Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Mag Lari, Judit Neddermann, l’Orquestra Selvatana i Hotel Cochambre, principals reclams de la Festa Major


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/19/2017 06:24:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Mag Lari, Judit Neddermann, l’Orquestra Selvatana i Hotel Cochambre, principals reclams de la Festa Major

Pendents encara de la resolució judicial de l’’Ensorra’t’ a la festa major hi ha noms propis del món de l’espectacle, es potencien els talents locals, i també inclou elements populars i tradicionals

La posada en marxa de la Fira d’Atraccions des del passat cap de setmana fa que Blanes visqui aquests dies amb especial il·lusió l’imminent inici de la festa major. El cicle començarà oficialment dissabte amb el pregó de la dibuixant i ninotaire Pilarín Bayés, que donarà veu a les tres entitats que lluiten contra el càncer: l’AECC-Catalunya Contra el Càncer, Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer Fundació i la Fundació Oncolliga Girona.

Pendents encara de la resolució judicial respecte l’’Ensorra’t’, el festival de música jove a la platja programat del 21 al 25 de juliol, tots els escenaris que allotjaran les activitats i els preparatius ja fa dies que estan en marxa. Amb l’encàrrec de plantejar una festa major que il·lusionés i que inclogués noms reconeguts, l’Ajuntament de Blanes ha planificat un seguit d’activitats on també es potencien els talents locals, així com els elements tradicionals i populars de la cultura catalana.


Pilarín Bayés, pregonera de la Festa Major 2017
El pressupost per organitzar els actes de la Festa Major de Santa Anna d’aquest 2017 és de 95.000 €, un import similar al dels dos darrers anys. Al marge d’aquesta partida, l’Ajuntament de Blanes també destina 126.000 € per a l’organització del 47è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que es farà del 22 al 26 de juliol.

Potenciació dels talents locals i pregó d’homenatge a tres entitats socials

Cronològicament, el primer acte que encetarà oficialment el programa de la Festa Major de Santa Anna 2017 serà el pregó d’inici de festes d’aquest proper dissabte, un reconeixement públic a les tres entitats socials del municipi que lluiten contra el càncer. Els hi donarà veu la dibuixant i ninotaire Pilarín Bayés, que completarà les seves paraules amb una quinzena d’il·lustracions originals.

Després del pregó i l’entrega del trofeu al guanyador del primer premi del Concurs Internacional de Focs d’Artifici 2016, la Pirotècnia Hermanos Ferrnández de Múrcia, hi haurà l’actuació de Núria Pérez Bielsa, una cantant blanenca que sorprendrà amb la potencia i emotivitat de la seva interpretació de bell canto. Completaran les actuacions posteriors al pregó tota una revelació mediàtica de Blanes, els ‘Gemelos Cortés’.


Els 'Gemelos Cortés", actuació posterior al pregó
Es tracta de dos bessons de 7 anys, l’Antonio i en Paco Cortés, veïns del barri de Valldolig, que han robat el cor als espectadors d’arreu de l’estat espanyol. Coneguts per haver arribat a la final del concurs televisiu La Voz Kids en l’edició d’aquest 2017, la seva intervenció dalt l’escenari es completarà amb un homenatge a l’internacional artista blanenc Esteban, a través de l’actuació de Néstor Asdrúbal.

Activitats pel públic familiar amb entrades exhaurides pel Mag Lari

Blanes compta amb la distinció de ser una destinació de Turisme Familiar, i per aquest motiu al llarg de l’any hi ha nombrosos esdeveniments pensats especialment per aquest públic. La major part dels actes de la festa major estan pensats perquè els gaudeixin petits i grans, però també hi ha espectacles especialment adreçats al públic infantil i familiar.


El Mag Lari actuarà diumenge al Teatre de Blanes
L’actuació del conegut Mag Lari programada per diumenge al Teatre de Blanes, i que ja fa dies que té penjat el cartell d’Entrades Exhaurides, donarà peu al llarg dels següents dies a d’altres activitats que s’allotjaran a l’Escenari Infantil del Passeig Pau Casals, al costat del Monument del Frare. Així, de dilluns a dimecres hi haurà diverses activitats, entre elles una festa de l’escuma, així com animació infantil i el concurs de dibuix de la Colla Gegantera de Blanes.

