Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un espectacular correfoc, danses catalanes, castellers i Manaies Iuniores a la Festa Major


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/24/2017 06:44:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un espectacular correfoc, danses catalanes, castellers i Manaies Iuniores a la Festa Major

El segon dia de festa major a la vila gironina va incloure un bon grapat d’activitats tradicionals i populars, tot i que la pluja va deslluir un xic algunes d’elles

Blanes va viure durant tota la jornada del diumenge un intens programa de Festa Major que va fer bullir d’activitats els carrers del centre de la vila. L’únic inconvenient va ser una tempesta d’estiu que va durar poc més de 20 minuts, però que va ser suficient com per capgirar algunes de les actuacions previstes.

Castellers i danses tradicionals catalanes

Una d’elles va ser la jornada castellera que van protagonitzar els Castellers de l’Alt Maresme –la colla dels Maduixots- acompanyats dels Tirallongues de Manresa i els Picapolls de la Gavarresa. Després que la colla local va fer un concert de grallers i tabalers a la Plaça d’Espanya, els seus membres van sortir en cercavila fins arribar al lloc on havien d’actuar, la Plaça Verge Maria.


Actuació castellers diumenge tarda
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
Allí van iniciar l’aixecament de diverses torres humanes que van haver de deixar a mitges al esclatar la tempesta. En canvi, les activitats protagonitzades divendres passat pels Castellers de l’Alt Maresme sí que es van poder fer amb tota normalitat. Es tractava d’un taller de castells per a la mainada, així com un assaig obert de castells que va tenir lloc divendres al vespre al Passeig de Dintre.


Danses amb l'Esbart Joaquim Ruyra i la Cobla dels Sons Essencials
Un cop arribada la nit, l’Esbart Joaquim Ruyra va oferir una acurada selecció del seu repertori de danses catalanes a l’Escenari Festa Major, a la Plaça dels Dies Feiners, farcida de gom a gom de públic. Un ingredient qualitatiu afegit va ser que la música va sonar en viu i en directe a càrrec de la Cobla dels Sons Essencials, la mateixa formació que va acompanyar l’entitat blanenca en l’espectacle DAD.EXE, Dret a Decidir Executable.


L’Esbart Joaquim Ruyra tornarà a ser protagonista de la Festa Major de Blanes dimecres vinent amb motiu de la festivitat de Santa Anna. Serà llavors quan oferirà el característic Ball de Morratxes, una tradició que es va tornar a incorporar al cicle festiu a principis del nou mil·lenni. Sempre congrega una gran quantitat de públic al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament, on s’interpretarà de nou, enguany acompanyada de la música en viu de la cobla La Principal d’Amsterdam.

Cercavila dels Manaies Iuniores

Una altra activitat que va tenir lloc la tarda-vespre d’aquest passat diumenge va ser una marcial cercavila protagonitzada pels Manaies Iuniores de la colla dels Manaies de Blanes, en honor a la seva patrona Santa Anna. Si bé com a bons soldats la desfilada es va complir, la pluja va deslluir força la seva execució.


Cercavila dels Manaies Iuniores
Com és habitual en les exhibicions que fan al centre de la vila, la cercavila va sortir des del Carrer Ample, sota l’arc dels copatrons. Després va enfilar pel Carrer Ample i va fer un recorregut que va incloure una fotografia de grup dels components davant la porta de l’Ajuntament de Blanes.

Espectacular Correfoc a càrrec de quatre colles

A les 11 de la nit, quan la pluja ja havia amainat feia hores, i l’olor de pólvora del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava encara vibrava en l’ambient, una sonora batucada va anar arrossegant des de la Plaça Catalunya tota la gernació que s’hi va voler afegir. Era l’anunci d’un dels actes que ja ha esdevingut habitual en la Festa Major de Santa Anna, i que compta amb un bon grapat de seguidors.


Espectacular i multitudinari correfoc de Festa Major
El correfoc a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes va sortir puntualment a 2/4 de 12 de la nit des del Carrer Ample, sota l’arc dels copatrons, per emprendre un recorregut conegut i apreciat pel públic majoritàriament jove que l’ha fet seu. Durant prop d’una hora i mitja l’esclat dels efectes pirotècnics complementats pel continuat so de la percussió dels tambors va fer vibrar la nit de diumenge, farcint-se amb els habituals càntics del “No passareu” que cridaven els més agosarats.


Com també ha esdevingut un costum, l’espectacular correfoc va concloure a la Plaça de l’Església, on s’hi aplegaven nombrosos efectes, i on també van encendre’s les bèsties. A Banda de la colla de Blanes, en aquesta ocasió la gernació de dimonis es va completar amb les colles de diables de l’Albera, la de Castelló d’Empúries i la colla jove de Santa Coloma de Gramenet.Data de realització: 07/24/2017 | Data de la darrera actualització: 07/24/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300