Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Actes tradicionals i pel públic familiar, el més destacat de la Festa Major Petita dels Copatrons del 17 al 21 d’agost


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/12/2017 12:04:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLActes tradicionals i pel públic familiar, el més destacat de la Festa Major Petita dels Copatrons del 17 al 21 d’agost

Per tercer any consecutiu una artista local, Teresa Ramos, ha dissenyat el cartell i el programa del cicle festiu, que també inclourà dues audicions de sardanes

Després de la Festa Major de Santa Anna que va tenir lloc del 22 al 26 de juliol, Blanes es prepara ja per allotjar els actes de la Festa Major Peita, la dels Copatrons Sant Bonós i Sant Maximià, que se celebra del 17 al 21 d’agost. Per sisena edició consecutiva, les activitats les organitzen de manera conjunta el Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes i l’entitat blanenca Acció Cultural Es Viver.


Havaneres Festa Copatrons 2016
Des de fa una setmana s’estan distribuint arreu de Blanes els 8.000 exemplars que s’han editat enguany del programa de la Festa Major Petita de Blanes, que compta amb el mateix pressupost d’organització que l’any passat, 12.000 €. Aquest cicle festiu, a diferència de la Festa Major de Santa Anna, acostuma a tenir un caire molt més popular, incloent un major nombre d’activitats d’arrel tradicional. També hi ha d’altres tipus d’esdeveniments pensats perquè els gaudeixin gent de totes les edats, i en especial el públic infantil i familiar.

Concert amb el grup “Gaz” i Espectacle Familiar amb “Cösmix”

A banda dels actes d’arrel més popular i tradicional, s’han inclòs dos espectacles pensats per a un públic més ampli. El divendres 18 d’agost a les 10 de la nit actuarà el grup “Gaz”a la Plaça dels Dies Feiners. Es tracta d’una banda de rock de Barcelona que basa els seus temes en una fusió elèctrica del so dels anys 50, 60 i 70. Abasta estils que van des del rockabilly fins al rythm & blues dels Stones o al hardrock de Deep Purple, passant pel glamrock de T-Rex i clàssics com els Beatles, Elvis o Jerry Lewis.


Espectacle Infantil Festa Copatrons 2016
L’endemà dissabte a les 7 de la tarda, a la mateixa Plaça dels Dies Feiners, hi haurà l’espectacle familiar “Cösmix”, de la Companyia Teatre Mòbil. Amb una llarguíssima trajectòria com a companyia de teatre familiar, els membres d’aquesta esbojarrada troupe prometen fer passar una estona entretinguda al públic de totes les edats, però especialment a la canalla.

L’artista local Teresa Ramos, autora del cartell del programa

Per tercer any consecutiu l’Ajuntament de Blanes ha demanat a un artista local que s’encarregui de dissenyar el cartell que encapçala la portada del programa de la Festa Major Petita. En aquesta ocasió ha anat a càrrec de Teresa Ramos Chano.

Nascuda a Girona però resident a Blanes de tota la vida. L’artista s’ha inspirat en la imatge dels dos gegants, però sobretot en la de la geganta Na Caterina, a qui ha situat just davant del característic Arc dels Copatrons que hi ha al cèntric Carrer Ample, en una recreació més infantil que en la realitat.


Il·lustració de Teresa Ramos Chano
Teresa Ramos va estudiar el cicle de Grau Superior d’Il·lustració a l’Escola Pau Gargallo de Badalona, així com un curs d’Il·lustració Infantil a l’Escola Joso de Barcelona. L’any passat va participar en la mostra col·lectiva Joves Talents V.4 que organitzava l’Ajuntament de Blanes, la seva segona incursió pública després que amb anterioritat ja havia exposat a Barcelona. La seva professió és il·lustradora de llibres, i en aquest sentit les seves creacions hi apareixen en un bon nombre.

Així, ha il·lustrat els llibres El niño de Plata i La rosa de Sant Jordi, La Bella y la Bestia, Paseando junto a ella, El árbol que no podía sonreir, El gran libro de los cuentos de brujas, magos i encantamientos, o bé Paseando junto a ella. L’any 2009 va guanyar el premi Joan Llaverias de conte infantil il·lustrat i també va començar a representar-la l’agència literària IMC de Barcelona. Des de llavors, ha treballat com il·lustradora infantil per a editorials com Oxford, Santillana, Barcanova, Teide, Everest, NowBooks i Bromera.