L’Orquestra Selvatana, Hotel Cochambre i moltes nits per ballar

L’Escenari Festa Major de la Plaça dels Dies Feiners allotjarà durant tot el cicle festiu actuacions nocturnes perquè qui vulgui viure el cicle festiu amb més intensitat ho pugui fer amb grups i entreteniments de qualitat. Dissabte tornarà una nova edició de la Vídeofesta, amb èxits dels anys 80, 90 i actuals, que complaurà tant als carrosses com a les noves generacions.


El grup 'Hotel Cochambre' actuarà dimarts, revetlla de Santa Anna
Diumenge l’Esbart Joaquim Ruyra oferirà un espectacle de dansa tradicional amb la música en directe de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, i dimarts, revetlla de Santa Anna, actuarà el grup Hotel Cochambre, una de les bandes de versions més conegudes i seguides al territori català. El dia central de la festa major, la festivitat de Santa Anna que s’escau dimecres, hi haurà una de les intervencions més destacades del cicle. La reconeguda Orquestra Selvatana farà un concert de tarda i un ball de nit.

Cultura popular i actes tradicionals al llarg de la festa major

La Festa Major de Blanes també inclou nombrosos elements populars i tradicionals. Principalment la jornada del diumenge, amb una Diada Castellera a la Plaça Verge Maria, una cercavila dels Manaies Iuniores i el gran Correfoc nocturn encapçalat per la Colla de Diables Sa Forcanera, complementat amb dues altres colles més.


Jornada Castellera Festa Major 2016
Dimarts hi haurà les celebracions amb motiu de Sant Jaume, patró de l’Hospital-Asil de Blanes, i dimecres serà el dia central amb la festivitat de la patrona. La jornada s’encetarà amb la tradicional sortida de la comitiva oficial encapçalada per l’alcalde que anirà des de l’Ajuntament fins l’Església Santa Maria per l’ofici solemne. L’activitat matinal es tancarà amb sardanes i el no menys tradicional Ball de Morratxes interpretat per l’Esbart Joaquim Ruyra amb la música en directe de la Cobla La Principal d’Amsterdam.

L’Aplec de l’Amor tancarà el cicle amb l’emotiva veu de Judit Nedermnann

Si parlem de tradicions, el cicle de la Festa Major de Blanes es tanca des de fa més d’un segle amb una activitat que es viu amb especial intensitat pels blanencs i blanenques: l’Aplec de l’Amor, que tindrà lloc el divendres 28 de juliol. L’emotiva veu de la cantant Judit Neddermann serà el complement ideal per una vetllada a la platja, arran de mar, que tothom aprofita per fer un sopar a la fresca, a l’aire lliure, embolcallats pel concert.


Judit Neddermann actuarà el 28 de juliol, a l'Aplec de l'Amor
Judit Neddermann és un dels noms amb personalitat pròpia de la cançó del nostre país i una de les veus amb més projecció al panorama musical. Ha estat reconeguda amb diversos guardons: Premi Enderrock 2017 a la ‘Millor Cançó d’Autor’, Premi Miquel Martí i Pol del VII Certamen Terra i Cultura del Celler Vall Llach, Premi ‘Descobertes’ al Festival Strenes 2014, i finalista als XII Premis ARC com a ‘Artista Revelació’.

Altres activitats complementàries

El programa de mà de la Festa Major de Blanes també inclou tot un seguit d’activitats que complementen els seus ingredients centrals. Es tracta principalment de tres escenaris alternatius a càrrec de sengles entitats. L’Esbart Joaquim Ruyra ofereix cada dia entreteniment i actuacions al seu escenari ubicat a la Plaça d’Espanya, entre les quals destaquen els grups Sic Quartet, Thug Life Band, els característics i emblemàtics Biflats, jazz a la fresca amb la VBella Banda o bé els incombustibles i coneguts Lapao Sound System.


Escenari de l'Esbart Joaquim Ruyra
La Casa de Andalucía, que té l’escenari a la Plaça dels Països Catalans, ha preparat un variat repertori de balls i cants amb diversos grups, i fins i tot una sessió de Màster Zumba Fitness la tarda del dissabte. Per últim, l’Associació Cultural Sóc de Cuba, Soy Popular oferirà amenització cubana diversa a l’escenari de l’Associació Cultural Joan Comorera, a l’antic camp de futbol d’Els Pins.
Data de realització: 07/19/2017 | Data de la darrera actualització: 07/19/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300