Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 75a Travessia Popular del Port de Blanes fa nou rècord de participants en una edició històrica


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/06/2017 12:56:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLLa 75a Travessia Popular del Port de Blanes fa nou rècord de participants en una edició històrica

Els primers classificats han estat Ricard Pujol i Marta Pérez. Hi ha hagut el màxim nombre previst, 400 nedadors i nedadores que han rebut un obsequi especial amb motiu dels 75 anys

La prova esportiva més veterana de Blanes i la més longeva de natació en el territori, la 75 a Travessia Popular del Port, ha aplegat avui al matí el màxim nombre previst, amb 400 nedadores i nedadores inscrites. La històrica edició que significa la primera avançada de la celebració de la Festa Major Petita a finals d’agost, s’ha desenvolupat amb tota normalitat, sense els entrebancs que de vegades suposen la pluja o la presència de meduses.


Sortida 75a Travessia Popular al Port de Blanes
Fotografies: Joaquim Llorens Garangou
Per festejar els tres quarts de segle que ha complert enguany la prova, s’ha obsequiat a tots els participants amb una motxilla corporativa de Blanes i amb una ampolla d’aigua d’alumini d’ús esportiu amb el logotip de la llegendària prova popular. Aquest regal especial s’ha afegit al què també reben totes i cadascuna de les persones que la cobreixen: una medalla que els imposen els regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes tant bon punt arriben a la platgeta del port on finalitza.


Els nedadors i nedadores de la travessia popular han sortit puntualment a les 10 del matí des del costat de la platja de Sa Palomera i han cobert els 900 metres de distància que els separaven fins el punt d’arribada. Organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, l’esdeveniment ha atret com és habitual l’atenció d’un gran nombre de públic que s’ha aplegat a la riba del port per donar la benvinguda amb aplaudiments als participants conforme anaven arribant.

Classificació 75a Travessia del Port en les diferents categories

Un cop finalitzada l’arribada de tots els participants a la platgeta del port, la travessia ha continuat amb un esmorzar a base de coca i refrescos que, com de costum, s’ha allotjat a la Llotja de la Confraria de Pescadors de Blanes. Després, ha tingut lloc l’entrega de premis que han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el regidor d’Esports, Joel Comas, acompanyats de regidors i regidores.


Podi Open Masculí
En primer lloc s’han lliurat els premis de l’Open Masculí encapçalat per Ricard Pujol, del Club Triatló Blanes, seguit per Eric Pujol i David Pujol, del CN Calella i el CN Vilafranca, respectivament. En l’Open Femení la primera plaça l’ha guanyat Marta Pérez, del CN Sant Just; la segona Carla Domínguez, del CN Terrassa; i la tercera Cira Navarro, d’Aquamàsters.


Podi Open Femení
Pel que fa a la resta de trofeus, els dos primers nedadors locals en masculí i femení han estat Ricard Pujol i Anabel Salmeron. El dos més joves Joel Aredondo i Mar Páez, de 8 i 7 anys respectivament. Els més veterans han estat Ramon Sánchez, de 83 anys, i Núria Gascons de 79 anys. Tots dos porten una pila d’edicions consecutives rebent aquest guardó especial, però val a dir que enguany Núria Gascons també ha estat obsequiada amb una simbòlica espelma d’aniversari, ja que fa pocs dies ha complert 79 anys i aquest 2017 ha estat la 10a edició en què ha participat a la travessia.


Els dos nedadors més joves
El lliurament s’ha completat amb tres darrers premis corresponents a la categoria adaptada, que han estat lliurats a Jesús García, Ma Mercedes Pericot i Ivan Fernández. L’Ivan, del Club Natació Sabadell, és tot un veterà de la Travessia Popular del Port de Blanes, abastament coneixedor de la prova, ja que aquest 2017 ha estat la vuitena vegada que hi ha participat.

Premis Categoria Adaptada: Jesús Garcia, Ivan Fernández i Ma Mercedes Pericot
Reconeixement a un veterà nedador pioner de la travessia al segle XX

La cerimònia havia de comptar avui diumenge amb l’entrega d’un reconeixement especial al veterà nedador blanenc de 93 anys Joan Belmonte Ureña, un dels participants pioners d’aquesta prova, i que a més a més la va guanyar en 7 edicions consecutives. Al no haver estat possible fer-ho avui, el regidor d’Esports i l’alcalde tenen previst fer-li el reconeixement d’aquí a uns dies.


Els nedadors més veterans de la 75a Travessia Popular
I és que, com a bona població marinera, a Blanes sempre hi ha hagut molta afició per la natació i els esports nàutics. Els banys de mar es van popularitzar força durant els anys 20 del passat segle XX. La colònia d’estiuejants de Barcelona va fer créixer aquesta afició, lligada al culte al cos, i va ser l’any 1943 quan va tenir lloc la primera Travessia Popular al Port de Blanes. Molta gent gran recorda encara com els espectadors s’esperaven dalt dels quillats i barques de pesca per veure arribar els nedadors.

Cronometratge personalitzat dels nedadors i nedadores

Per poder confeccionar el llistat de guanyadors i guanyadores, així com la resta de la classificació, s’ha pogut comptar per segon any consecutiu amb una eina que ja en la passada edició va ser molt ben rebuda per tothom. Cada nedador i nedadora duia posada una polsera de neoprè amb un xip incorporat per mesurar el temps de manera personalitzada per a cadascuna de les persones inscrites.


El cronometratge tècnic ha permès establir amb exactitud l’ordre d’arribada i confeccionar les classificacions en els diferents apartats amb què compta d’una manera més ràpida i efectiva. Conforme anaven arribant, un lector ha anat recollint automàticament el temps dels nedadors, quedant registrat. Si bé la travessia és una prova eminentment popular –tal com ja indica el seu nom-, hi ha participants que l’aprofiten per entrenar-se, i els és molt útil conèixer quina ha estat la seva marca.


Inscrita dins la marca Blanes X Runners, la propera prova de la marca tindrà lloc d’aquí a dues setmanes, el 19 d’agost, amb la més multitudinària de totes elles, la XXXV Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós. Aquest any una de les novetats és que ja s’han obert les inscripcions, que es fan online per primera vegada, a través d’aquest enllaç: https://www.inscripcions.cat/nitdesantbonos2017/Data de realització: 08/06/2017 | Data de la darrera actualització: 08/06/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300