Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Jornada participativa del nou POUM de Blanes amb la ciutadania


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/13/2017 11:29:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Jornada participativa del nou POUM de Blanes amb la ciutadania

Aquest passat dimecres l’Ajuntament de Blanes va organitzar una sessió de retorn del contingut del nou Pla d’Ordenació Urbanística, que es podrà consultar fins a mitjans d’octubre

En la línia del què ja es va fer durant els treballs de revisió del Pla d’Ordenació Urbanística del Municipi (POUM), quan es van organitzar tres jornades obertes a la participació de la ciutadania, aquest passat dimecres se’n va celebrar una altra. Es tractava de fer el retorn d’aquestes sessions anteriors, així com de presentar els trets més destacats del nou pla aprovat amb caràcter inicial en el ple del passat 29 de juny.


Sessió participativa del nou POUM
Arran d’aquesta aprovació, Blanes ja compta amb un document precís i detallat de la proposta de planejament per al municipi, marcant i ordenant de manera més concreta el possible desenvolupament de la vila de cara als propers anys. D’aquesta manera, en l’actual fase de tramitació del POUM s’ha reprès la participació ciutadana presencial amb la sessió que es va fer ahir.


La vetllada, allotjada a la Sala de Plens, es va encetar amb una breu presentació i benvinguda a càrrec de la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Pepa Celaya, passant després la paraula a l’equip tècnic redactor, entre ells l’arquitecte i urbanista Esteve Corominas. També van assistir a l’acte l’alcalde accidental de Blanes, Quim Torrecillas, així com d’altres regidors i regidores del consistori.

Principals característiques del nou POUM de Blanes

La proposta aprovada inicialment recull les aportacions de la ciutadania que es van fer a les tres jornades de participació ciutadana celebrades per a l’elaboració del pla. Els quatre principals trets del POUM aprovat inicialment són impulsar l’activitat econòmica, millora del paisatge, qualitat urbana, sostenibilitat ambiental i ecologia urbana. També s’aposta per la reducció i control de la construcció, amb l’increment de 1.893 habitatges nous dins els sectors urbanitzables delimitats i la desqualificació de 6’5 Ha de fort impacte ambiental.


S’ha planificat l’augment d’11’5 hectàrees de zones verdes, així com la inclusió d’un gran parc lineal amb tots els indrets prominents des de Sant Joan passant pels Padrets fins al Racó Blau. També s’ha elaborat un Catàleg de Masies i Cases Rurals, a més a més del llistat de 107 edificacions en zona forestal. D’altra banda, s’aposta per millorar la seguretat i la qualitat urbana amb la suspensió de llicències de nous locals d’oci nocturn, així com la delimitació d’àmbits inundables d’adequació a la normativa vigent d’innundabilitat.

Respecte l’impuls de l’activitat econòmica, s’ampliarà el sol industrial per darrera de Mas Cremat, i hi haurà nous usos a la Ciutat Esportiva Blanes per celebrar esdeveniments festius com concerts, festes, etc, així com una zona comercial de 3.000 m2. Es triplica la capacitat hotelera amb l’increment de 5.800 places, que es situarien a una nova avinguda d’hotels situada entre els Carrers Formentera, Vila de París i Colom, a la zona turística.


Per últim, s’ha recordat que finalment el POUM no ha inclòs la possibilitat de legalitzar les ampliacions que s’han fet en els càmpings, que representen 1.035 places, un 15% del total. Altres aspectes que incorpora el nou POUM revisat és dibuixar la línia de servitud de Costes, la segregació dels àtics al centre, agrupar façanes de diferents immobles per permetre la instal·lació d’ascensors, la desaparició del túnel del port a la Carretera de Lloret i el dibuix del camí de ronda a Sa Forcanera.

Torn obert i recordatori consulta de la documentació del POUM

La sessió es va tancar finalment amb un torn obert de paraules obert al públic que omplia la sala i un debat amb els assistents. D’altra banda, es van explicar els propers passos que s’han de seguir en la tramitació del POUM abans no arribi la seva aprovació definitiva.


Igualment, es va recordar que fins a mitjans d’octubre es podrà visitar al Centre Cultural Els Padrets (Carrer Sant Bonós, 5) tota la documentació física del projecte els dies laborables, de dilluns a divendres de 9’30 a 13’30 h, així com a través de la xarxa: https://www.blanes.cat/urbanisme. Hi ha la opció d’accedir-hi físicament obtenint una còpia en CD a l’Oficina d’Informació i Atenció al Ciutadà (AMIC), a la planta baixa del consistori (Passeig de Dintre, 29).
Data de realització: 07/13/2017 | Data de la darrera actualització: 07/13/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300