Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes distingeix la col·laboració del sots-cap de la Unitat de Serveis Especials del SEM de Catalunya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/15/2017 12:13:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes distingeix la col·laboració del sots-cap de la Unitat de Serveis Especials del SEM de Catalunya

L’alcalde, Miquel Lupiáñez, i el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, han lliurat un reconeixement a Albert Anguera amb motiu del Pla d’Emergències pels Focs, que ha sumat 41 assistències

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el cap de Protecció Civil de l’Ajuntament, Josep Lluís Pouy, van encapçalar l’acte de lliurament d’una distinció especial al sots-cap de la unitat de Serveis Especials del SEM a Catalunya, Albert Anguera, en reconeixement a la seva llarga trajectòria de col·laboració envers el municipi. Es tractava d’agrair el seu suport desinteressat, en un acte on també va participar el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, així com una nodrida representació dels efectius sanitaris i d’emergència que any rere any participen en el Pla d’Actuació en Emergències que es desplega en motiu del Concurs Internacional de Focs d’Artifici.


Acte reconeixement a Albert Anguera
Fotografies: Joaquim Llorens Garangou
Es va tractar d’un acte senzill però carregat d’emoció coincidint precisament amb un dels serveis que durant la darrera quinzena d’anys ha estat oferint a Blanes Albert Anguera: el dispositiu sanitari del Pla d’Emergències. Es va voler aprofitar aquesta ocasió amb motiu que properament l’actual sots-cap de la Unitat d’Intervenció Sanitària (UIS), de l’Àrea de Serveis Especials del SEM té previst jubilar-se després de més de 25 anys que treballa en emergències mèdiques a Catalunya.

Lliurament de l’escut de l’Ajuntament de Blanes

Per simbolitzar aquest agraïment, l’alcalde Miquel Lupiáñez va lliurar una reproducció de l’Escut Oficial de l’Ajuntament de Blanes a Albert Anguera, que es va mostrar molt agraït per aquesta mostra. Des de fa una quinzena d’anys, el sots-cap de la UIS del SEM ha treballat conjuntament amb els cossos d’emergència i seguretat operatius a Blanes. Es tracta d’un esglaó fonamental, ja que és el responsable del Grup Sanitari.


L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, lliura l'Escut Oficial
de l'Ajuntament de Blanes a Albert Anguera
En aquest darrer sentit, el cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, Josep Lluís Pouy, va remarcar la tasca de suport que durant tots aquests anys ha estat prestant Albert Anguera envers el municipi de Blanes. No tan sols en l’aspecte tècnic que comporta aquest recolzament, sinó també en el tracte humà i en l’atenció que sempre ha dispensat de manera interessada tant en el Pla d’Actuació en Emergències del Concurs de Focs com en d’altres ocasions en què s’ha requerit la seva tasca tant en aquest municipi com en aquesta zona territorial.

Precisament els qui tampoc es van voler perdre l’ocasió de participar en aquest senzill però emotiu acte de reconeixement van ser els homes i dones que formen part de l’operatiu del Pla d’Emergències principalment en l’àmbit d’atenció sanitària del desplegament. Així, hi havia efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Creu Roja, Policia Local de Blanes, Bombers i Protecció Civil. Per la seva banda, Albert Anguera, que no s’esperava el reconeixement que se li va retre, va agrair de tot cor aquesta mostra pública.


D'esquerra a dreta: Joan Garcia, Josep Lluís Pouy,
Albert Anguera i Miquel Lupiáñez
Posteriorment, un cop ja semblava que havia finalitzat l’acte, el cap de Protecció Civil de Blanes va ser recíprocament sorprès pel propi homenatjat. I és que Albert Anguera va imposar a Josep Lluís Pouy la Insígnia de la Unitat de Serveis Especials del SEM, que el reconeix com a Membre Honorífic d’aquest cos en reconeixement a la seva constància i als anys de col·laboració amb el Sistema d’Emergències Mèdiques.

Un total de 41 actuacions en el Pla d’Emergències del Concurs de Focs

El Pla d’Actuació en Emergències que es posa en marxa a Blanes cada any amb motiu del Concurs Internacional de Focs d’Artifici mobilitza efectius dels diversos cossos d’emergència i seguretat amb l’objectiu que l’esdeveniment lúdic tingui previstos i controlats principalment tots dos paràmetres. En l’aspecte sanitari, els efectius preventius han realitzat aquest 2017 un total de 41 assistències, tot i que tan sols 7 d’elles estaven directament relacionades amb el festival pirotècnic.


En aquest darrer sentit, les 7 actuacions han estat majoritàriament per cendres als ulls, mentre que pel que fa a la resta d’assistències, són les que habitualment ja se solen donar a conseqüència de l’elevada quantitat de públic que mou el concurs de focs. Així, s’han tractat des de rascades i fractures fins a una hipoglucèmia, un atac d’ansietat, o bé haver de prendre la pressió arterial, entre d’altres.

Cap dels casos va suposar una emergència greu, i l’únic cas destacat va ser el d’un jove que va ser derivat a l’Hospital Comarcal, d’on va ser donat d’alta al cap d’unes hores. Estructurades en dies, la jornada en què es van atendre un major nombre d’assistències va ser la primera nit del concurs de focs, el dissabte 22 de juliol, amb un total de 14 atencions :

47è Concurs Internacional Focs d’ArtificiAssistències Sanitàries
Dissabte 22 Juliol
14
Diumenge 23 Juliol
5
Dilluns 24
10
Dimarts 25
5
Dimecres 26
7
Total
41
Data de realització: 08/15/2017 | Data de la darrera actualització: 08/15/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300