Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El VI Festival de Música a la Platja ‘Ensorra’t’ de Blanes, programat del 21 al 25 de juliol, en perill de suspensió


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/12/2017 12:43:42 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El VI Festival de Música a la Platja ‘Ensorra’t’ de Blanes, programat del 21 al 25 de juliol, en perill de suspensió

L’Ajuntament ha rebut un auto del Jutjat Contenciós Administratiu de Girona arran d’una demanda, i ja ha presentat al·legacions per aconseguir aturar les mesures cautelars

La sisena edició de l’’Ensorra’t’, el Festival de Música Jove a la Platja programat perquè tingui lloc del 21 al 25 de juliol, està en perill que es pugui suspendre arran d’una denuncia que ha interposat un veí del municipi contra aquesta activitat. El passat 21 de juny l’Ajuntament de Blanes va rebre dues instàncies presentades per aquest mateix veí on demanava al consistori que suspengués el festival, així com que realitzés un estudi de sonometria de l’activitat des del seu domicili, situat al Passeig de Mar.


Festival de Música a la Platja 'Ensorra't' 2016
Quinze dies més tard, el 6 de juliol, el veí va presentar una denúncia al Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Girona, i el mateix dia ja es va dictar una mesura cautelar. En aquest sentit, es demana a l’Ajuntament de Blanes que traslladi l’activitat de l’’Ensorra’t’ a un altre lloc a escollir pel consistori, amb la condició que guardi una distància no menor als dos quilòmetres i mig respecte el domicili del demandant.

Aquest passat dimarts, dins el termini marcat per poder fer-ho, l’Ajuntament de Blanes va presentar tota una sèrie d’al·legacions recolzades amb diversa documentació per aconseguir la suspensió d’aquesta mesura, i que el festival de música jove a la platja pugui realitzar-se durant els dies i lloc previstos. Ara, durant els propers dies el Jutjat Contenciós Administratiu número tres de Girona s’haurà de pronunciar al respecte.

Informació als organitzadors i als grups polítics municipals

Davant aquesta situació, la tarda d’aquest passat dimarts el regidor de l’Àrea de Joventut, Joel Comas, va encarregar-se d’informar-ne personalment als organitzadors del festival, el Consell Local de Joventut de Blanes (CLJB). Durant la trobada es va donar a conèixer el motiu pel qual s’ha presentat la demanda, la mesura cautelar dictada pel jutjat, així com que l’Ajuntament de Blanes ha recorregut amb tota una sèrie d’al·legacions.


Fruit d’aquesta reunió, els integrants del Consell Local de Joventut van acordar que esperaran el resultat de la resolució judicial, sumant-se al desig del consistori que sigui favorable a les al·legacions presentades pels Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Blanes. Les entitats que formen part del consell de joventut van expressar la seva confiança envers Joel Comas respecte que l’Ajuntament de Blanes està fent tot el possible perquè l’’Ensorra’t’ es pugui fer.

Paral·lelament, l’equip de govern encapçalat per l’alcalde accidental Quim Torrecillas també va informar sobre tots aquests fets la mateixa tarda d’ahir dimarts a tots els grups polítics amb representació municipal. Igual que s’havia pactat en la trobada mantinguda amb els membres del CLJB, en la reunió amb els grups polítics municipals tots els regidors i regidores van expressar unànimement el seu recolzament, i van coincidir en què el més prudent era esperar el pronunciament judicial abans de decidir cap altra nova acció.

Des de l’equip de govern s’ha reiterat avui dimecres aquest darrer extrem, en el sentit que la prudència aconsella esperar que hi hagi un dictamen judicial abans de prendre o fer pública cap altra nova decisió.

L’Ensorra’t, un referent pels joves del municipi

El Festival de Música a la Platja Ensorra’t deu el seu nom a què les activitats es segueixen des de la sorra de la platja, i aquest 2017 arribarà ja a la seva sisena edició. És hereu de les conegudes Barrakes de Blanes, que durant molts anys van estar ubicades a l’antic camp de futbol d’Els Pins.


Actualment, s’ha consolidat com un referent –especialment per al públic jove- per als joves de Blanes com un especial lloc de trobada i esbarjo en les nits de Festa Major. Enguany s’ha programat perquè comenci el divendres 21 de juliol i acabi la nit del dimarts dia 25, vigília de la festivitat de Santa Anna, patrona de Blanes.

Per controlar que la música no superi el nivell de decibels permesos, cada any s’ha contractat una empresa que es fa càrrec d’un limitador d’àudio. L’any passat cal destacar que es va comptar amb els serveis de la mateixa empresa especialitzada que s’encarrega d’aquest mateix aspecte en el Sónar Barcelona, el Festival de Música Avançada, igual que també farà aquest 2017.
Data de realització: 07/12/2017 | Data de la darrera actualització: 07/12/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300