Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes dóna la benvinguda als infants sahrauís que passen l’estiu amb famílies acollidores


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/13/2017 02:29:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SAHRAUIS - FAMILIES ACOLLIDORES INFANTSBlanes dóna la benvinguda als infants sahrauís que passen l’estiu amb famílies acollidores

El vespre d’aquest passat dimecres l’Ajuntament va organitzar un acte de benvinguda a la Biblioteca Comarcal protagonitzat pels quatre nois que participen en el projecte ‘Vacances en pau’

La Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal va allotjar el vespre d’aquest passat dimecres l’acte de benvinguda als infants sahrauís que estan passant l’estiu a Blanes. L’Àrea d’Acció Social, Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament va organitzar la vetllada, que van encapçalar l’alcalde accidental, Quim Torrecillas, acompanyat del regidor d’aquesta àrea, Mario Ros, i de la presidenta de l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís, Fina Martínez.


Bachir, Jaled, Selma i Yahia Salek amb les seves famílies acollidores
Els protagonistes de l’acte van ser Bachir, Jaled, Selma i Yahia Salek, els quatre nens d’entre 10 i 12 anys d’edat que estan acollits amb famílies de Blanes, que també els van acompanyar en la recepció. Després de donar-los la benvinguda, se’ls va lliurar diversos regals i serveis per gaudir durant la seva estada a Blanes, com ara sengles visites als parcs aquàtics Marineland i Water World, viatges gratuïts amb el carrilet turístic de Transports Pujol i Pujol, unes motxilles per anar d’excursió i d’altres obsequis.


Posteriorment, l’acte va sortir portes en fora de la biblioteca per allotjar-se a la plaça que hi ha al seu davant. Allí esperaven als quatre nois i les respectives famílies els membres del grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera, que van oferir durant una bona estada una sonora i rotunda batucada. El so dels tambors i el seu to festiu van acabar atraient força públic a l’esplanada, on es va congregar un gran nombre d’espectadors.

Projecte Vacances en Pau

Aquest 2017 ja fa 19 anys que l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís i l’Ajuntament de Blanes organitzen el projecte Vacances en Pau. El consistori finança els costos del viatge des dels Camps de Refugiats de Tindouf (Algèria) per als nois i nois que han de fer l’estada estiuenca al municipi gironí. Al llarg de la seva estada, a banda de tenir l’oportunitat de passar unes vacances en un entorn molt diferent a l’habitual, també passen una revisió mèdica.


Això és possible perquè disposen d’una tarja sanitària individual que garanteix la seva assistència arreu de l’estat espanyol mentre estan aquí. L’atenció mèdica es coordina a través de la delegació del Front Polisari, així com de l’Oficina de Cooperació Internacional del Departaments de Sanitat de la Generalitat.

Des del 29 de juny i fins el passat 6 de juliol han arribat a Catalunya els 450 infants sahrauís que estaran acollits durant dos mesos d’estiu per famílies catalanes. El moviment solidari català amb el Poble Sahrauí de Catalunya, conjuntament amb la delegació del Front Polisari a Catalunya, són els organitzadors del projecte Vacances en Pau, presentat amb el lema Aquest estiu acull un somriure.


L'alcalde accidental, Quim Torrecillas, i el regidor d'Acció Social,
Mario Ros, durant la benvinguda
Es tracta d’una mostra de solidaritat amb el poble sahrauí on ja han participat milers de catalans i catalanes al llarg dels més de 42 anys que dura el seu exili als campament de Tindouf. Vacances en Pau vol ser un crit contra les injustícies i la violació dels drets humans que pateix en el seu Sàhara Occidental ocupat il·legalment pel Marroc, i un lament contra la situació de no pau en la que conviuen els milers de famílies sahrauís dividides pels gairebé 3.000 km del Mur de la Vergonya.


També vol ser una oportunitat perquè els nens i nenes que viatgen fins aquí puguin tenir una altra imatge del món, diferent a la que els hi mostra realitat quotidiana dels campaments de refugiats on el poble sahrauí viu exiliat des del 1975. Arreu de Catalunya hi ha més de 150 poblacions que col·laboren en el projecte.



Data de realització: 07/13/2017 | Data de la darrera actualització: 07/13/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300