Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Colla Gegantera de Blanes continua celebrant els 25 anys dissabte amb la XIX Trobada de Colles


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/31/2017 12:46:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

GEGANTERA, COLLALa Colla Gegantera de Blanes continua celebrant els 25 anys dissabte amb la XIX Trobada de Colles

La principal novetat de l’esdeveniment serà l’acte que tindrà lloc al migdia, amb la descoberta d’una placa commemorativa amb motiu del 25è aniversari que celebra enguany

Dissabte vinent, 2 de setembre, Blanes viurà un dels esdeveniments estiuencs que més adeptes aplega arreu dels carrers de la població cada vegada que se celebra. Es tracta de la Trobada Gegantera, que enguany ja arribarà a la 19a edició, i que s’inclou en el cicle celebratiu que viu aquest 2017 la Colla Gegantera de Blanes amb motiu del seu 25è aniversari.


Trobada Gegantera 2016 - Fotografies: Javier Calvete
Precisament una activitat relacionada amb aquesta efemèride serà la que dissabte vinent constituirà la principal novetat de la Trobada Gegantera. A les 12 del migdia s’inaugurarà la placa commemorativa del 25è aniversari que s’ha instal·lat a la façana del Casal La Cooperativa, on la colla gegantera té el seu local social conjuntament amb d’altres entitats del municipi.

Plantada de Gegants, Cercavila, Balls de Gegants i Concurs de Fall·leres

Un total de 9 entitats participaran en els actes que constituiran el gruix central de la XIX Trobada Gegantera, que començarà a la tarda, a partir de les 5, amb la plantada de gegants al Passeig Cortils i Vieta, a tocar del Carrer Ample. Una hora més tard, a les 6, començarà la cercavila que farà un recorregut pels carrers més cèntrics del nucli històric.


La cercavila finalitzarà al Banc dels Músics del Passeig de Mar, on hi ha el Monument a la Sardana. Allà s’aniran interpretant els balls de gegants de les colles participants, així com el Ball dels Vecomtes, en Gastó i na Naterina, els dos gegants de Blanes. Per últim, hi haurà un torn de parlaments, el lliurament d’obsequis i el tradicional Concurs de Fal·leres, el crit de guerra dels geganters.


A banda dels gegants, gegantons i capgrossos de la Colla Gegantera de Blanes, l’amfitriona, també es comptarà amb les colles geganteres de Riudellots de la Selva, Caldes de Malavella, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Raval (Barcelona), i Bescanó. També hi seran la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle i els gegantons de l’Esbart Joaquim Ruyra. La presentació de l’acte anirà a càrrec de dos mestres de cerimònia d’excepció, els exmembres de la Colla Gegantera de Blanes Joan Bertrana i Guillem Bitlloch.Data de realització: 08/31/2017 | Data de la darrera actualització: 08/31/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300