Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Sven Stadel i Anna Livbjerg guanyen el Mundial Absolut de la Classe Europa a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/13/2017 12:53:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

miniatura.jpgSven Stadel i Anna Livbjerg guanyen el Mundial Absolut de la Classe Europa a Blanes

Aquest dimecres s’ha fet l’entrega de premis al Club Vela Blanes, finalitzant 12 intensos dies de regates que van començar amb l’Open Week l’1 de juliol

Les instal·lacions del Club Vela Blanes han allotjat la tarda d’aquest dimecres el darrer acte que ha culminat el Campionat Mundial Classe Europa que s’ha estat allotjant durant tots aquests dies en aquesta població de la Costa Brava. De l’1 al 5 de juliol es va disputar l’Open Week, mentre que a partir del dia 8 i fins avui s’ha fet la competició absoluta.


Els tres primers classificats en les dues categories d'homes i dones,
acompanyats de les diferents autoritats institucionals i esportives
Un cop acabada la darrera regata disputada el matí d’aquest mateix dimecres, ha arribat el moment de fer balanç. A quarts de sis de la tarda s’ha fet el lliurament de premis als diferents classificats en la competició, que han encapçalat l’alacantí Sven Stadel i la danesa Anna Livbjerg en les respectives categories d’homes i dones.


L'alcalde accidental, Quim Torrecillas, lliura el trofeu a
Sven Stadel, campió mundial 2017
Per a tots dos campions no és la primera vegada que pugen al podi absolut de la Classe Europa. Stadel suma amb aquest or el seu tercer mundial, després que el primer va ser l’any 2006 a Dinamarca, el segon el 2010 a Suècia, i ara ho aconsegueix a Blanes després de diverses temporades sense participar activament en les regates d’aquesta classe.


Podi categoria dones
Per la seva banda, la recentment proclamada campiona del món, la danesa Anna Livbjerg, va arribar a Blanes com a defensora del títol aconseguit l’any passat a Itàlia. La regatista sempre s’ha mantingut activa en la Classe Europa, amb el mèrit afegit que des dels seus 16 anys és campiona mundial de forma ininterrompuda en sis ocasions: des de l’any 2012 a l’Escala fins el conquistat aquest 2017 a Blanes.

Les plates i els bronzes molt disputades

En la segona posició de la classificació d’homes s’ha situat el noruec Lars Johan Brodtkorb, que partia com a favorit, i en la tercera plaça l’alemany Fabian Kirchoff. Val a dir que Brodtkorb va ser campió del món l’any 2014 a Dinamarca i el 2015 a La Rochelle. Dins el top ten del mundial en homes també cal destacar la presència d’Oriol Arrufat i Oriol Piña, situats en setè i novè llocs respectivament, tots dos membres de l’equip de l’estat espanyol.


Podi categoria homes
En dones, la segona plaça ha estat per la també danesa Anna Much, que ha aconseguit la plata, seguida pel bronze de l’espanyola Ascensión Roca. Finalment la regatista lloretenca Eli Llargués, que tant bons resultats havia aconseguit, ha acabat situada en la quarta posició. Dins el top ten també trobem l’alacantina Irene Sánchez en el cinquè lloc, i a la novena plaça a Lluïsa Puig, totes dues de l’equip de l’estat espanyol.


Reconeixement a tot l'equip esportiu del Club Vela Blanes
El lliurament de premis del Mundial de Vela Classe Europa l’han encapçalat l’alcalde accidental de Blanes, Quim Torrecillas, acompanyat del regidor d’Esports, Joel Comas, així com d’altres regidors i regidores. També s’hi comptaven diversos representants institucionals i federatius d’aquest esport i del Club Vela Blanes: el president de la Federació Internacional de la Classe Europa, Paul Depoorter; el delegat territorial de l’Esport de la Generalitat, Josep Pujols; els presidents de la Federació Espanyola de Vela i de la Federació Catalana, Julia Casanueva i Xavier Torras, respectivament; i el comodor del Club Vela Blanes, Xavi Manresa, entre d’altres.Data de realització: 07/13/2017 | Data de la darrera actualització: 07/13/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300