Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Gran participació a les VI Jornades Pedagògiques d’Estiu d’Aula Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/08/2017 08:30:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Gran participació a les VI Jornades Pedagògiques d’Estiu d’Aula Blanes

La Biblioteca Comarcal va allotjar divendres una sessió de treball que, per primera vegada, va abandonar el format clàssic per passar a ser un espai compartit, sense cap expert dirigint

La Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes va allotjar aquest passat divendres les VI Jornades Pedagògiques d’Estiu, que va comptar amb una gran quantitat d’assistents, una cinquantena. Organitzada per Aula Blanes, l’experiència estiuenca ha suposat enguany un pas endavant respecte anteriors edicions, ja que ha estat la primera vegada que s’ha plantejat com una trobada de treball sense expert de referència. D’aquesta manera, ha passat a ser un espai de debat on compartir i reflexionar en comunitat d’aprenentatge.


VI Jornades Pedagògiques d'Estiu
Els participants, apassionats en l’educació, van debatre i arribar a conclusions durant més de quatre hores a l’entorn de quatre projectes que es van presentar: Família i Escola, de l’Escola Pinya de Rosa; Sortides Integrades, de l’Escola Mossèn Joan Batlle; Aliances Externes, de l’Escola Joaquim Ruyra; i Jardins de Santa Clotilde, de l’Institut Coll i Rodés. Els tres primers els van presentar sengles centres de Blanes, mentre que el quart provenia de Lloret.


Cadascuna de les experiències compartides tenia singularitats d’innovació en algun dels eixos de l’educació: rol docent/alumne, metodologia, organització i/o espai d’aprenentatge. Una de les conclusions més destacada va ser que els reptes que la comunitat educativa té al davant es poden dividir en tres grans grups: família i escola, metodologia d’aula i compromís professional.

A cadascun dels grups hi van conviure diferents reptes, essent especialment rellevants la millora en educació emocional, la millora en el compartir de tots els agents educatius, i l’impuls al treball cooperatiu entre docents. D’una primera reflexió de possibles accions per dur a terme des de tota la comunitat educativa, més enllà dels docents, es va fer notar la importància de les accions formatives i les accions de creació/reforç de xarxes.


La jornada va servir per crear un grup impulsor integrat per una part dels assistents a la mateixa, amb l’objectiu d’entomar alguns dels reptes detectats com a prioritats i tirar endavant l’acció transformadora que ajudi a donar-hi resposta. Amb aquesta experiència, Aula Blanes obre l’acostumat parèntesi estiuenc que fa un cop finalitza el curs escolar, durant el qual organitza amb caràcter mensual xerrades divulgatives a la Biblioteca Comarcal.
Data de realització: 07/08/2017 | Data de la darrera actualització: 07/08/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300