Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà diumenge la 75a Travessia Popular del Port, la prova de natació més veterana del territori


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/31/2017 12:33:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebrarà diumenge la 75a Travessia Popular del Port, la prova de natació més veterana del territori

Amb motiu de tan assenyalat aniversari es lliurarà un obsequi a tots els participants, que quedaran limitats a un topall de 400 inscripcions, de les quals gairebé un 50% ja estan cobertes

Aquest proper diumenge 6 d’agost Blanes celebrarà la prova més veterana que hi ha al calendari esportiu d’aquest municipi i, per afegit, la més antiga del territori en aquesta especialitat de natació. Es tracta de la Travessia Popular al Port de Blanes, que aquest 2017 compleix 75 anys gaudint d’un excel·lent estat de salut. Prova d’això són els 380 participants amb què va comptar en la darrera edició, rècord dels darrers anys.


Una de les primeres edicions de la Travessia Popular al Port de Blanes
Fotografies: Arxiu Municipal de Blanes (AMBL)
La Travessia Popular al Port de Blanes començarà diumenge vinent a les 8 del matí amb les darreres inscripcions –sempre i quan no s’hagi arribat ja al topall màxim de participants-, que s’allargaran fins 2/4 de 10 del matí. A les 10 es donarà el tret de sortida des de la platja del costat de Sa Palomera i, després de cobrir 900 metres de distància, arribarà a la platja petita del port.

Complir tres quarts de segle de vida no passa cada any, i per aquest motiu l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes ha decidit festejar-ho amb els nedadors i nedadores que ho fan possible lliurant-los un obsequi especial. D’aquesta manera, es regalarà a tots els participants una motxilla corporativa de Blanes amb una ampolla d’aigua d’alumini d’ús esportiu, que duu inscrit el logotip de la llegendària prova popular.


Sortida 74a Travessia Popular al Port de Blanes 2016
Fotografia: Joaquim Llorens i Garangou
Enguany el topall d’inscripcions continua situat en les 400 persones. A la travessia pot participar-hi gent de totes les edats i de fet es considera una tradició per part de molts blanencs i blanenques com una fita a complir cada any. Hi ha dues categories: Open Masculí i Open Femení. Un cop finalitzada es lliura un trofeu als tres primers classificats open, així com als primers locals, als més joves i als més grans, tots ells en les dues modalitats d’homes i dones. Des de fa poc, també s’hi ha inclòs una nova categoria, la menció especial al primer participant amb discapacitat.


Al marge d’aquests trofeus, una de les característiques que fan esdevenir la prova 100% popular és que totes i cadascuna de les persones que hi participen reben a la seva arribada una medalla. N’hi ha que cobreixen la distància amb una rapidesa envejable, mentre que d’altres han d’invertir-hi molt més temps. Sigui com sigui, tothom té premi: li pengen la medalla regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes a peu de platja, conforme van arribant.

Inscripcions on line i cronometratge de tots els participants

Tot i que la principal característica de la Travessia Popular al Port de Blanes és justament el seu adjectiu, popular, això no vol dir que totes les persones que hi prenen part no puguin comptar amb totes les garanties d’una prova esportiva i d’altres avantatges. Una d’elles és que, per segon any consecutiu, les inscripcions es poden fer anticipadament online fins diumenge, si és que abans no s’ha arribat al topall dels 400 nedadors i nedadores.


A sis dies perquè tingui lloc, ja s’han apuntat gairebé 200 persones, i l’enllaç és http://travessiablanes.tempsxcurses.com/. L’altra qüestió destacada amb què també compta la travessia per segona edició consecutiva és que tothom comptarà amb un cronometratge. Inclosa al calendari anual de la marca Blanes X Runners, la Travessia Popular del Port complaurà especialment als amants de registrar els rècords personals, a banda de ser de gran utilitat per configurar la classificació final.

I és que, si bé es tracta d’una cursa popular, s’ha donat el cas que alguns participants han reclamat a l’organització una determinada posició a l’hora d’establir els llocs d’arribada. L’any passat el cronometratge ja va ser tècnic i no manual com fins llavors. La realització d’aquest control es fa mitjançant una polsera que es lliura a totes les persones, i que du un xip incorporat. Conforme vagin arribant els nedadores i nedadores un lector anirà recollint automàticament el temps exacte de cadascun dels participants.


Arribada Àlex Castejón, 1er classificat Open Masculí
Fotografia: Joaquim Llorens i Garangou
A banda del xip per cronometrar la prova –que cal retornar a l’organització un cop finalitzada-, tots els nedadores i nedadores també reben un barret de bany amb el número de participació que cal portar durant la prova. Igual que l’obsequi que es lliurarà enguany, el casquet de bany du incorporat el logotip de la prova, així com el número d’inscripció. Els drets d’inscripció signifiquen un cost de 5 €.
Després de l’arribada de tots els participants, l’esdeveniment esportiu popular es tancarà amb un esmorzar que tindrà lloc a la Llotja de la Confraria de Pescadors i el lliurament dels diferents premis. Tot plegat tindrà lloc a un quart de 12 del migdia, i val a dir que amb posterioritat al dia de la travessia, el 16 d’agost, es podran consultar les classificacions definitives online: www.blanes/esports.


Arribada Ona Jerez, 1a classificada Open Femení
Fotografia: Joaquim Llorens Garangou
Organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, es compta amb la col·laboració dels següents departaments, empreses i institucions: Club Vela Blanes, Confraria de Pescadors de Blanes, McDonald’s, Nordkapp Fishing & Sun Charters, Diputació de Girona,Consell Comarcal de la Selva, Ports de la Generalitat, així com Policia Local i Protecció Civil de Blanes.
Data de realització: 07/31/2017 | Data de la darrera actualització: 07/31/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300