Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes suspèn els actes de la Festa dels Copatrons i la 35a Caminada Popular, que se substituirà per un acte en memòria de les víctimes dels atemptats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/18/2017 01:51:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes suspèn els actes de la Festa dels Copatrons i la 35a Caminada Popular, que se substituirà per un acte en memòria de les víctimes dels atemptats

Centenars de persones han participat en la concentració silenciosa d’avui al migdia com a mostra de condol, les banderes onegen a mig pal i s’ha penjat un crespó negre a la senyera de Sa Palomera, el monument més emblemàtic de la vila

L’Ajuntament de Blanes ha suspès els actes lúdics i festius que havien de tenir lloc aquests dies amb motiu de la Festa Major Petita en senyal de dol per les víctimes de l’atemptat de Barcelona i en solidaritat amb la població de Cambrils. La mesura ja es va iniciar la tarda d’aquest passat dijous i s’allargarà fins el proper diumenge, durant tres dies. També s’ha suspès la 35a Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, que s’havia de fer aquest dissabte.

Acte en Memòria de les Víctimes dels atemptats

La caminada popular, que preveia una participació màxima de 5.500 persones, s’ha cancel·lat de manera definitiva, i no està previst que es post-posi per a cap altra data futura. Des de l’Àrea d’Esports s’ha informat que totes aquelles persones que ja havien fet la inscripció online rebran en el seu compte corrent el retorn de l’import. En cas que no sigui així durant els propers dies, es prega que es comuniqui a esports@blanes.cat


La senyera oneja des d'avui amb un crespó negre al cim
de la Roca de Sa Palomera
D’altra banda, donat el caire popular i participatiu que té cada any la Caminada, des de l’Ajuntament de Blanes s’ha decidit fer un acte en memòria de les víctimes dels atemptats coincidint amb el dia i hora en què hagués hagut de començar. D’aquesta manera, aquest dissabte 19 d’agost a les 22’30 h s’encendran tantes espelmes com víctimes mortals han provocat els atemptats, i es convida a la ciutadania que vulgui participar-hi també portant espelmes, rams de flors o missatges.

Es tracta de donar resposta al sentiment unànime de rebuig dels ciutadans i ciutadanes, blanencs i visitants que són aquests dies a la vila. L’acte tindrà lloc al Passeig de Mar, a tocar de la Plaça Catalunya, on està previst que s’instal·li una pancarta amb el missatge “En Memòria de les Víctimes dels últims atemptats”, acompanyada d’una senyera i un crespó negre.

Més de mig miler de persones mostren el seu rebuig

Centenars de persones han participat avui al migdia en la concentració silenciosa que s’ha fet al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament de Blanes. Es calcula que han participat més de mig miler de persones, en un acte que ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, així com els comandaments de les principals forces d’emergència i seguretat que operen al municipi. Des d’aquest passat dijous a la tarda les banderes oficials de la façana principal de l’edifici consistorial ja onejaven a mig pal, i així ho continuaran fent fins el proper dilluns.


Concentració Silenciosa davant l'Ajuntament de Blanes
D’altra banda, aquest matí s’ha penjat un crespó negre a la senyera que hi ha al capdamunt de la Roca de Sa Palomera, el monument més emblemàtic que hi ha a Blanes. Se n’ha encarregat de penjar el crespó l’entitat que en té cura, Acció Cultural Es Viver, comptat amb l’ajuda d’efectius de les Brigades Municipals de l’Ajuntament de Blanes. Diversos edificis institucionals d’arreu del municipi també han baixat les banderes a mig pal en senyal de dol i solidaritat, entre elles les que hi ha a la prefectura de la Policia Local de Blanes.


Les mostres de solidaritat per l’atemptat de Barcelona ja van començar a ser paleses arreu de la vila des de la mateixa tarda d’aquest passat dijous. La casualitat va voler que ahir fos a Blanes la unitat mòbil del Banc de Sang en la segona jornada extraordinària de donació que s’organitza cada estiu. Quan es va saber la notícia de l’atemptat van ser nombroses les persones que van acostar-s’hi.


Cues davant el Bus del Banc de Sang de Girona, dijous al vespre
Des del Banc de Sang de Girona s’ha comunicat que les donacions de sang que es van fer aquest passat dijous han estat molt més nombroses del què és habitual. En aquest sentit, una de les dades més significatives és el centenar de persones que es van oferir a donar sang, a qui es va haver de derivar perquè participin en la propera jornada de donació que es farà a Blanes de cara al proper setembre.

Es mantenen els actes de la Festa dels Copatrons previstos pel dilluns

Els únics actes de la Festa Major Petita de Blanes que se celebraran enguany seran els que s’havien programat per aquest proper dilluns, 21 d’agost. La casualitat ha volgut que justament aquest dia és quan se celebra la festivitat dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià.


Els actes començaran a les 9 del matí amb una xocolatada popular sota l’Arc dels Copatrons del Carrer Ample, i continuaran a 2/4 de 12 del matí en aquest mateix indret, amb l’Ofrena Floral institucional. La jornada del dilluns es completarà a les 12 del migdia amb un ofici solemne, així com amb una audició de sardanes a les 7 de la tarda amb la Cobla Ciutat de Girona que tindrà lloc al Banc dels Músics del Passeig de Mar.

Actes de sensibilitat en senyal de rebuig per l’atemptat

La tarda d’aquest passat dijous l’equip de govern ja va decidir suspendre els primers actes de la Festa dels Copatrons que havien de tenir lloc dijous i divendres. Ho va fer de comú acord amb Acció Cultural Es Viver, l’entitat cultural blanenca que col·labora en l’organització dels actes d’aquest cicle festiu.


D’aquesta manera, els únics actes programats per aquests dies que s’hauran mantingut de la Festa Major Petita són els que tenen un marcat caire de sensibilitat, on l’emotivitat hi té molt a veure. Ahir es va fer un Recital de Poesia a càrrec del poeta barceloní Enric Casasses al Casal La Cooperativa, i la nit d’avui divendres al punt de les 10 es farà la tercera sessió del cicle ‘Docus a la Fresca’ que organitza ‘La Focal’.

L’entitat cultural blanenca ha decidit mantenir l’activitat pel caire solidari que té, així com per la naturalesa del contingut que ja estava programat d’antuvi, amb la projecció del documental ‘Empatia’. Abans que comenci la sessió es mantindrà un minut de silenci i s’emetrà una breu càpsula amb missatges de solidaritat i dol envers les famílies.
Data de realització: 08/18/2017 | Data de la darrera actualització: 08/18/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300