Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes reprèn la normalitat i celebra el dia central de la Festa Major Petita després dels tres dies de dol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/21/2017 12:53:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes reprèn la normalitat i celebra el dia central de la Festa Major Petita després dels tres dies de dol

Aquest dilluns és la festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià, els Copatrons de Blanes, i per això s’ha fet una xocolatada popular amb 500 persones i els actes més institucionals de tot el cicle

Després dels tres dies de dol en què els actes de la Festa Major Petita s’han suspès o han modificat el seu contingut com a mostra de condol pels atemptats de Barcelona i Cambrils, Blanes ha reprès avui dilluns la normalitat. Per això, durant tota aquesta jornada està celebrant els actes que estaven programats inicialment de cara al 21 d’agost. La casualitat ha volgut que avui coincideixi amb el dia central de la Festa Major Petita, ja que se celebra la festivitat dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià.


Xocolatada Popular Festa Sant Bonós i Sant Maximià
La jornada s’ha encetat, com ha estat tradicional aquests darrers anys, amb una xocolatada popular que ha tingut lloc sota l’Arc dels Copatrons, situat al cèntric Carrer Ample. El què també és habitual és que un gran nombre de persones hi participin, ja que es tracta d’un esmorzar popular on gent de totes les edats aprofita per fer el primer àpat del dia. Entre els qui s’han acostat s’hi comptaven l’alcalde, Miquel Lupiáñez, així com els regidors Pepa Celaya i Albert Sanz.


Al llarg de l’acte s’han repartit una gran quantitat de gots de xocolata desfeta apta per celíacs. Més de 500 persones han degustat aquest dolç ingredient que alguns han complementat amb croissants i altres pastes que s’han portat de mutu propi especialment per a la ocasió. L’Ajuntament de Blanes va recuperar la tradició de celebrar aquest esmorzar popular fa 14 anys, després que feia més de mig segle que s’havia deixat de fer.

Ofrena Floral i Missa en honor als copatrons

La següent activitat de la jornada també ha tingut lloc sota l’Arc dels Copatrons, en aquest cas cap al migdia. L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha encapçalat l’Ofrena Floral que s’ha fet davant les imatges de Sant Bonós i Sant Maximià. L’han acompanyat el primer tinent d’alcalde de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, així com els regidors i regidores Pepa Celaya, Albert Sanz i Mario Ros.


Ofrena Floral. D'esquerra a dreta: Quim Torrecillas,
Albert Sanz, Miquel Lupiáñez, Pepa Celaya i Mario Ros
Es tracta d’una tradició que requereix de certa logística, ja que per poder fer arribar el ram a l’indret adequat cal una escala d’una certa alçada, en una tasca que s’encarrega de completar des de fa temps Rafa Guzmán. Els actes més solemnes s’han completat a partir de les 12 del migdia, amb una missa que s’ha oficiat a l’Església Santa Maria.


Missa en honor dels copatrons
Tal com la tradició dicta, durant l’ofici solemne s’han venerat les relíquies que es guarden en l’arqueta que ha presidit durant tota la jornada l’altar de la parròquia, i s’han cantat els goigs a llaor de Sant Bonós i Sant Maximià. La jornada d’aquest dilluns està previst que es completi a la tarda-vespre, a les 7, amb una Audició de Sardanes que tindrà lloc al Banc dels Músics del Passeig de Mar, amb música a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona.

Reprogramació dels actes suspesos de la Festa Major Petita

Respecte els actes de la Festa dels Copatrons que s’han suspès aquests darrers dies en senyal de dol, alguns d’ells ja han quedat definitivament cancel·lats, com per exemple la 35a Caminada Popular Nit de Sant Bonós. D’altres s’està treballant perquè es puguin celebrar més tard o més d’hora, en funció de les possibilitats tant logístiques com de calendari.


En tota cas, el què ja s’ha decidit de comú acord amb les entitats que co-organitzen els actes de la Festa dels Copatrons amb l’Ajuntament de Blanes, és que bona part es posposin durant aquesta setmana, de dijous a diumenge, llevat d’alguns dels actes que tindran lloc de cara al setembre. D’aquesta manera, dijous vinent 24 d’agost hi haurà l’anunciació de l’inici de festa a les 7 de la tarda, mentre que l’endemà divendres dia 25, a les 21’30 h de la nit, es farà la Cercavila “Places i Carrers”.


Durant els propers dies s’acabarà de configurar el programa modificat dels actes que havien de tenir lloc amb motiu de la Festa Major Petita. També cal tenir en compte que d’altres esdeveniments que es van suspendre o modificar els darrers dies en senyal de dol també s’estan reprogramant o cancel·lant. Caldrà doncs estar amatent a tots aquests canvis.
Data de realització: 08/21/2017 | Data de la darrera actualització: 08/21/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300