentats per poder acreditar la seva edat, i l’import de les multes per consum d’alcohol o drogues.


Joan Garcia, inspector en cap de la Policia Local de Blanes
Si bé en general a Catalunya hi ha un nivell de garantia molt elevat quant a seguretat ciutadana, també se’ls ha advertit que no baixin mai la guàrdia. Sobretot en relació als petits furts que poden patir quan hi ha aglomeracions de gent al carrer, o bé en llocs on conflueixen moltes persones de pas com pot ser la recepció d’un hotel, així com a la platja i al mercat. Dos llocs aquests darrers que solen ser els preferits pels delinqüents per actuar amb rapidesa, fer la feina i desaparèixer.

Convivència Ciutadana Garantida

El cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, s’ha encarregat tot seguit d’incidir especialment en els principals punts a tenir en compte en relació a l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana. Un dels més destacats és la prohibició de consumir alcohol en la via pública, així com altres conductes que puguin pertorbar la tranquil·litat dels veïns, com per exemple cridar, fer soroll o bé una de les malauradament força esteses, fer les necessitats fisiològiques a la via pública.


Teatre dels Pins ple de gom a gom
Joan Garcia els ha informat sobre la quantia de les multes amb què es poden sancionar els qui incompleixin la normativa de convivència ciutadana: de 100 € a 750 €. Sobretot, ha demanat als guies que incideixin especialment a que recordin que lògicament han vingut a la Costa Brava a passar-s’ho bé, però que ho han de fer sense fer aldarulls ni sorolls: fer compatible la gresca amb el descans dels veïns i que hi hagi bona convivència.

Balanç positiu d’aquestes xerrades preventives

Tant Joan Garcia com Marçal López han destacat que Blanes és un lloc tranquil i segur, però cal estar previngut, en el sentit que no perquè se’ls expliquin les possibles situacions amb què es poden trobar vulgui dir que hagi de passar res. A l’hora de fer un balanç d’aquests sis anys, han coincidint en destacar que és plenament positiu, ja que d’aquesta manera els joves visitants se senten més propers als policies i perden la distància que de vegades suposa anar armat i d’uniforme.


També han assenyalat que, d’entre tots els col·lectius de joves que visiten Blanes, els holandesos són els més respectuosos i fàcils de tractar-hi. La sessió s’ha tancat recordant als guies que, en cas que tinguin algun problema, estan aquí per ajudar-los. Finalment, se’ls han facilitat els telèfons d’emergència que poden utilitzar per si els han de menester. En el cas dels Mossos d’Esquadra és a través del telèfon d’emergències 112 i la Policia Local de Blanes el 092.Data de realització: 07/07/2017 | Data de la darrera actualització: 07/07/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300