Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes entra per segon any consecutiu al ‘Liceu a la Fresca” gratuït amb l’òpera ‘Il Trovatore’ de Verdi


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/22/2017 11:31:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes entra per segon any consecutiu al ‘Liceu a la Fresca” gratuït amb l’òpera ‘Il Trovatore’ de Verdi

Més de 400 persones van assistir a l’espectacle que es va projectar a la Plaça Verge Maria, al centre de la vila, convertit en platea del Gran Teatre del Liceu per una nit

La passada nit de divendres Blanes va tornar a entrar per segona edició consecutiva al Liceu a la Fresca, una experiència que l’any passat es va fer per primera vegada en aquest municipi. Més de 400 persones van assistir a l’espectacle que, a diferència del 2016, es va allotjar a la Plaça Verge Maria, al centre de la vila.


2a edició del "Liceu a la Fresca" amb l'òpera "Il Trovatore"
En aquest indret s’hi va ubicar una pantalla de grans dimensions per seguir còmodament la representació que tothom qui va voler, aficionats i neòfits en la matèria, va poder assistir a una autèntica nit d’òpera al Gran Teatre del Liceu. La diferència és substancial: s’està a la fresca i es pot gaudir a l’hora d’estar a l’aire lliure.

106 poblacions catalanes adherides i 11 més de la resta de l’estat

El gran interès que va suscitar la primera edició de l’experiència l’any passat a Blanes, i l’expectació creada de cara a aquest 2017 van fer molt fàcil la decisió de l’Ajuntament de Blanes respecte si continuar o no en el projecte. En aquest sentit, el consistori ha renovat enguany el conveni de col·laboració amb la Fundació del Gran Teatre del Liceu.


A Catalunya s’han adherit a l’experiència 106 municipis, als quals se n’han afegit 11 poblacions espanyoles. En total, doncs, 117 pobles i ciutats que van poder gaudir ahir simultàniament de l’òpera, un 15% més respecte la passada edició del 2016. El Liceu va mantenir quatre localitzacions diferents a Barcelona, i va tornar a apostar per l’Arc de Triomf per segon any consecutiu com a emplaçament principal des d’on es va emetre un programa especial en directe.

TV3 i TVE col·laboren en aquesta coproducció, i es va cedir el senyal televisiu a tots els municipis. A més a més, el Canal 33 va emetre ahir a la nit la representació d’Il Trovatore en l’espai habilitat de l’Arc de Triomf, igual que ja es va fer en la passada edició. Al seu temps, l’enregistrament és una coproducció del Gran Teatre del Liceu amb la productora Jack Fébus, i es va realitzar amb 8 càmeres.

“Il Trovatore” de Verdi amb tocs de Francisco de Goya

Una altra novetat del projecte ha estat el tipus de versió de l’obra Il Trovatore de Giuseppe Verdi que es va poder veure ahir al Liceu a la Fresca. El director d’escena Joan Anton Rechi va dissenyar una producció on Los desastres de la guerra de Francisco Goya serveixen d’inspiració per a la posada en escena. D’aquesta manera, ha volgut donar un protagonisme especial a l’artista aragonès i a la ciutat on es va pintar la sèrie de gravats.


El pintor esdevé un espectador d’excepció en la trama de l’obra i n’acaba sent un personatge més, un narrador o trobador que, amb els seus pinzells, va desgranant aquesta tragèdia d’amor, venjança, guerra i mort. Els desastres que creen les guerres, des de les medievals fins a les actuals. En la producció, doncs, apareixen les pintures de l’artista aragonès barrejant-se amb la història d’il trovatore.

L’escenari del Gran Teatre del Liceu es transforma en un gegantí llenç on el protagonista és Manrico, un trovador immers en una guerra civil contra el comte de Luna i que, alhora, lluita per l’amor de Leonora. L’òpera va tenir una duració total aproximada de 2’45 hores, i val a dir que entre els cantants que la protagonitzen es compta amb un actor català força popular com és Carles Canut, conegut sobretot per la seva interpretació del personatge de Rafeques al programa de Josep Maria Puyal Vostè Jutja, emès per TV3 a finals de la dècada dels anys 80.
Data de realització: 07/22/2017 | Data de la darrera actualització: 07/22/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300