Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recull més de 7.600 € durant el cap de setmana per lluitar contra el càncer


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/08/2017 09:39:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

noulogoBlanes recull més de 7.600 € durant el cap de setmana per lluitar contra el càncer

Prop d’un centenar de persones han ajudat la Junta Local de l’Associació Catalunya Contra el Càncer de Blanes en la tradicional col·lecta que es fa cada any a principis d’agost

Aquest cap de setmana Blanes ha tornat a complir amb una activitat que des de fa molts anys no falta puntualment a la seva cita de principis del mes d’agost, quan la vila registra un gran nombre de visitants. Es tracta de la tradicional postulació que organitza la Junta Local de l’Associació Catalunya Contra el Càncer de Blanes per seguir lluitant contra aquesta malaltia recollint fons econòmics destinats a la investigació i altres serveis.


Postulació de l'AECC de Blanes aquest passat cap de setmana
Tant dissabte com diumenge Blanes s’ha tenyit de verd, el color oficial de la ONG, a través de les guardioles i taules recaptatòries de l’AECC que s’han distribuït arreu de la població. A canvi de fer un donatiu, totes les persones que accedien a col·laborar-hi rebien el popular gomet que li enganxaven a la samarreta o a la camisa, les cintes per lluir a la motxilla, la bossa de mà, el cotxe o la bicicleta, o bé els característics globus verds per a la canalla i les flors artesanals, un altre dels obsequis que fa temps que reparteixen.

Recaptació del cap de setmana: 7.643’11 €

Per fer aquesta recollida ha estat fonamental el treball de prop d’un centenar de voluntaris i voluntàries que s’han distribuït armats amb les guardioles, o bé han atès alguna de les taules que s’han instal·lat arreu de la vila. Aquestes dones i homes han ajudat a fer possible que la postulació tornés a ser una realitat, aplegant un total de 7.643’11 €, una xifra similar a la recollida l’any passat, quan els diners recaptats van ser 7.821’85 €, és a dir: 178’74 € menys en relació al 2016.


Com és habitual, a aquesta xifra que correspon a la recaptació feta a les taules i guardioles, caldrà afegir-hi durant els propers dies les aportacions que també fan cada any les empreses i institucions de Blanes i rodalies. En aquest sentit, el 2016 es van recaptar prop de 16.600 €, la suma total de tot el què es va recollir a peu de carrer i a través de donacions directes.

Des de l’entitat s’ha valorat positivament la recaptació aconseguida a tall provisional, ja que es manté en els mateixos valors dels darrers anys. Una de les possibles explicacions per aquesta lleu diferència és que dissabte a la tarda la gent va sortir al carrer més tard del què és habitual, i en canvi la taula i les guardioles de postulació van plegar una mica abans, sense coincidir amb el moment de màxima afluència de vianants arreu dels carrers del municipi.


Precisament el factor climatològic és un dels què val la pena esmentar respecte la jornada d’aquest 2017. I és que si hi ha hagut alguna constant tant dissabte com diumenge és la intensa calor i xafogor que s’ha patit a Blanes. Per tant, no és exagerat destacar l’esforç afegit que han hagut d’esmerçar les voluntàries i voluntaris per seguir al peu de canó la seva tasca de postulació al carrer. La Junta Local de l’AECC de Blanes ha agraït molt especialment la feina desinteressada de totes les dones i homes, noies i nois que amb la seva feina han fet possible un any més que s’hagi realitzat la col·lecta del mes d’agost.

80 guardioles i 8 taules repartides arreu de Blanes

Per ajudar a fer la recaptació, aquest cap de setmana s’han distribuït arreu de Blanes un total de 80 guardioles en mans de voluntàries i voluntaris, i s’han instal·lat 8 taules. La majoria van funcionar de manera intensiva en horaris de matí o tarda del dissabte i diumenge. Tan sols una d’elles va estar en marxa al llarg de tot un dia, la de la Plaça d’Espanya, dissabte al matí i a la tarda. En aquest emplaçament ha estat on s’ha recollit una major quantitat de diners.


Ara bé, en general els resultats obtinguts arreu de les taules són molt positius: dissabte al matí també van estar obertes a Els Pavos i al Mercat de Teixits de La Plantera. Diumenge al matí en van haver a la Plaça Mare de Déu del Vilar –al barri d’Els Pins-, així com a la cruïlla del Carrer Raval amb el Carrer Muralla; i a la tarda se’n van instal·lar dues: davant l’Ajuntament i al Passeig Pau Casals, entre el Banc dels Músics i el Monument a Joaquim Ruyra.


Quan finalitza la tasca de les voluntàries i voluntaris fent la recaptació, comença la dels membres de la junta, que han de fer un acurat recompte. A tall d’anècdota, val a dir que de la xifra total de 7.643’11 € recollits, 3.340 € s’han aportat amb bitllets, i la resta, 4.303’11 €, en monedes. Al fer les donacions, el més abundant han estat les monedes d’1 euro, amb un total de 2.283 €, mentre que pel que fa als bitllets, la major quantitat corresponen als de 5 €, amb un total de 304, que han significat 1.520 €.

Data de realització: 08/08/2017 | Data de la darrera actualització: 08/08/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300