Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es bolca per homenatjar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/20/2017 10:01:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes es bolca per homenatjar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Prop de 3.000 de persones van participar amb ofrenes florals i espelmes en el mateix moment i lloc on hauria d’haver sortit la Caminada Popular Nit de Sant Bonós, suspesa en senyal de dol

Ciutadans i visitants de Blanes s’han bolcat per segon dia consecutiu per homenatjar la víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, així com per rebutjar la violència i el terrorisme. Aquest passat dissabte, a 2/4 d’11 de la nit, l’Ajuntament de Blanes va convidar a tothom perquè participés en una nova mostra de condol i homenatge.


Acte d'Homenatge a les víctimes dels atemptats terroristes
Després que divendres al migdia la concentració silenciosa ja va aplegar centenars de persones, l’acte de dissabte va superar-ho amb escreix, amb prop de 3.000 persones que van aplegar-s’hi. La convocatòria es va fer coincidint amb el mateix indret i hora en què hauria hagut de començar la 35a Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, un esdeveniment que cada any congrega milers de participants, suspès aquest 2017 com a mostra de condol.


D’aquesta manera, el Passeig de Mar des d’on cada any es fa la sortida i arribada de la caminada popular, que atrau tant ciutadans de Blanes com visitants d’arreu de l’estat espanyol i Europa, va esdevenir ahir al vespre en un immens espai de condol. Com sol passar en aquestes ocasions, l’acte d’homenatge va ser breu i senzill, però absolutament carregat d’emocions i sentiments. Una pancarta encapçalada amb un crespó negre, instal·lada per presidir l’improvisat escenari, recordava explícitament de què es tractava: ‘En memòria de les víctimes dels últims atemptats’.

Un immens espai de condol allarat d’ofrenes florals i espelmes enceses

El Passeig de Mar a tocar de la Plaça Catalunya es va convertir en un improvisat altar ciutadà per homenatjar les víctimes dels atemptats i expressar el dolor, la ràbia i els sentiments de vegades contradictoris que aquests dies no paren de vessar a raig. En primer lloc, el rapsoda blanenc Salvador Roca va fer la lectura d’un manifest elaborat per l’Ajuntament de Blanes.


A banda de rebutjar els atemptats, feia arribar el suport i estima envers les víctimes i els seus familiars i amics. També expressava un reconeixement i agraïment en especial a tots els cossos d’emergències, seguretat, sanitaris i de prevenció, així com a totes les persones anònimes que aquests dies han fet mans i mànigues per recolzar en el què ha fet falta.

La idea de convocar l’acte coincidint amb el lloc i el moment en què hauria d’haver començat la caminada popular va sorgir perquè tothom pogués expressar el sentiment de dolor, però també de la impotència i la ràbia que ha provocat aquest nou acte de violència. Es tractava de substituir un acte lúdic i festiu per una mostra de condol, però alhora transformat en una decidida acció on poder canalitzar i expressar sentiments.


Així s’expressava en el manifest: “Avui ens trobem aquí, en el mateix lloc i moment en què hauria d’haver començat la Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, que tants bons records ens ha donat a tothom durant 35 anys, per honrar les víctimes de tot cor, per dir que no les oblidarem. Però també per reivindicar que junts podem ser invencibles enfront el terror dels que provoquen atemptats. Perquè ara i aquí és un bon moment per refermar el nostre compromís envers la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau”.

No tenim por !

El manifest es tancava afegint-se al sentiment unànime que hi ha hagut aquests dies arreu: “Perquè ara i aquí és un bon moment per refermar el nostre compromís envers la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau. Avui tots som Barcelona, però també Cambrils i tots els pobles i ciutats d’arreu de Catalunya, Europa i el món on el terrorisme els ha colpejat, però no aconseguiran vèncer la nostra voluntat. No tenim por !”.


Després de la lectura del manifest, els violinista Josep Maria Piguillem i la pianista Marina Alum van interpretar el Cant dels Ocells durant el qual es va convidar a tothom a mantenir uns minuts de reflexió. Tot seguit, es va iniciar l’encesa d’espelmes i ofrenes florals, començant per la que va dipositar en primer lloc la comunitat musulmana de Blanes, seguida per la institucional de l’Ajuntament, encapçalada per l’alcalde, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i regidores.


Darrera d’ells també ho van fer diverses entitats del municipi i després un allau de persones, gent de totes les edats i nacionalitats, que van anar passant per l’espai per continuar formant aquesta rotllana de bons desitjos i respecte pels difunts. Es tractava d’expressar el seu dolor i fer arribar la solidaritat envers les víctimes i els seus familiars. Moments de reflexió, pena, ràbia i dolor compartits amb estranys i coneguts que van dibuixar un cúmul de sentiments bategant en la foscor de la nit.
Data de realització: 08/20/2017 | Data de la darrera actualització: 08/20/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300