Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Generalitat crearà el 2018 el Premi Internacional de Focs d’Artifici de Catalunya conjuntament amb Blanes i Tarragona


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/24/2017 01:08:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Generalitat crearà el 2018 el Premi Internacional de Focs d’Artifici de Catalunya conjuntament amb Blanes i Tarragona

El conseller de Cultura, Lluís Puig, es va reunir diumenge a Blanes amb l’alcalde, Miquel Lupiáñez, el primer tinent d’alcalde de Cultura i Arxiu, Quim Torrecillas, i tècnics dels dos consistoris

Els ajuntaments de Blanes i Tarragona, conjuntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat, potenciaran la creació d’un premi internacional de Catalunya amb l’objectiu que pugui ser una realitat l’any vinent. Aquest va ser un dels temes tractats la tarda-vespre d’aquest passat diumenge, durant la visita institucional que va fer a Blanes el conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig.


Polítics i tècnics de la Generalitat i dels Ajuntaments
de Blanes i Tarragona poc abans que comencés el castell de focs
La trobada va comptar amb la participació de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Festes i Arxiu de l’Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas. També va comptar amb l’assistència de tècnics de les respectives àrees de cultura i festes de Blanes i Tarragona, així com dos especialistes en els temes que es van tractar durant la reunió de treball.

Premi Internacional de Focs Artificials de Catalunya

La creació del Premi Internacional de Focs Artificials de Catalunya forma part del projecte en què ja fa més d’un any que treballen de manera conjunta els ajuntaments de Blanes i Tarragona, amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals. Precisament un dels motius de la visita institucional va ser complir la promesa de venir a veure els focs de Blanes que va fer Lluís Puig en el seu anterior càrrec al front d’aquesta direcció general que va ocupar fins tot just fa uns dies, quan va ser nomenat conseller.


Miquel Lupiáñez, Quim Torrecillas i Lluís Puig
Es tracta del projecte Els Focs Artificials de Catalunya, que té l’objectiu de donar projecció als dos únics concursos internacionals de focs d’artifici que hi ha al país, com un element més del patrimoni cultural immaterial català i com a recurs pel desenvolupament local i refermar així la marca de Turisme Familiar amb què compta el municipi de la Costa Brava. Les finalitats complementàries que també té són revaloritzar aquest mateix aspecte vinculat a les festes de foc i pirotècnies.

Igualment, es vol contribuir a potenciar la projecció turística de la Costa Brava i la Costa Daurada a través de criteris lúdics i culturals, així com promocionar la marca Els Focs de Catalunya com a imatge única al nostre país. En aquest sentit, a banda que siguin inclosos al catàleg de patrimoni cultural immaterial, també es crearà el Premi Internacional de Focs Artificials de Catalunya perquè ja pugui ser una realitat l’any vinent, al 2018.


Signatura del Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Blanes
Els tècnics dels ajuntaments de Blanes i Tarragona treballaran en l’elaboració d’un plec de condicions conjunt que regirà l’atorgament del premi. Una de les idees seria que hi hagi un jurat format per especialistes en focs d’artifici dels dos municipis impulsors del projecte, que s’encarregarien de destriar quina pirotècnia s’ha d’endur el guardó, el qual comptaria amb una dotació econòmica a càrrec del govern català.

Revaloritzar el patrimoni del Vescomtat de Cabrera

Un altre dels temes que es va tractar amb el conseller de Cultura durant la trobada d’aquest passat diumenge a Blanes va ser el projecte en què també treballen els departaments de Cultura i Festes i Arxiu -tots dos encapçalats per Quim Torrecillas-, és el de revaloritzar el patrimoni del Vescomtat de Cabrera. Es tracta de potenciar aquest llegat com atractiu turístic i cultural.


El projecte compta amb el recolzament i complicitat del Consell Comarcal de la Selva, així com dels ajuntaments de diversos municipis que abastaven territorialment l’antic poder feudal dels vescomtes. Blanes encara conserva testimonis molt destacats d’aquella època, principalment amb els vestigis del Castell-Palau i la Font Gòtica. Aquest darrer monument és un dels millors exemples d’arquitectura civil gòtica que es conserva, i va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat.

Espectacles pirotècnics i culturals

Durant la seva visita a Blanes, el conseller Lluís Puig va poder comprovar en primera persona l’espectacularitat del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes, que ahir diumenge va anar a càrrec de la Pirotècnia Tomàs de Benicarló (Castellò). Posteriorment ahir a la nit també va assistir a l’actuació de l’Esbart Joaquim Ruyra, que va oferir un repertori de danses tradicionals i populars catalanes a l’Escenari de Festa Major.


Actuació de l'Esbart Joaquim Ruyra
L’expertesa de l’esbart Joaquim Ruyra va comptar amb l’ingredient qualitatiu afegit que els seus balls van ser interpretats acompanyats de música en directe. Se’n va encarregar la Cobla dels Sons Essencials, que ja va complementar un anterior espectacle de l’entitat blanenca, DAD Exe, Dret a Decidir Executable. Durant la seva estada a Blanes, el conseller Puig va signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Blanes, i també va coincidir amb la coordinadora general del PDeCAT i diputada al Parlament de Catalunya, Marta Pascal.Data de realització: 07/24/2017 | Data de la darrera actualització: 07/24/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300