Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Sergi Matas i Gemma Díaz guanyen la IX Aquatló Popular Vila de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/30/2017 04:48:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TRIATLO BLANES CLUBSergi Matas i Gemma Díaz guanyen la IX Aquatló Popular Vila de Blanes

En la prova de natació i atletisme disputada aquest passat diumenge a Blanes també va classificar-se com a guanyador l’equip ‘Moba’, format per dos atletes de Barcelona

El passeig i la platja central de Blanes van allotjar el passat diumenge un esdeveniment esportiu que ja forma part de l’agenda estiuenca de tots els triatletes a qui els agrada especialment tastar la Costa Brava. El IX Aquatló Popular Vila de Blanes ha tornat a repetir l’èxit de participació d’anteriors edicions, i va aplegar més de 300 atletes inscrits.


Primera sortida IX Aquatló Popular Vila de Blanes
Fotografies: Joaquim Llorens Garangou
El més ràpid en la categoria d’homes va ser Sergi Matas, de Pineda, que va invertir 25 minuts amb 16 segons en fer el recorregut. Aquesta marca millora en 1 minut i 30 segons la que es va assolir en l’anterior edició del 2016. El podi el van completar d’una banda Enric Joan Tejedor, de Barcelona, que va fer un temps de 26’19 minuts; i de l’altra Nadir Bouras, de Calella, que va tot just tres segons més.

Podis per a triatletes que han batut les seves pròpies marques

Pel que fa al podi de les triatletes més ràpides, la primera plaça va ser per a Gemma Díaz, de Castelldefels, campiona per segon any consecutiu. Enguany ha batut la seva pròpia marca respecte l’any passat rebaixant gairebé 4 minuts i mig respecte el record assolit el 2016, ja que va invertir 30’44 minuts i en canvi l’any passat ho va fer en 35’13 minuts.


Segona sortida IX Aquatló Popular
La segona plaça va ser per a Naiara González, de Montgat, amb un temps de 30’49 minuts. Per últim Laia Díaz, de Castelldefels, va ocupar la tercera posició després de cobrir l’Aquatló Popular en un temps de 31’55 minuts. Per últim, respecte la classificació per equips, el campió va ser Moba, format per Maria José i Joaquim Mojica Pérez, tots dos de Barcelona, que van invertir 26’03 minuts.


En aquesta mateixa categoria d’equips la segona posició la van guanyar els Brunets, de Barcelona, amb un temps de 26’24 minuts. El tàndem estava format per Pol Brunet, de Sant Cebrià de Vallalta, i Andratx Brunet. La tercera posició en el podi d’equips la van guanyar els Rayo y Trueno. Ho van fer amb un temps de 28’05 minuts, i els dos components són Isaac Vera, de Barcelona, i Albert Campuzano.

Premis als millors triatletes de Blanes

En l’apartat de triatletes locals que van obtenir els millors temps, la primera plaça va ser per a Elias Aceña Martínez, que va arribar en la 33a posició amb un temps de 33’49 minuts. El segon blanenc més ràpid va ser Guillem Berntallada Ferrer, situat a la 66a plaça amb 36’45 minuts; i en tercer lloc Alberto Arrazola Serrano, que va arribar en la 73a posició i un temps de 37’54 minuts.


Per la seva banda, en la categoria de dones, la més ràpida va ser Nina Costa, que va invertir 42’32 minuts i va arribar a la 22a posició. La segona plaça al podi la va guanyar Iris Sequera Garcia, que va arribar en 44è lloc amb un temps de 53’04 minuts; i darrera seu, a la tercera plaça de les millores esportistes de Blanes a l’Aquatló Popular, s’hi va situar Bernadette-Marie Byrne, situada a la 47a plaça amb un temps d’1’00’24 hores.

Èxits consecutius de les diferents edicions de l’Aquatló

En la línia d’anteriors edicions, el IX Aquatló Vila de Blanes ha refermat l’afició que hi ha tant a Blanes com arreu de diverses localitats catalanes o inclús molt més lluny per posar a prova la pròpia resistència en natació i atletisme. La prova està organitzada pel Club Triatló Blanes amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, i forma part del calendari de la marca Blanes X Runners.


Consisteix en tres trams consecutius que s’han de fer contrarellotge. Primer cal cobrir 400 metres nedant, després 4 kilòmetres corrent i per últim uns altres 400 metres nedant. Es fan dues sortides: la primera és per a homes individuals, i la segona per a dones i equips de dos.

La intensa matinal esportiva que es va viure el passat diumenge al Passeig de Mar es va tancar amb l’entrega de premis que van encapçalar el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Joel Comas, i el president del Club Triatló Blanes, Antoni Ruiz. Com és habitual, l’espectacularitat del muntatge instal·lat al Passeig de Mar va cridar l’atenció de tots els qui diumenge al matí passejaven o anaven a la platja, així com el bon rotllo que, com és habitual, es comparteix amb tothom.


Val a dir que abans no va arribar el moment de l’entrega de premis, conforme anaven enllestint els tres recorreguts tots i totes les participants van poder reposar forces i refrescar-se al costat de la zona de boxes on es fa el canvi d’indumentària per a cada tram de la prova. A banda d’aigua i altres refrescos, xíndria i meló, també hi havia la possibilitat de degustar un got de Cervesa Artesana Popaire de Blanes.

Data de realització: 08/30/2017 | Data de la darrera actualització: 08/30/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300