Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Mundial de Vela Classe Europa suposa un impacte econòmic de més d'1 MEUR per a la ciutat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/08/2017 08:33:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Mundial de Vela Classe Europa suposa un impacte econòmic de més d'1 MEUR per a la ciutat

Des del Club Vela Blanes, organitzador de la prova que ha començat avui, destaquen que "dona prestigi", i l'ajuntament remarca que és un reclam "per un turisme de qualitat"

El Campionat Mundial de Vela Classe Europa que ha començat a disputar-se avui dissabte en aigües de Blanes suposarà un impacte econòmic de més d’un milió d’euros per a la ciutat. En total, 130 regatistes entre 16 i 25 anys procedents de 20 països diferents competiran al camp de regates blanenc fins el proper dimecres.


Briefing matinal abans de sortir a navegar
El comodor del Club Vela Blanes, Xavi Manresa, ha explicat que la prova dóna prestigi per la seva rellevància a nivell internacional: “Hem de tenir en compte que el campionat mou un miler de persones que des del passat cap de setmana van arribar a Blanes”. També reporta un impacte promocional molt bò per a la ciutat, tal com destaca l’alcalde accidental de Blanes, Quim Torrecillas “Aquesta competició internacional atrau un turisme de qualitat, a més d’obrir Blanes com un dels atractius de la costa catalana i, en concret, de la Costa Brava”.


Héctor Espadas, Xavi Manresa, Paul Depoorter i Quim Torrecillas
Entre els diversos representants de l’esport nàutic internacional que hi ha aquests dies a Blanes, destaca la presència del president de la federació internacional de la Classe Europa, Paul Depoorter, qui recorda que es tracta d’una de les competicions de vela més rellevants que hi ha actualment arreu del món. El Campionat Mundial de Vela classe Europa, que dura dotze dies, ha portat a la localitat selvatana 130 regatistes a disputar la final, i el què és més rellevant, un impacte econòmic a la ciutat de més d'1 MEUR.


Regata inicial del Campionat Mundial - Fotografia: Alfred Farré
El comodor del Club Vela Blanes ha recordat la feina que s’ha fet amb l’ajut de diferents institucions per portar aquesta competició a la ciutat gironina "Ha estat un any d'esforç i al final ho hem aconseguit", ressalta. El comodor assegura: ”Tot plegat servirà per posicionar Blanes com una bona zona pels amants d'aquest esport, ja que ens dona prestigi. Nosaltres som un dels clubs més ben considerats a Catalunya, i organitzar aquest campionat del món fa especial il·lusió".

Els millors regatistes d’arreu del món

La competició ha portat als millors regatistes de 20 països diferents d'aquesta modalitat. Entre ells, el gran favorit, el noruec Lars Johan Brotkorb. El president de la Federació Internacional de la Classe Europa, Paul Depoorter, destaca que a Blanes s'ha concentrat l’elit d’aquest esport
. Depoorter ha reconegut que els nòrdics són a priori els favorits per endur-se el campionat, però també puntualitza que "No estan acostumats a competir amb les condicions de vent que hi ha aquí. Allà bufa més que aquí, i això fa que els navegants del Mediterrani siguin molt més tècnics, ja que han de saber aprofitar les ratxes”.


Eli Llargués - Fotografia: Alfred Farré
Per aquest darrer motiu, la representació de l’estat espanyol que també competeix, i entre els quals hi ha una predominant presència catalana, també te grans possibilitats Per la seva banda, Xavi Manresa ha destacat precisament que aquests esportistes "descobreixen un port", i això fa que molts dels familiars i amics que els acompanyen tornin a Blanes més endavant.

Un club de vela integrat a la ciutat

El comodor del Club Vela Blanes ha posat en valor la feina feta per l’entitat que representa per integrar-se a la ciutat.
"Cal desmitificar la imatge que la vela és per a privilegiats. Volem que un nen de cinc anys li costi fer vela el mateix que li costaria jugar a futbol", ha recalcat.


Sven Stadel - Fotografia: Alfred Farré
Un exemple que demostra la voluntat integradora del club va ser l’acte inaugural del campionat que es va fer aquest passat divendres. Va consistir en una cercavila acompanyada per la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle que va acabar davant l’edifici de l'Ajuntament de Blanes, on van tenir lloc els parlaments a càrrec de les diferents autoritats esportives i polítiques.

Atraure turisme de qualitat

El Campionat Mundial de Vela Classe Europa compta amb el suport del consistori que veu el campionat com una finestra per posicionar Blanes com una destinació de referència a la Costa Brava. L'alcalde accidental de la ciutat, Quim Torrecillas, destaca:
“Blanes busca aquest turisme esportiu i familiar de qualitat, fugir de la imatge del turisme de borratxera”.


Quim Torrecillas assegura: “Des de l’ajuntament perseguim aquesta etiqueta de turisme, per això el campionat és una bona eina per aconseguir atraure aquest tipus de visitants”. Per tot plegat, el batlle remarca que des del consistori se senten profundament orgullosos de ser la seu d'un campionat d'aquestes característiques.


Sortida de la regata - Fotografia: Alfred Farré
Amb aquest mundial, el Club Vela Blanes enfilarà el seu 75è aniversari el pròxim 2018. Amb unes instal·lacions inaugurades tot just fa dos anys, actualment s'han col·locat al capdavant de les seus nàutic-esportives més modernes de Catalunya, distingides amb la marca de Qualitat de Turisme Esportiu de la Generalitat de Catalunya. El mundial finalitzarà dimecres vinent amb la darrera de les 10 regates previstes i el lliurament de premis.
Data de realització: 07/08/2017 | Data de la darrera actualització: 07/08/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300