Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes comença a celebrar els primers actes de la Diada Nacional de Catalunya malgrat la pluja


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/09/2017 12:20:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes comença a celebrar els primers actes de la Diada Nacional de Catalunya malgrat la pluja

L’espectacle infantil de dissabte a la tarda s’ha traslladat al Teatre per la previsió de pluja. Paral·lelament, avui al matí s’ha posat en marxa la 6a Fira Sabors Catalans al Passeig de Mar

Blanes ha començat a celebrar els primers actes del programa de la Diada Nacional de Catalunya que, de moment, han estat marcats per la pluja intermitent que ja ha estat caient el matí d’aquest dissabte. La previsió de pluja que hi ha per avui a la tarda ha fet aconsellable decidir que l’espectacle infantil previst a la Plaça dels Dies Feiners s’hagi traslladat al Teatre.

D’aquesta manera, doncs, l’espectacle Cösmix a càrrec de la Companyia Teatre Mòvil tindrà lloc avui dissabte a les 6 de la tarda al Teatre de Blanes, amb entrada gratuïta. L’actuació havia de tenir lloc el passat mes d’agost amb motiu de la Festa Major Petita, i es va suspendre en senyal de dol per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

6a Fira Sabors Catalans al Passeig de Mar del 9 a l’11 de setembre

Paral·lelament, el matí d’avui dissabte ja s’han posat en marxa les parades de la 6a Fira de Sabors Catalans, que s’ha instal·lat per sisè any consecutiu al Passeig de Mar. Organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Blanes i l’Associació Cultural Sabors de Catalunya, el seu objectiu és generar dinamisme econòmic i que atreguin més visitants que aprofiten els darrers dies d’estiu per gaudir-ne.


6aFira Sabors Catalans, dissabte al matí
L’element central són la vintena de parades ambientades amb elements propis de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, on s’ofereixen productes alimentaris i artesans de la terra: formatges i embotits, coques i empanades, però també articles decoratius i de vestir, així com de bellesa fabricats amb ingredients naturals. Al llarg dels tres dies –del 9 a l’11 de setembre- el recinte firal allotjarà diverses activitats culturals i lúdiques a l’escenari del Banc dels Músics, al costat del Monument al Sardanista, així com divertides i originals atraccions per a la mainada a tocar del Carrer Ample.


El vespre d’aquest dissabte –a les 19’30 i a les 21’00 h- s’han programat sengles esdeveniments musicals a càrrec del Grup El Toll i del cantant Roger Argemí, respectivament. La primera actuació serà a base de cançons catalanes, mentre que la segona és potser la més destacada, ja que al cantant igualadí és conegut popularment com el Justin Bieber Català, que interpreta temes d’influències molt variades: des de pop-rock fins a indie i rythm & blues.


Demà diumenge, vigília de la Diada Nacional, la vetllada musical nocturna començarà de nou a 2/4 de 8 del vespre amb un recital d’havaneres amb el grup La Vella Lola, mentre que a les 9 de la nit hi haurà un concert de rock a càrrec dels Català Pokers. Per últim, dilluns hi haurà Jocs Gegants tradicionals de fusta gratuïts a càrrec de Gil Rataplam, activitats infantils amb atraccions ecològiques i les actuacions itinerants de La Clown Band amb animació infantil.

Inici de les activitats de la Diada amb Havaneres

El programa de la Diada Nacional de Catalunya a Blanes es va iniciar el vespre d’aquest passat divendres amb la inauguració de l’exposició fotogràfica Projecte Generacions, del fotògraf novaiorquès Charles Ragsdale a la Sala Casa Oms del Carrer Ample. Es tracta d’un recull de retrats en gran format on els protagonistes són homes i dones d’arreu de l’estat espanyol que han depassat els 105 anys de vida, entre els qual s’inclou el veí de Blanes Joaquim Illas, més conegut com Falet.


Havaneres amb el grup "Cabotatge", divendres al vespre
A la nit, l’escenari del Banc dels Músics del Passeig de Mar va allotjar una Cantada d’Havaneres. L’espectacle, que també havia de tenir lloc amb motiu de la Festa dels Copatrons i es va ajornar en senyal de dol, el va encetar el grup blanenc Cabotatge, seguit poc després pel grup barceloní Espingari. La vetllada arran de mar es va completar amb un element indispensable, rom cremat.

Actes institucionals coincidint amb l’11 de Setembre

Els actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya s’han concentrat dilluns vinent, l’11 de setembre. A les 11 del matí es farà la Hissada de la Senyera des del balcó principal de l’Ajuntament de Blanes. S’encarregarà de dur a terme aquest acte solemne un agent de la Policia Local de Blanes, acompanyat de la interpretació del Cant dels Segadors.

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i regidores del consistori, encapçalarà l’acte oficial. També participaran comandaments i agents de la Policia Local i de l’ABP dels Mossos d’Esquadra en formació, que seguiran la cerimònia amb la salutació oficial corresponent. Mitja hora més tard, la celebració institucional continuarà davant el Monument a Lluís Companys al costat de la Plaça Catalunya.


Ofrena Floral institucional 2016
En aquest indret tindrà lloc l’Ofrena Floral que encapçalarà de nou l’alcalde de Blanes acompanyat de representants de les diferents forces polítiques municipals, mentre es torna a interpretar l’Himne Nacional de Catalunya. També hi participaran representants de les forces de seguretat. D’altra banda, diversos partits polítics i coalicions també faran sengles ofrenes florals.Data de realització: 09/09/2017 | Data de la darrera actualització: 09/09/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300