Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Inaugurat el Campionat Mundial de Vela Classe Europa. El norueg Lars Johan Brotkorb, favorit per revalidar el títol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/07/2017 08:31:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

miniatura.jpgInaugurat el Campionat Mundial de Vela Classe Europa. El norueg Lars Johan Brotkorb, favorit per revalidar el títol

La cerimònia d’inauguració del Costa Brava World Championship Europe Class ha significat el tret de sortida de la competició, que comença dissabte amb la primera de les 10 proves

Avui divendres ha tingut lloc el veritable tret de sortida del Costa Brava World Championship Europe Class. Ho ha fet amb la cerimònia oficial d’inauguració del campionat, que ha tingut lloc aquesta tarda a Blanes, que ha esdevingut en la capital mundial d’aquesta categoria. Des del passat dissabte, el Club Vela Blanes ha allotjat l’arribada dels equips participants, així com les primeres proves classificatòries de l’Open Week per dirimir quins regatistes accedien a les places que encara quedaven per cobrir al mundial.


Cerimònia inaugural Mundial de Vela Classe Europa
En total, més de 300 esportistes hauran navegat en aigües de Blanes al finalitzar l’esdeveniment. La cerimònia inaugural d’aquest divendres ha tingut un marcat caràcter festiu, i ha començat amb una breu cercavila que ha sortit des del Club Vela Blanes, on els protagonistes centrals han estat els membres dels diferents equips participants.

Cercavila amb els equips participants
Els equips dels regatistes, identificats amb les banderes dels respectius països de procedència, han anat onejat-les al llarg de la passejada, aportant una nota de color i vistositat. En la desfilada els han acompanyat els músics de la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle, que els han conduit fins el Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes.

Blanes, capital mundial de la Classe Europa

Els parlaments inaugurals, la part més oficial de la cerimònia, els ha encetat el president internacional de la Classe Europa, Paul Depoorter, seguit pel comodor del Club Vela Blanes, Xavi Maresme, que ha parlat en nom de la Federació Espanyola de Vela. Després, les paraules del president del Club Vela Blanes, Amadeu Nualart, han donat pas al vice-president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat.


Finalment, ha tancat el torn d’intervencions l’alcalde accidental de Blanes, Quim Torrecillas, qui ha destacat l’orgull que significa per aquesta població de la Costa Brava allotjar una prova esportiva d’aquesta categoria i transcendència, un destacat element de promoció que contribuirà a donar a conèixer els atractius de Blanes arreu del món a través dels seus participants. L’acte oficial també ha comptat amb la participació del del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Joel Comas, així com dels tinents d’alcalde Àngel Canosa, Pepa Celaya i la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany.


L'alcalde accidental, Quim Torrecillas, durant
els parlaments inaugurals
Un cop acabats els parlaments, la cercavila ha desfet el camí per retornar a les instal·lacions del Club Vela Blanes, novament acompanyats per la música de la banda i la comitiva, a la qual s’han incorporat les diferents autoritats polítiques i esportives. La jornada festiva ha finalitzat amb un aperitiu de benvinguda, a l’espera que l’endemà dissabte comenci a disputar-se el campionat.

Els regatistes nòrdics, els favorits del campionat

El Campionat Mundial Absolut de Vela Classe Europa aplega 140 esportistes que competiran a partir de dissabte, del 8 al 12 de juliol, en les dues categories de masculí i femení. Hi haurà 10 regates, que s’aniran succeint durant els propers dies fins culminar dimecres vinent, amb la darrera prova.


Els millors regatistes de la Classe Europa s’han donat cita a Blanes, procedents d’una vintena de països com ara Dinamarca, Finlàndia, Brasil, Veneçuela, Suècia, Colòmbia, França, Itàlia i Alemanya, entre d’altres. Els favorits són els navegants nòrdics, i molt en especial el noruec Lars Johan Brodtkorb, que lluitarà per revalidar l’actual títol de campió mundial de la categoria que va assolir l’any passat.

El desenllaç es coneixerà dimecres vinent, quan tindrà lloc la darrera regata i es farà el lliurament de premis. La Cerimònia de Clausura, que s’allotjarà a les instal·lacions del Club Vela Blanes, s’ha programat a les sis de la tarda.

Més d’un miler de persones mobilitzades pel campionat

El fet d’allotjar el Costa Brava World Championship no tan sols suposa per a Blanes un important impuls promocional per al món de l’esport blanenc en general i pel Club Vela Blanes en particular. El campionat ha mobilitzat al voltant d’un miler de persones, que durant aquests dies ja s’han estat passejant per la vila quan han finalitzat les proves i entrenaments.


D’altra banda, a nivell mediàtic està havent-hi un important seguiment de la premsa especialitzada a nivell internacional. Capítol a banda mereix destacar que 16 nois i noies de l’Institut Serrallarga estan treballant des del passat cap de setmana de voluntaris i voluntàries per ajudar en l’organització del Campionat Mundial de Vela. Es tracta dels joves estudiants sorgits de l’assignatura optativa de vela que s’imparteix durant tot l’any en el centre d’ensenyament secundari.

75è aniversari del Club Vela Blanes

Amb aquest mundial, el Club Vela Blanes enfilarà el seu 75è aniversari el pròxim 2018. Amb unes instal·lacions inaugurades tot just fa dos anys, actualment s’han col·locat al capdavant de les seus nàutic-esportives més modernes de Catalunya, distingides amb la marca de Qualitat de Turisme Esportiu de la Generalitat de Catalunya, i que és un referent tant a la vila com a la demarcació gironina.


Joel Comas, regidor d'Esports; Pepa Celaya, tinent d'alcalde; i
Amadeu Nualart i Xai Maresme, president i comodor Club Vela Blanes
L’organització del Campionat Mundial de la Classe Europa, comptant amb el suport internacional i de diverses institucions i organismes esportius, demostra que la feina feta fins ara al Club Vela Blanes estant donant fruits d’un treball ferm i segur.Data de realització: 07/07/2017 | Data de la darrera actualització: 07/07/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300