Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Rescaten un jove menor d’edat ferit lleu a les roques del camí de ronda de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/07/2017 09:19:49 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Rescaten un jove menor d’edat ferit lleu a les roques del camí de ronda de Blanes

El noi pateix una luxació en l’espatlla, i va haver de ser evacuat pel camí de ronda, ja que l’estat de la mar impedia acostar-se fins les roques on restava ferit i endur-se’l amb seguretat

Efectius de diversos cossos d’emergència i seguretat de Blanes van intervenir ahir al vespre en el rescat d’un jove menor d’edat que havia quedat ferit lleu davant unes roques situades al peu d’un tram del camí de ronda. A quarts de set de la tarda es va activar el sistema del protocol d’emergències després que es va alertar del cas d’un noi de 17 anys, veí de Tordera, que va patir una luxació a l’espatlla mentre estava bussejant.


El jove estava practicant immersió lleugera –snorquelling-, i quan va sortir a l’exterior per agafar aire la força d’una onada el va impulsar contra les roques. Al voler distanciar-s’hi per no fer-se mal, l’espatlla se li va quedar travada, impossibilitant-lo de poder seguir nedant. Un banyista que estava a la platja de Cala Bona va poder veure-ho tot, i es va encarregar de trucar immediatament al telèfon d’emergències 112 per avisar de la situació.


Inicialment es va intentar evacuar al ferit per mar, ja que era la manera més ràpida i efectiva d’accedir fins on havia quedat immobilitzat, sense possibilitat de poder marxar pels seus propis mitjans. Les roques on hi havia la víctima estan situades a la part de baix del camí de ronda, al tram que hi ha entre Cala Bona –Cala Sant Francesc- i Cala de S’Agulla, a uns 100 metres de la tanca que barra el pas dels vianants per la seva seguretat.

L’estat de la mar va fer necessari fer el rescat per terra

Al no ser possible extraure el jove ferit amb l’ajut d’una embarcació amb prou garanties de seguretat per l’estat de la mar, els bombers van trobar una altra solució. La opció va ser baixar fins les roques fins el camí de ronda i evacuar-lo per terra amb l’ajut d’una llitera. Des d’allà se’l va traslladar fins la platja de Sant Francesc i una ambulància el va transportar fins l’Hospital Comarcal de la Selva en pocs minuts.


Val a dir que, donat que l’accés des de Cala Bona al camí de ronda està tancat amb una porta de ferro, i davant la premura d’haver d’accedir-hi per rescatar al noi, els bombers van haver de serrar els barrots per passar-hi. Aquest divendres està previst que es procedeixi a reparar la tanca perquè l’accés al camí de ronda continuï tancat.


En l’operatiu de rescat van participar dues unitats del cos de Bombers de la Generalitat, una ambulància del SEM, una patrulla de la Policia Local de Blanes amb dos agents, l’embarcació de Protecció Civil i diversos efectius del Servei de Salvament Vigilància Salvament i Control de les platges. Així, hi van intervenir el cap de Protecció Civil, el coordinador de platges i set socorristes.
Data de realització: 07/07/2017 | Data de la darrera actualització: 07/07/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300