Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Pilarín Bayés prepara a Vic el pregó de la Festa Major de Blanes, dedicat a les entitats que lluiten contra el càncer


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/15/2017 11:25:15 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Pilarín Bayés prepara a Vic el pregó de la Festa Major de Blanes, dedicat a les entitats que lluiten contra el càncer

Aquesta setmana la popular dibuixant i ninotaire vigatana ha rebut una delegació blanenca per parlar del pregó d’inici de festes del proper dissabte 22 de juliol

Aquest any el pregó que dóna inici de manera oficial a la Festa Major de Santa Anna de Blanes anirà a càrrec de la popular dibuixant i ninotaire vigatana Pilarín Bayés. Ella donarà veu a les tres entitats socials del municipi gironí que lluiten contra el càncer: l’AECC-Catalunya Contra el Càncer, Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer Fundació i Oncolliga Blanes.


Pilarín Bayés amb l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez
L’Ajuntament de Blanes vol que el pregó, l’acte més institucional de totes les festes, i que cada any congrega centenars d’assistents, sigui un reconeixement públic a la tasca altruista i solidària de les tres entitats. El treball social que desenvolupen donant suport als malalts i familiars, així com en l’àmbit preventiu i divulgatiu és possible sobretot gràcies a un equip humà de voluntàries i voluntaris.

Justament per aquest motiu, perquè malgrat sigui una tasca vital per a moltes persones, sovint passa desapercebuda, el consistori en representació de tota la població vol manifestar la seva admiració i respecte envers aquestes entitats, a qui han designat pregoneres de la Festa Major de Santa Anna 2017. Al seu temps, les associacions han traslladat a l’artista Pilarín Bayés la lectura del pregó, una tasca que va acceptar de molt bon grat, i especialment motivada per l’estimació que sent per la vila de la Costa Brava.

Una artista lligada a Blanes des de fa molts anys

L’ànima inquieta d’aquesta dibuixant amb mirada i somriure d’infant entremaliat, que no ha perdut mai malgrat els seus 76 anys, l’ha dut a recórrer bona part del territori català. A Blanes ha mantingut un lligam personal i creatiu, sobretot a través de la família Torner, d’Amics de Joan Petit-Nens Amb Càncer Fundació. De manera més recent, el juny de 2013 va assistir als actes d’inauguració de les obres de reforma que van finalitzar aquell any a l’ermita de Sant Joan.


Llavors, les reconegudes creacions de Pilarin Bayés ja feia molts anys que decoraven les parets interiors de l’ermita, així com el rosetó de l’entrada. A través dels seus característics dibuixos, es fa un repàs a la història de Blanes, una població que freqüenta molt sovint en visites públiques i privades, però també a centres escolars, on ha protagonitzat animades xerrades amb la canalla.

Preparació del pregó en reconeixement a les tres entitats blanenques

Amb l’objectiu d’agrair personalment a l’artista haver acceptat l’encàrrec, aquest passat divendres es va traslladar a Vic una delegació blanenca encapçalada per l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez. Al mateix temps, durant la trobada es van tractar diferents aspectes relacionats amb la preparació del pregó, que tindrà lloc d’aquí a una setmana, el 22 de juliol.


L’artista va reiterar la il·lusió que li havia fet que li hagin proposat aquesta tasca, i va avançar el seu desig que pugui agradar tothom que s’acosti a la Plaça dels Dies Feiners per escolar-lo. Per poc que es conegui el tarannà de la dibuixant i ninotaire, qui hagi assistit alguna vegada als actes que ha arribat a protagonitzar al llarg de la seva vida sap que mai no deixa mai indiferent a ningú, i és capaç de captivar des del més gran fins al més petit.

La nova imatge a Catalunya del Turisme Familiar

Pilarín Bayés és sobretot coneguda per la seva faceta com a il·lustradora i ninotaire, amb uns dibuixos que es caracteritzen pel seu to infantívol i ingenu, però al mateix temps plens de gràcies i ironia, amb el tret en comú que tots els personatges tenen les galtes pintades de vermell. Al llarg de la seva vida ha col·laborat en publicacions, ha il·lustrat molts llibres didàctics o narratius, i també ha elaborat auques, cartells i altres creacions.


Ha compaginat la seva tasca com a mare de quatre fills amb la feina i un compromís personal en els àmbits social, polític i religiós. Sempre ha participat activament en el procés de recuperació de la llengua i cultura catalanes. Ha il·lustrat al voltant de 900 llibres traduïts a diverses llengües, i tot just fa dos mesos ha estat triada per la Generalitat de Catalunya perquè doni vida a la nova imatge dels segells de Turisme Familiar que atorga l’ACT, l’Agència Catalana de Turisme.

Compte enrere per un inici de festa major ple d’ingredients

El pregó a càrrec de Pilarín Bayés que donarà inici a la Festa Major de Santa Anna 2107 tindrà lloc el dissabte 22 de juliol a partir de 2/4 de 8 del vespre. Un cop finalitzi, seguint una tradició instaurada tot just l’any passat, es farà el lliurament del trofeu a la pirotècnia que va guanyar el primer premi del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava 2016, la murciana Hermanos Ferrández.


La cerimònia es completarà amb d’altres ingredients complementaris, alguns dels quals seran una sorpresa per al públic assistent. Durant els següents minuts hi haurà un esclat de coets per anunciar l’inici de la festa major, així com diverses actuacions musicals, entre les quals destaquen els Gemelos Cortés, participants del programa televisiu La Voz de Kids.
Data de realització: 07/15/2017 | Data de la darrera actualització: 07/15/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300