Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viu la tradicional celebració de Sant Jaume després d’una nit d’orquestra i el correaigua


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/25/2017 05:13:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes viu la tradicional celebració de Sant Jaume després d’una nit d’orquestra i el correaigua

S’ha celebrat una missa, sardanes i ball de capgrossos a l’Hospital-Asil Sant Jaume després que ahir a la nit va haver el primer ball d’orquestra i el correaigua

El programa de la Festa Major de Blanes 2017 ha continuat avui dimarts i s’ha encetat més d’hora de l’habitual tot i ser laborable, emplaçant-se a l’Hospital-Asil Sant Jaume per una activitat matinera. A les 11 del matí ha tingut lloc la tradicional missa en honor al seu patró que se celebra cada any coincidint amb el 25 de juliol.


Missa en honor a l'Hospital-Asil Sant Jaume
La capella d’aquesta institució ha allotjat una missa encapçalada per l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de membres de la Fundació Asil Sant Jaume i de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. També s’ha comptat amb l’assistència de regidors i regidores del consistori, treballadores de l’hospital, residents i familiars.

Animació amb la Cobla del Col·legi Santa Maria i els capgrossos

La festa ha continuat després en dos àmbits: a l’interior i a l’exterior del recinte de l’hospital-asil. Un d’ells ha estat a la sala polivalent que des de fa dos anys porta el nom de Religioses de Sant Josep de Girona en homenatge a la tasca efectuada durant 130 anys per la congregació de Religioses de l’Institut de Sant Josep Girona en aquesta institució.


L’altra emplaçament ha estat el segon any que s’ha triat per celebrar Sant Jaume: es tracta d’un jardinet que hi ha a la part interior de les instal·lacions, a l’ombra de la capella. En tots dos àmbits s’han instal·lat els residents de l’Hospital-Asil acompanyats de familiars i han gaudit de la música en directe de la Cobla del Col·legi Santa Maria i els balls del grup de capgrossos de la Colla Gegantera de Blanes.

Intensa jornada del dilluns amb ball de nit i correaigua

Pel que fa al programa d’activitats d’ahir dilluns, va incloure diverses alternatives per gaudir de la festa major. Un d’ells va ser el sempre celebrat correaigua que va tenir lloc després de la tirada de focs d’artifici. Pels volts d’un quart de dotze de la mitjanit una munió de gent va emprendre la sortida des de la zona del moll, remullant-se fins que van arribar a la Plaça Catalunya.


Mentrestant, a 2/4 d’11, va començar una nit de ball a l’Escenari Festa Major de la Plaça dels Dies Feiners amb l’Orquestra Parfils. Avui dimarts serà el torn de la coneguda banda de l’Hotel Cochambre, que promet fer passar una més que entretinguda revetlla de Santa Anna amb el seu repertori de versions de coneguts temes musicals. La darrera nit de ball també serà molt especial, ja que dimecres a la nit serà el torn de l’Orquestra Selvatana, que a les set de la tarda també té programat un Concert de Festa Major.
Data de realització: 07/25/2017 | Data de la darrera actualització: 07/25/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300