Teresa Ramos en l'exposició "Joves Talents V.4" del 2016
La il·lustració, doncs, forma part del seu ADN: “Des que tinc memòria he tingut un llapis a les mans i he volgut poder dibuixar-ho tot. Vaig créixer i vaig seguir dibuixant, i les agendes dels meus companys es van omplir de gargots. Quan vaig ser més gran, vaig decidir que aquests gargots eren el què volia ser en la meva vida”. Les obres que va exposar a Casa Saladrigas formen part de la seva col·lecció personal, ja que habitualment els seus dibuixos són per a llibres infantils, tal com es traspua a la il·lustració que ha fet ara pel programa de la Festa Major Petita.

Actes tradicionals i institucionals de la Festa Major Petita

Una de les principals característiques de la Festa Major Petita de Blanes són les activitats de caire i arrel més tradicional que se celebren des de fa molts anys formant part del programa. La primera d’elles és l’Anunciació de l’Inici de Festa que es farà el proper dijous 17 d’agost a les 7 de la tarda, i que aquest 2017 inclourà les intervencions del poeta Enric Casasses.


Pregó Anunci de l'Inici de Festa 2016
L’endemà divendres hi haurà la cercavila Places i Carrers a 2/4 de 10 de la nit, i a les 10 el concert amb el grup “Gaz” a la Plaça dels Dies Feiners. Dissabte a partir de les 6 de la tarda començaran les inscripcions per participar a la Cursa Córrer el Cós davant el Monument a Joaquim Ruyra del Passeig de Mar. A 2/4 de 7 la cercavila prèvia, a les 7 la sortida dels corredors i corredores de totes les edats, i a 2/4 de 8 el lliurament de premis al punt d’arribada, la Plaça de l’Església.

Simultàniament, a les 7 de la tarda començarà a la Plaça dels Dies Feiners l’espectacle infantil “Cösmix”. El mateix dissabte a 2/4 d’11 de la nit el programa inclou l’acte més participatiu de tots, l’emblemàtica Caminada Popular Nit de Sant Bonós, que enguany arriba ja a la seva 35a edició, amb sortida i arribada des del mateix Passeig de Mar.


Cursa Córrer el Cós 2016
Diumenge l’activitat començarà molt d’hora, a les 8 del matí, amb la Tirada de l’Art des de davant la Plaça Nostra Senyora del Vilar, a la platja de S’Abanell, seguida per una Sardinada Popular. A les 12 del migdia hi haurà una Vermutada sota l’Arc dels Copatrons, a les 2 del migdia un Dinar Popular al Carrer Muralla, davant del Casal La Cooperativa, i a 2/4 de 6 un concert d’acordions en aquest mateix indret, a càrrec de “Diatònic’s”.

La jornada del diumenge es tancarà a partir de les 10 de la nit amb dos actes que es faran simultàniament en dos escenaris diferents. D’una banda, una Cantada d’Havaneres amb els grups Cabotatge de Blanes i Espingari de Montcada i Reixach al Banc dels Músics del Passeig de Mar, i de l’altra l’espectacle Playback, Records per a tu, a càrrec del grup Nabac, a la Plaça dels Dies Feiners.


Xocolatada Popular Festa Copatrons 2016
Dilluns 21 d’agost, festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià, es viurà la jornada central més institucional. A les 9 del matí hi haurà una Xocolatada Popular sota l’Arc dels Copatrons, seguida a 2/4 de 12 del matí per l’Ofrena Floral en aquest mateix indret. Finalment, a les 12 del migdia hi haurà un Ofici Solemne a l’Església Santa Maria.

Dues audicions de Sardanes i altres activitats complementàries

En relació al programa de festes de l’any passat, una de les principals incorporacions que hi ha hagut són dues audicions de sardanes que tindran lloc el diumenge i el dilluns, 20 i 21 d’agost respectivament. Totes dues es faran a les 7 de la tarda, la primera darrera el Monument a Joaquim Ruyra i la segona al Banc dels Músics, i la música anirà a càrrec de la Cobla del Col·legi Santa Maria i la Cobla Ciutat de Girona, respectivament.


Ofrena Floral Institucional Festa Copatrons 2016
Com és habitual, durant aquests dies Blanes també acull altres activitats que coincideixen en el calendari amb aquest cicle festiu, entre elles dues exposicions fotogràfiques. Casa Saladrigas allotja la mostra de celebritys “Costa Brava: Glam & Click”, i la Sala García-Tornel els treballs guanyadors i finalistes del 23è Concurs Focs i Festes, que s’inaugura el 15 d’agost.



Data de realització: 08/12/2017 | Data de la darrera actualització: 09/06/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300